Lär dig mer om silikonimplantat

Hur bra koll har du på bröstimplantat av silikon? Det finns mycket som har sagts om silikonimplantat genom åren och det mesta handlar om förlegade fakta som inte längre används. Vi går igenom 5 saker som du kanske inte visste om våra moderna silikonimplantat.

1. Silikonimplantat är vanligast

Bröstförstoring har en mer än 100-årig historia bakom sig och valet av implantat har genom åren varierat på grund av den medicinska utvecklingen. För några år sedan var det betydligt vanligare med implantat som innehöll koksaltlösning. Men idag har silikonimplantat flera fördelar mot koksaltlösningen och är det allra vanligaste implantatet att sätta in.

2. En naturlig känsla

Många upplever att implantat med silikongel är mjukare och ger en naturligare känsla än andra implantat, som koksaltlösning. Vanligtvis placerar vi även implantaten delvis eller helt under bröstmuskeln vilket framhäver din egen bröstvävnad och ger brösten en naturlig form.

3. Lång användningstid

Silikonimplantaten från Motvia och Mentor har i sig väldigt lång hållbarhet. Däremot är det inte ovanligt att patienter byter ut sina implantat efter många år på grund av anledningar som att de vill ändra storlek, eller form i takt med att kroppen förändras. Våra implantat har 10 års produktgaranti och i behandlingen inkluderas även en 5-årig kapselgaranti.

4. Implantat kan kombineras med bröstlyft

Bröstlyft kan göras både med och utan implantat. Vilken väg du ska välja beror på vilket resultat du är ute efter. Önskar du förstora brösten i samband med ett lyft är detta ett utmärkt alternativ. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation så vägleder vi dig.

5. Implantaten påverkar inte amning

Det här kan vi inte betona tillräckligt många gånger, eftersom det finns stor oro hos kvinnor som funderar på att genomgå, eller har genomgått bröstförstoring. Varesig det kirurgiska ingreppet, eller implantaten påverkar i de flesta fall varken mjölkproduktion eller amningsfunktionen.

Du kan själv påverka resultatet

Efter operationen har du 2 – 6 veckors läkningstid då du behöver bära en kompressions-BH som du får av oss. Men det är inte förrän upp till ett halvår senare som dina bröst fått sitt slutgiltiga resultat. Under den här tiden, från operationsdagen, har du möjlighet att påverka ditt resultat genom att hålla en hälsosam kost, avhålla dig från nikotin och följa råden från din läkare.

Boka tid för konsultation

Om du är intresserad av att genomgå bröstförstoring, eller vill veta mer om vad en bröstförstoring innebär är du välkommen att boka en förutsättningslös konsultation hos oss. Då kan vi hjälpa dig med alla frågor du funderar på. För att boka tid kan du klicka här. Välkommen!

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search