Microneedling

 

Microneedling är behandling där man gör mikroskopiska små nålstick i huden för att öka produktion av kollagen. Microneedling går att användas för en rad olika hudproblem och nedan kan ni se en lista på vilka problem den kan hjälpa till för:

  • Linjer och rynkor
  • Akneärr, upphöjda ärr
  • Brännskador
  • Förstorade porer
  • Trött och glåmig hud
  • Hudbristningar
  • Torr hy
  • Slapp och åldrar hud
  • Pigmentförändringar

Hur går behandlingen till?

En konsultation görs i samband eller innan din behandling. Då tittar hudterapeuten på din hy och ser vilken nållängd som passar till din hudtyp och hur många behandlingar terapeuten tror att du kan behöva. Behandlingen kan svida och brännas lite och då kan man lägga lite bedövningskräm innan. Under behandlingen går man över med maskinen fram och tillbaka över ansiktet och slussar in ett serum som heter NCTF+HA. Detta serumet är en unik vitamincocktail som funnits sedan 1978.

Den är medicinskt CE godkänd och har långa kliniska studier bakom sig. NCTF+HA innehåller 23 Aminosyror, vitaminer och mineraler. Det innehåller även en extra dos av hyaluronsyra som finns naturligt i vår hud och skapar celltillväxt, kollagen och elastin, som bidrar till hudens fasthet och spänst. Du kan uppleva en lätt sveda, irritation och att huden blir röd. Det värsta lägger sig efter några timmar och din rodnad bör ha försvunnit helt och hållet efter 3 dagar. Du får inte vistas i solen 7-10 dagar efter behandlingen och det är väldigt viktigt att man använder solskydd efteråt.

Vilket resultatet får man av microneedling?

Resultatet varierar beroende på ens egna utgångsläge. Man behöver inte ha en så kallad “problemhy” för att kunna göra en behandling, resultatet blir ändå en jämnare och mer lyster i hyn. Du kan räkna med att få resultat redan efter första behandlingen men vi rekommenderar att man gör den några gånger för maximal effekt. Har du större problem, såsom akne ärr eller pigmenteringar, kan din behandling behövas göra 4-6 fler gånger. 

Kan alla göra microneedling behandling?

Nej. Personer som har blödarsjuka, diabetes, gravida eller ammande bör inte utföra behandlingen. Äter du exempelvis blodförtunnande medicin så ska du inte heller utföra behandlingen. Fråga alltid din hudterapeut om du är osäker.

Priser microneedling

Se här.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.