Bröstförstoring genom tiderna

Det är mer än 55 år sedan silikonimplantaten börjades användas vid bröstförstoring. Numera är bröstförstoring en av de mest populära formerna av plastikkirurgi och det utförs mellan 5 000 – 10 000 bröstförstoringar varje år enbart i Sverige. Men det har varit en lång väg till de säkra metoderna och implantaten som används idag.

Hur allt började

Självklart var de forntida egyptierna först med bröstförstoringar för ett par tusen år sedan. Då sägs det att de satte in allt från elfenbenskulor till kamelhår för att bygga upp bysten. Men plastikkirurgin har kommit mycket långt sedan dess.

Första plastikkirurgin för 120 år sedan

Plastikkirurgin som närmar sig den vi talar om idag började långt senare, på 1890-talet vid Heidelbergs universitet i Tyskland. Det var en läkare, vid namn Vincent Czerny, som använde patientens eget kroppsfett för att rekonstruera ett förlorat bröst efter bröstcancer. Grundtanken om att använda det egna kroppsfettet vid bröstförstoring är ett av de alternativen som vi erbjuder än i dag, även om den kirurgiska tekniken skiljer sig stort från det man utförde för mer än 120 år sedan.

Paraffininjektion

Inte långt efter att man började med plastikkirurgin i Tyskland provade man i Österrike att injicera en paraffinblandning av vaselin och olivolja i brösten för att göra dem större. Konsekvenserna av detta blev förstås förödande och paraffinmetoden förbjöds senare.

Hollywood gav implantaten ett lyft

Det var under 40- och 50-talet som kurviga Hollywoodstjärnor som Marilyn Monroe, Ava Gardner och Lana Turner började synas på film. Med deras popularitet växte även intresset för större byst och efterfrågan på bröstförstoringar ökade i USA. Då använde man ofta vinylsvampar som kirurgiska implantat innan man upptäckte silikonimplantatets medicinska fördelar.

Första silikonimplantatet 1962

Silikon hade använts till bröstförstoring sedan andra världskriget. Japanska kvinnor lockade till sig amerikanska sjömän genom att injicera silikon i brösten. Men det var inte förrän i Houston 1962 som de första silikonimplantaten togs fram och användes med lyckade resultat.

Modern plastikkirurgi

Under åren har man även tagit fram andra säkra implantat med koksaltlösningar och förfinat tekniken med fettförflyttning. Med den medicinska och kirurgiska teknikens framgång går det olika trender med vilka implantat som är populärast. Idag är silikonimplantat betydligt vanligare än koksaltimplantaten. Tack och lov har vi i alla fall lämnat de osäkra och hälsovådliga metoderna och seriösa kliniker i Sverige använder enbart trygga metoder och implantat.

Våra metoder

Hos oss på Estetikcentrum använder vi moderna och säkra silikonimplantat från Motiva och Mentor. De är godkända att användas i både Europa och USA och ger naturliga bröst till våra patienter. Dessutom kan vi genomföra bröstförstoringar med patientens eget kroppsfett. Om du är intresserad av att veta mer om vår moderna bröstförstoring på Estetikcentrum är du välkommen att kontakta oss här för en kostnadsfri konsultation.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search