Örontillbakasättning för utstående öron

Örontillbakasättning för utstående öron

Öronen är inte det först man lägger märke till i en persons utseende, men för dem som har utstående ”vingmutteröron” påverkas såväl utseendet som självkänslan negativt. Problemet kan dock ganska lätt åtgärdas med örontillbakasättning. Detta ingrepp är särskilt vanligt hos skolbarn och genomförs ofta i landstingets regi. Vi välkomnar naturligtvis såväl barn som vuxna patienter. Vid operation av minderårig krävs målsmans godkännande.

Innan operation

Innan ingreppet får du alltid träffa en duktig plastikkirurg som analyserar dina örons utseende och form. Utifrån dina önskemål och individuella förutsättningar bestämmer kirurgen vilken korrigering som är lämplig. Vanliga problem är att hörselgångsöppningen är för stor eller att det veck som finns vid ytterörat saknas. Öronsnibben kan också upplevas som för stor. Vi försöker alltid så långt som möjligt hitta en lösning som passar just dig optimalt. Du får självfallet också svar på alla de frågor du undrar över.

Hur går en örontillbakasättning till?

Vid ingreppet vinklar din plastikkirurg tillbaka öronen så att de kommer närmare in mot huvudet. Detta görs genom att öppna upp ett litet snitt vid örats baksida. Brosket viks sedan bakåt, eventuellt i kombination med skrapning av örats brosk centralt för optimalt resultat. Resultatet blir ett nytt och mer välformad öronveck som harmoniserar bättre ihop med ditt övriga utseende. Snittets placering gör det i stort sätt osynligt och de ärr som uppkommer försvinner oftast med tiden. Operationen tar cirka en timme. Vid ingreppet får du lokalbedövning eller narkos, beroende på hur omfattande operationen är. Eftersom kirurgen arbetar alldeles i anslutning till dina öron så kan ljudet upplevas som obehagligt och nedsövning kan vara föredra.

Öron tillbakasättning på Estetikcentrum

Efter örontillbakasättningen

Du kan vanligtvis gå hem redan samma dag som ingreppet äger rum. Under den första veckan efter operation får du bära ett bandage runt huvudet för att öronen ska fixeras i sin nya position, det är viktigt att undvika att öronen böjs framåt. Därefter behöver du endast ha ett pannband nattetid under 3-4 veckor. Du bör undvika fysisk träning under de första veckorna och det i vissa fall dröja upp till sex månader innan läkningsprocessen är helt avslutad. Du kan under första tiden uppleva en ömmande värk, men den kan lindras ordentligt med vanliga värktabletter. Efter cirka en vecka får du komma tillbaka till oss på Estetikcentrum för återbesök. Då granskar vi resultatet av operationen och säkerställer att läkningen fortskrider som den ska. Efter ytterligare 4-6 månader är det dags för ytterligare ett återbesök. Då gör vi en slutlig kontroll på din örontillbakasättning.

Har du problem med utstående öron eller tycker du att dina öron är för stora? Välkommen att ta en förutsättningslös kontakt med oss så tittar vi på hur vi kan hjälpa just dig. Vi på Estetikcentrum har stor erfarenhet av öronoperationer och du får alltid en dedikerad specialist vid örontillbakasättning hos oss.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!