Plasma Pen

Lyft och strama åt lös hud för ett piggare utseende med hjälp av Plasma Pen – helt och hållet utan kirurgi eller injektioner. Det kanske låter för bra för att vara sant, men det är en populär metod som med hjälp av plasmaljus ytligt behandlar trötta ögon och hängande hud. Önskar du också att du slapp de mörka påsarna under ögonen?

 

Hur funkar det? 

Plasma Pen är en het nyhet inom skönhetsbehandlingar och har blivit populär på grund av att det görs utan nålar eller knivar – samtidigt som resultaten blir fantastiska. Många uppskattar att inte behöva sticka eller göra hål i hyn, och då passar den ytligt behandlande Plasma Pen perfekt.

Ett lyft med Plasma Pen kan göras på flera olika områden i olika syften – exempelvis lyfta hängande ögonlock, reducera påsar under ögonen, minska lös hud i ansikte eller på hals, korrigera djupare rynkor samt ta bort ärr eller pigmentfläckar. Det finns många alternativ att välja på, och därmed även olika tekniker för att ge rätt effekt på rätt plats.  

Instrumentet ser ut som en penna med en liten tipp, genom den går ström som skapar en elektrostatisk impuls. När tippen nuddar hyn uppstår en reaktion som ger en blixt av plasmaljus – under en tiondels sekund ångar värmen från blixten ut överflödig vätska från din hud – vilket ger en direkt åtstramning. Detta simulerar även en ytlig skada, vilket får huden att börja förnya sig och skapa kollagen. 

Under behandlingen kommer blixten av plasmaljus att upprepas i ett rutmönster över det önskade området. På så vis uppnår man ett helhetsresultat med stor förnyelse av hyn i det område som du önskar pigga upp. 

 

Vad är fördelarna gentemot kirurgisk behandling? 

Eftersom att du slipper en kirurgisk behandling så blir ingreppet skonsammare för din kropp. Läkningen och återhämtningen går snabbare, så pass snabbt att du kan gå till jobbet direkt efter om du önskar. Det finns ingen risk för att ta bort för mycket hy vid lyftet, vilket kan hända vid ett kirurgiskt ingrepp. Risken för infektion i samband med behandling minskar markant, och dessutom så förbättrar Plasma Pen långsiktigt kvaliteten på din hy.

 

Vad ska jag göra efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen kommer det att synas bruna små prickar på det område du behandlat, och det finns en stor chans att du kommer vara lite svullen med rodnad och öm hy. Det är inte farligt och går för de flesta över inom fem dygn efter behandling. Prickarna kommer att finnas kvar i ungefär en vecka, och blir mot slutet små skorpor som trillar av. Eftersom att det är en ytlig behandling så kan du sminka över med hudvänligt mineralsmink, men vi rekommenderar att du låter hyn vila utan yttre påverkan.Under de första tre månaderna efter behandling med Plasma Pen måste du skydda hyn med hög solfaktor och solglasögon i direkt solljus, annars riskerar du bestående pigmentförändringar.

 

Hur länge håller resultatet?

Resultatet från Plasma Pen är permanent. Huden fortsätter dock att åldras, så ta hand om den och försök att tillämpa en hälsosam livsstil för att njuta av förändringen så länge som möjligt. Om du har mycket lös hud som du vill strama åt kan det behövas två till tre upprepade besök för att nå det önskade slutresultatet.

 

Finns det några risker? 

Om du följer instruktionerna vi ger dig kring egen behandling under läkningen så finns det väldigt få risker med Plasma Pen. Men, om du skulle missköta återhämtningen så finns det risk för sårinfektion i det ytliga hudlagret, dålig läkning och hyperpigmentering. Om du däremot är hälsosam i allmänhet och tar väl hand om din hy så ska du inte uppleva några komplikationer. 

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.