Allt du behöver veta om magfettsugning

När träning, diet och karaktär helt enkelt inte hjälper. Du har kanske kämpat under lång tid för att bli av med de där fettansamlingen du har på magen utan resultat. När du tränat och tränat och tränat. När du lagt om kosten och inte vet riktigt vad mer du kan göra. Din putmage vägrar att försvinna!

Då är det kanske dags att se sig om efter andra alternativ. Hur blir man av med fett på lokala områden såsom på mage för att få en mer proportionerlig kropp och känna att man har den kroppsformen som du faktiskt förtjänar?

Ofta har de här lokala fettansamlingarna på våra kroppar inte så mycket med ”sämre” diet eller avsaknad av träning att göra. Det har helt enkelt med genetik och hormoner att göra och dessa faktorer är lite svårare att påverka. Om inte helt omöjliga. Du kan aldrig träna bort fett på ”utvalda” områden. Många kan känna igen sig i att man gått ned i vikt, men istället för att bli av med putmagen så har bysten minskat. Det är kanske inte det man önskade, men man kan inte på något sätt påverka det.

 

Vad finns det då för alternativ när man vill få plattare mage?

Magfettsugning är ett utmärkt alternativ som ger väldigt gott resultat. Allra bäst om man fettsuger området på magen under naveln. En magfettsugning på just denna del av buken har ett mycket gott resultat. Även området över naveln brukar bli väldigt bra, men där kan det vara något lite svårare för huden att strama upp sig.

Säker och effektiv metod som ger resultat med hög kvalitet

Så länge fettsugning utförs som den ska av kompetent personal och på en frisk person är riskerna för biverkningar små. Personer som utfört ingreppet berättar om att de inte bara får ökad självkänsla utan även känner sig betydligt mer nöjda med kroppens proportioner i stort. Både kropp och själ får sig en boost!

Magfettsugning på Estetikcentrum i Malmö kan göras på olika sätt:

  • Traditionell – den vanligaste metoden
  • Body Jet – vattenassisterad fettsugning

Båda dessa metoder ger mycket bra resultat men Body-jetmetoden är oftast mindre påfrestande för kroppen och ger därmed färre risker än traditionell magfettsugning samt kortare återhämtningsperiod efter operationen.

Narkos eller lokalbedövning

Fettsugning utförs oftast under narkos där du är helt sövd. Om det är ett mindre område eller en liten korrektion så kan man även välja att lokalbedöva. Beslut om vilken metod som är lämplig för just dig tar din kirurg tillsammans med dig.

Små ärr

Ärr efter operationen blir enbart i de snitt där fettsugen förs in. Det rör sig om ca 1 cm stora snitt där dessa kan bli synliga, men kirurgen försöker lägga snitten i hudveck så att de blir så osynliga som möjligt.  I sällsynta fall kan kroppen läka med kraftig ärrbildning. Detta går inte att förutse eller förebygga.

Permanent resultat

Fettsugning ger permanent resultat. Det vill säga att om du inte går upp i vikt efter operationen kommer inte fettet tillbaka. Dock är det ju så att om du trots allt går upp i vikt kan fettet mycket väl komma tillbaka och lägga sig på samma ställe eller fördelas på andra delar på din kropp.

Operation och tiden därefter

Fettsugning är en operation som inte tar särskilt lång tid och du är snabbt uppe på benen igen. Ingreppet är inte så påfrestande för din kropp som andra kirurgiska ingrepp kan vara.

De flesta som genomgår den kan gå hem samma dag.

Det som tar tid är själva läkeprocessen. När du lämnar kliniken kommer du att få ett läkarintyg som ger dig 1-2 veckors sjukskrivning. Det är viktigt att du tar dig tid för vila och återhämtning oavsett. Det kommer att ta tid innan svullnaderna efter ingreppet lagt sig och för att blåmärken att försvinna, men efter ca tre månader bör du blivit av med både svullnader och blåmärken. Du kommer förmodligen inte att se det helt färdiga slutresultatet på din kropp förrän kanske upp till ett år efter utförd operation. Först då är läkningsprocessen fullt färdig och huden har stramat upp sig så mycket den kan. Det gäller alltså att ha tålamod men då äntligen kommer du känna dig mycket nöjd med ditt ingrepp.

Hur mycket kan man ta bort vid en magfettsugning

Maximalt runt 2,5 kg fett brukar man kunna suga vid ett och samma tillfälle. Risken för komplikationer ökar ju större mängd fett man tar bort och tar man bort mer kan det bli farligt.

Din hud stramar i regel själv upp sig och formar sig efter din kropps nya konturer.

Ju äldre man är när ingreppet utförs desto svårare har huden för att strama ihop sig och resultatet kan bli att huden upplevs något lös om man tar bort för mycket fett.

Fettsugning är inte ett sätt att banta

Du bör inte vara överviktig när ingreppet utförs – fettsugning är inte en metod att minska i vikt och ska inte ses som ersättning eller genvägen förbi diet, bantning eller träning.

Gör det ont?

Viss smärta kan upplevas efter operationen. Vanligtvis är det tillräckligt med receptfria smärtstillande. Man blir ordentligt svullen och kommer förmodligen att ha rejäla blåmärken ganska lång tid efter själva operationen. Det kommer att kännas ömt i området där du gjort ingreppet. Har du utfört magfettsugning på Estetikcentrum i Malmö kommer en sjuksköterska att ringa dig dagen efter operationen och förhöra sig med dig hur du mår.  Man bokar då också in besök för att kontrollera din återhämtning.

Vilka är riskerna vid magfettsugning?

Risker för biverkningar och komplikationer finns alltid och man brukar säga att risken ökar med mängden fett som tas bort. Runt 2-2,5 kg brukar vara maximalt vid ett och samma tillfälle.

Risk för infektion och blödning.  Detta är risker som uppkommer vid alla typer av kirurgi. Det är mycket viktigt att följa läkares postoperativa rekommendationer.

Det finns även en risk för att få blodproppar och fettproppar.

Rökning kan förlänga läkningsprocessen och rökare löper större risk för komplikationer. Röker du rekommenderar vi att du inte röker under minst en månad i samband med ingreppet.

Nervbortfall i form av domningar. Kan förekomma och är temporära i de allra flesta fall. I vissa sällsynta fall har det dock förekommit att dessa domningar blivit permanenta.

Risk vid bedövning; allergi. Viktigt att ge all medicinsk information till din kirurg och narkosläkareallergi. Viktigt att ge all medicinsk information till din kirurg och narkosläkare

Har kirurg rekommenderat kompressionsplagg eller massage efter operationen är det viktigt att följa dessa rekommendationer för bästa resultat. Från Estetikcentrum får du med dig ett kompressionsplagg av hög kvalitet och bästa passform. Det är viktigt att det sitter bra på dig för du behöver ha det på dig dag och natt under den tid som din kirurg rekommenderar.

Diskutera med oss!

Hos Estetikcentrum i Malmö kan du känna dig trygg med att vi gör vårt yttersta för att du ska få bästa resultat möjligt! Boka en tid för konsultation om du blir nyfiken så går vi tillsammans igenom förväntningar och alternativ för just dig.

 

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search