Botulinumtoxin

Botulinumtoxin (Vistabel)

Få bort rynkbekymmer med Botulinumtoxin

En välkänd behandling för dig som vill ha en smärtfri lösning och få direkt resultat.

Behandling med Botulinumtoxin på Estetikcentrum i Malmö

Botulinumtoxin typ A, vilket du nog känner till under mer vardagliga namn, är ett muskelavslappnande läkemedel som används både för medicinska och estetiska skäl. Vid behandling med Botulinumtoxin hindras nervimpulser delvis och minskar då de sammandragningar i musklerna som bildar rynkor.

Behandlingen är en av de främsta när det kommer till att fylla ut rynkor! Efter en Botulinumtoxinbehandling består resultatet i 3-6 månader, vilket gör det till ett utmärkt alternativ till mer permanenta ingrepp. Är du sugen på att föryngra ansiktet, men motstår gärna ett invasivt ingrepp? Då är behandling med Botulinumtoxin något för dig!

Fakta:

  • Botulinumtoxin kan användas kosmetiskt för att motarbeta rynkor, men även för att hjälpa mot migrän och överdrivna svettningar.
  • Det fullständiga resultat visar sig efter 1-2 veckor och varar i 3-6 månader.
  • Behandlingen är relativt kort och du kan fortsätta din dag som vanligt direkt efteråt!

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som gärna hjälper dig förverkliga din skönhetsdröm.
  • Skönhetsprodukter av högsta kvalitet.
  • Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Estetikcentrum om behandling med Botulinumtoxin

Behandling med Botulinumtoxin är en säker metod för att temporärt fylla ut rynkor och tunna linjer. Många beskriver metoden som ett sätt att skjuta upp eventuellt större ingrepp, då de är så nöjda med resultatet! En Botulinumtoxinbehandling utförs alltid av en certifierad sjuksköterska eller läkare här på Estetikcentrum.

Se hur man utför en Botulinumtoxin behandling

Här visas en ungefärlig beskrivning av hur en sådan behandling går till. Det kan finnas några skillnader i verkligheten, då vår personal anpassar behandlingen efter varje enskilt fall.

Rynkbehandling med Botulinumtoxin

Botulinumtoxin

Botulinumtoxin är en injektionsbehandling av ett ämne mot fina linjer och rynkor som kallas även för Botulinumtoxin typ A. En injektion med botulinumtoxin är idag den vanligaste estetiska behandlingen för att få bukt med rynkor och fina linjer i ansiktet. Behandlingen används såväl vid åldersrynkor som vid så kallade ”skrattrynkor” eller fina linjer som uppstår vid ansiktsrörelser.

Vistabel logo

En injektionsbehandling med botulinumtoxinkan hjälpa dig som upplever kråksparkar kring ögon eller den ”arga rynkan” mellan ögonbrynen men kan även användas som behandling vid asymmetri i ansiktet. Botulinumtoxin typ A är ett ämne som blockerar den nervsignal som gör att muskeln drar sig samman och bildar en rynka men kan även användas i medicinskt syfte. Injektioner kan användas för att motverka muskelspänningar, svårare svettning och migrän. Vår tandläkare kan också hjälpa dig för dina besvär med tandgnissel och eventuellt huvudvärk till följd av spasmer i dina tuggmuskulatur (masettermuskulaturen).

Besvärande handsvett eller armhålesvett kan också framgångsrikt behandlas med botulinumtoxin.


Tiden efter en Botulinumtoxin behandling

En injektion med botulinumtoxin är relativt smärtfri och går snabbt att utföra, slutresultatet uppnås efter cirka 1-2 veckor. Om du valt injektion mot rynkor och fina linjer kan det vara bra att veta att det kan uppstå mindre blåmärken efter behandlingen, detta eftersom ansiktet är ett känsligt område med tunn hud.

Vi rekommenderar alltid våra patienter att fortsätta sin dag som vanligt, det vill säga att använda det behandlade området som vanligt. Detta eftersom det stimulerar det behandlade området och ger bättre resultat. Du bör dock aldrig gnugga eller massera det behandlade området då detta kan tvinga ut injicerad botulinumtoxin till närliggande muskulatur.

Oftast brukar det ta några dagar innan effekten av botulinumtoxin helt sätter in. Effekten av en behandling med botulinumtoxin är inte permanent utan består i i ca tre till sex månader. Det innebär att du kan behöva göra om behandlingen mellan två till tre gånger per år för att bibehålla effekten.

