Amning efter bröstförminskning

brostforminskning

Har du funderat på att göra en bröstförminskning i Malmö, hos oss på Estetikcentrum? Om du idag lider av ryggont och svårigheter att hitta kläder som passar dina stora eller hängiga bröst, då tror vi att du precis som många andra tidigare patienter, ser en bröstförminskning som ett sätt att få en bättre livskvalitet och kroppspositivism. Stora och tunga bröst kan verkligen vara påfrestande för både din fysik och ditt självförtroende, och därför ser många kvinnor en bröstförminskning som en befrielse för hela kroppen. Men innan du bestämmer dig så skulle vi gärna vilja vägleda dig genom ingreppet, myter och de risker med bröstförminskning som kan finnas. Möjligheten till amning efter en bröstförminskning är det som flest kvinnor oroar sig över, och det kommer vi att berätta mer om i inlägget.

Vad är en bröstförminskning?

I de flesta fall gör vi på Estetikcentrum en bröstförminskning i Malmö då du som patient upplever både medicinska och estetiska svårigheter med dina naturliga bröst. Bröstförminskning kallas även för bröstreduktion, och det är en operation som syftar till att ge dig som patient en mindre volym på dina bröst. Det åstadkommer vi genom att ta bort fett, extra hud och vävnader för att forma och skapa proportion. Vi ger dig en välbalanserad och lätt byst som passar just din kropps förutsättningar bättre. En bröstförminskning ger dessutom ett ungdomligare utseende då brösten förändras från hängiga och tunga till yppiga och lätta. Vill vill gärna vara tydliga med att det finns få risker med bröstförminskning, men vi vill ändå informera dig så att du är medveten om vad som kan hända efter din bröstförminskning, framförallt kring möjligheten till amning.

Passar jag för en bröstförminskning?

Ibland är det svårt att bestämma sig för ett stort beslut och verkligen ta steget. Men om vi på Estetikcentrum skulle få vägleda dig nu inför en bröstförminskning i Malmö, då skulle vi säga att om du känner igen dig i det vi skriver härefter så är du en definitiv kandidat!

En bröstförminskning passar dig som ofta har svår värk eller smärta i rygg, nacke och axlar. När du efter många timmars letande väl hittar en bh som passar dina stora bröst, så sitter den ändå aldrig helt bra. Banden skär in i dina axlar på grund av tyngden, dessutom så får du lägga stora summor pengar på dina bh:ar och bikinis då de vanliga märkena oftast inte har din storlek. Fysisk aktivitet känns ibland som en omöjlighet för dig, då dina bröst hela tiden är i vägen eller tynger så mycket att det inte funkar att röra sig fritt utan att det gör ont. Du har dessutom svårt att hitta kläder när du är i affären, då inget med minsta lilla passform sitter snyggt över dina bröst. Känner du igen dig? Ja, isåfall är det nog en god idé att du bokar tid för en konsultation inför bröstförminskning i Malmö på Estetikcentrum.

Amning och risker med bröstförminskning

Precis som vid de flesta operationer så finns det några risker med bröstförminskning. De är dock väldigt få och kring de flesta så är sannolikheten liten. Men trots det så är vi alltid noggranna med att kontrollera din hälsa innan en bröstförminskning. Det kan vara allt från frågor om din vardag, mätningar av din kropp och BMI eller mammografi om du är över 40 års ålder. Allt görs för att vi på Estetikcentrum ska kunna säkerställa din säkerhet inför en bröstförminskning i Malmö. Det finns dock en risk som tyvärr är ganska vanlig, och den berör möjligheten till amning efter din bröstförminskning. Det berättar vi närmare om för att du ska kunna planera in ditt ingrepp i rätt skede i livet.
Av alla risker med bröstförminskning så är nog svårigheter att amma den som flest oroar sig över. Det är förståeligt då det är en av de mest sannolika riskerna vid en bröstförminskning, och dessutom ett känsligt ämne som kvinna. Amning är något väldigt vackert och naturligt mellan barn och mamma, så därför rekommenderar vi verkligen att man väntar med sin bröstförminskning till dess att man känner att man ammat klart. Anledningen är att en bröstförminskning kan göra det mycket svårt eller i värsta fall omöjligt att amma. Det beror på att ingreppet kan orsaka en genomskärning av mjölkgångarna. Så om det är några risker med bröstförminskning som man bör ha i åtanke, då är det just amningen. Komplikationen att få svårt för eller inte alls kunna amma drabbar nämligen ungefär hälften av alla patienter som genomgår en bröstförminskning. Risken ökar ju större själva ingreppet är, om du behöver ta bort en större mängd bröstvävnad så är det tyvärr desto mer sannolikt att mjölkgångarna drabbas. Det spelar ingen roll om du gör din bröstförminskning i Malmö eller någon annanstans, dessa typer av risker med bröstförminskning är tyvärr ett faktum bland alla kvalificerade kirurger.

Något som kan kännas tröstande är att ny forskning visar att mjölkgångarna kan hitta tillbaka till varandra efter en bröstförminskning, men det kan ta just tid eller tyvärr inte ske alls. För vissa kvinnor funkar det hur bra som helst med amningen efter en bröstförminskning, medan för andra så tar det antingen längre tid eller går inte alls. De kvinnor som amningen fungerar hos upplever ofta att svullnaden som uppkommer då den första mjölken rinner till, stannar kvar längre än hos mammor som inte är bröstopererade. Om du valt att göra en bröstförminskning innan du fått barn, och sedan upplever svårigheter kring amningen, då är amningskliniker eller BVC ofta väldigt stöttande och kunniga. Det kan alltid vara skönt att prata med någon!

Vi vill avrunda genom att ge dig ett gott råd. Lita alltid på din egen upplevelse i kombination med din professionella kirurgs långa erfarenhet! I slutändan är det alltid du som väger olika alternativ mot varandra, och om du är ung och upplever väldigt tuffa problem med dina bröst, då är kanske alla risker med bröstförminskning trots allt värda chansen till ett förändrat liv. Det är ditt beslut, men vi vill att du ska veta att om du gör en bröstförminskning i Malmö på Estetikcentrum, då kommer vi att stå vid dina sida och hjälpa dig till det bästa beslutet.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search