BOKA TID

040 - 65 66 660

Ett besök – Ett förändrat liv!

Kindlyft

Vid ett kindlyft placeras ett litet snitt under vardera nedre ögonlock. Huden stramas upp och överflödig hud tas bort. Kindens fettkudde, som med åren glider längre ner, placeras på sin ursprungliga plats. Detta reducerar rynkorna kring munnen och ger ett ungdomligare utseende i partiet under ögonen. Du slipper det trötta, urgröpta intryck som lätt blir fallet ner kinderna sjunker ned till följd av minskad elasticitet och reducerad fettvävnad.

Före ingreppet

Innan ett kindlyftsingrepp träffar du vår plastikkirurg och tillsammans går ni igenom dina frågor och förväntningar på operationen. Vi strävar efter att, i möjligaste mån, ge dig en bild av hur slutresultatet kommer att se ut.

Kindlyftsingreppet

Ett kindlyft är numera ett mindre kirurgiskt ingrepp och tar cirka 1 timme. Operationen utförs alltid under narkosbedövning. Kindimplantat är inte längre nödvändigt. Vid ingreppet lyfts hela mellanskiktet i ansiktet. Det är också vanligt att man kombinerar kindlyftet med nedre ögonlockskirurgi. Resultatet blir en kraftig reducering av ålderstecknen i ansiktets mellanskikt. Du får även ett mer balanserat ansikte och de trötthetsyttringar som finns under nedre ögonlocken ersätts av ett piggare och ungdomligare intryck.

Efterverkningar och risker

Efter kindlyftet kan du uppleva en lättare smärta i det opererade området. Det räcker att ta vanliga värktabletter för att dämpa smärtan, som heller inte brukar vara särskilt långvarig. Du kan återgå till ditt normala liv och arbete inom 48 timmar. Efter 10-12 dagar får du komma på återbesök hos oss och då tas stygnen bort. Komplikationerna är av övergående art och omfattar infektion (mindre vanligt), svullnad, blåmärken samt svårigheter att tugga och visst känslobortfall.

Kindlyft med fillers

Om du inte vill behandlas kirurgiskt så kan ett alternativ vara att prova en injektionsbehandling med våra fillergel, Juvéderm eller Restylane. Injektionsbehandling med fillers ger ett utmärkt lyft av kinden och du får ett mer balanserat ansiktsuttryck. Till skillnaden från det kirurgiska ingreppet är inte förändringen permanent, men effekten sitter ändå i cirka 1-1,5 år. Injektionen är smärtfri och enkel. Du kan gå hem direkt efter kindlyftet och komplikationerna är närmast obefintliga. Vill du diskutera om ett kindlyft kan vara en lämplig behandling för dig är du välkommen att kontakta oss för en konsultation.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!