Se vår kontaktsida här, eller ring oss för att boka tid på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Estetikcentrum reception

​​​​


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Botulinumtoxin

Kan jag behandlas med botulinumtoxin?

Injektioner med botulinumtoxin kan användas för att motverka en rad olika problem och åkommor. Vanligen används botulinumtoxin som behandling mot redan existerande rynkor eller besvär men kan även vara lämpligt i rent förebyggande syfte. När du bokar tid för konsultation inför injektion med botulinumtoxin kommer du att träffa vår sjuksköterska och tillsammans går ni igenom dina besvär.

Det finns många fördelar med botulinumtoxin och en av anledningarna till att behandlingen är så populär är dess effektivitet. Det är en relativt liten och säker behandling som alltid utförs av en certifierad läkare eller sjuksköterska och patienten upplever sällan något obehag varken under eller efter behandlingen.

Botulinumtoxin behandlingar är inte permanenta utan måste göras om efter ca tre till sex månader. Behandlingen ska alltid utföras av en certifierad sköterska eller läkare eftersom en icke korrekt utförd botulinumtoxin behandling kan resultera i något som kallas för hängande muskulatur. Injektion med botulinumtoxin är relativt smärtfri men det kan uppstå blåmärken runt känsliga områden. Dessa bör dock försvinna efter några dagar.


Inför en behandling med botulinumtoxin

När du bokar tid för en botulinumtoxinbehandling kommer du att få träffa våra certifierade personal. Tillsammans går ni igenom dina förväntningar och önskemål, du kommer få information om ingreppet och tiden efter. Om du är en lämplig kandidat för behandling med botulinumtoxin kan behandlingen genomföras tidigast 48 timmar efter konsultationen med anledning av en ny lag som trädde
i kraft den 1 juli 2021.

Vi brukar alltid rekommendera patienter att avstå från blodförtunnande medicin innan behandlingen. Detta för att förhindra eventuella blödningar och minska risken för blåmärke. Vi avråder alltid injektion med botulinumtoxin i samband med graviditet.


Hur går behandlingen till?

Om vår certifierade sjuksköterska eller läkare anser att du är lämplig för en behandlingen kan du boka en tid för behandlingen 48 timmar efter konsultationen. Man brukar inte behöva bedöva området inför injektionen men om du känner oro eller är känslig för smärta finns självklart alltid denna möjlighet.

Injektionen med botulinumtoxin sker genom en mycket tunn nål som förs in under huden, då en liten mängd injiceras. Allt som allt tar behandlingen ca femton till tjugo minuter och du kan återgå till din vardag direkt.

En botulinumtoxin behandling går utmärkt att kombinera med andra typer av ingrepp såsom injektion med Fillers, detta kallas för kombinationsbehandling.

Få dina Fillers och botulinumtoxin hos vår erfarna sjuksköterska!


Tiden efter en botulinumtoxin behandling

En injektion med botulinumtoxin är relativt smärtfri och går snabbt att utföra, slutresultatet uppnås efter cirka 1-2 veckor. Om du valt injektion mot rynkor och fina linjer kan det vara bra att veta att det kan uppstå mindre blåmärken efter behandlingen, detta eftersom ansiktet är ett känsligt område med tunn hud.

Vi rekommenderar alltid våra patienter att fortsätta sin dag som vanligt, det vill säga att använda det behandlade området som vanligt. Detta eftersom det stimulerar det behandlade området och ger bättre resultat. Du bör dock aldrig gnugga eller massera det behandlade området då detta kan tvinga ut injicerad botulinumtoxin till närliggande muskulatur.

Oftast brukar det ta några dagar innan effekten av botulinumtoxin helt sätter in. Effekten av en behandling med botulinumtoxin är inte permanent utan består i i ca tre till sex månader. Det innebär att du kan behöva göra om behandlingen mellan två till tre gånger per år för att bibehålla effekten.

Se vår kontaktsida här, eller ring oss för att boka tid på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum! 

 


Priser Botulinumtoxin (Vistabel)

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

Våra priser

Botulinumtoxin

Kontakta oss för en konsultation!

Att genomgå en estetisk behandling kan kännas både nervöst och spännande, med all rätt! Det gäller ju ändå ett beslut som är tänkt att förverkliga din skönthetsdröm. Vi på Estetikcentrum vill göra ditt besök hos oss så avslappnat som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med vår personal komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och förutsättningar, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Botulinumtoxin (Vistabel/Dysport)

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.