GYNEKOMASTIOPERATION

Operation av gynekomasti på Estetikcentrum i Malmö

Gynekomasti är ett tillstånd som innebär förstorade bröstkörtlar hos en man. Det kan bero på en rad olika saker men är oftast hormonellt betingat.

Bröstkörteln växer under puberteten, även hos män. Detta är helt normalt – men om den växer för mycket kan brösten hos en man få ett feminint uttryck. Detta kan påverka självkänslan negativt och leda till sociala besvär.

Vilken behandling man gör vid gynekomasti beror lite på den underliggande orsaken. Ibland kan problemen bero på en pågående hormonbehandling men tillståndet kan även orsakas av en fettansamling kring bysten och kallas då för ”pseudogynekomasti”. Pseudogynekomasti är vanlig i samband med stora viktförändringar.

Oavsett vad som orsakar din gynekomasti så får du hjälp hos oss på Estetikcentrum. Vi hittar orsaken och erbjuder dig den behandling som passar bäst utifrån din diagnos och dina önskemål.

Exempel på före- och efter en gynekomastioperation.

Se din operation i 3D

Gynekomasti – inför operationen

När du bokar tid för konsultation inför gynekomasti och korrigering får du under ditt första möte träffa kirurgen på vår klinik i centrala Malmö. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och dina förutsättningar.

Du kommer få all information du behöver och självklart svarar vi på dina frågor och funderingar. Vi kommer även utföra en hälsokontroll för att fastställa att du är lämplig för en operation av gynekomasti.

Vi brukar rekommendera våra patienter att titta på före- och efterbilder vid gynekomasti. Detta för att du ska få en bra bild av vad du vill ha men även av vad du inte vill ha. Ta gärna med dig bilder och frågor till ditt första besök.

Kirurgen kommer att undersöka bröstvävnaden för att se hur en operation kan hjälpa just dig. Operationens tillvägagångssätt beror på orsaken till gynekomastin, en onormal bröstkörtel-tillväxt och fettansamling behandlas nämligen med två olika kirurgiska ingrepp.

Om gynekomastin beror på medicinska skäl behöver man i vissa fall göra en utredning och kontrollera samt fastställa orsaken till hormonbalansen i kroppen.

Operation av gynekomasti

Efter ditt första möte och konsultation går vi tillsammans igenom hur en gynekomasti operation kan hjälpa dig och bokar in en tid för det plastikkirurgiska ingreppet.

En gynekomasti operation kan, beroende på omfattning, utföras under lätt narkos eller lokalbedövning. Om gynekomastin beror på tillväxt av bröstkörtelvävnad läggs ett snitt och vävnad skärs bort från undersidan av vårtgården. Om det är pseudogynekomasti, alltså gynekomasti som beror på fettansamling, kan man välja att göra ett fettsugning runt bröstkorgen.

 Gynekomasti – efter operationen

Operationen för att motverka gynekomasti är förhållandevis enkel och liten, därför kan den utföras under lokalbedövning eller lätt narkos. När operationen är klar läggs ”osynliga stygn” för att förhindra ärr och sedan ett förband, patienter blir utskrivna samma dag.

Alla kroppar läker olika men i de flesta fall kan man se resultat av ingreppet redan efter en till två veckor. Dock kan det dröja upp emot flera månader innan huden kring brösten har anpassat och dragit ihop sig. Därför vill vi rekommendera våra patienter att undvika tung och ansträngande fysisk aktivitet under de första månaderna.

Välkommen till oss på Estetikcentrum när du har frågor om gynekomasti eller om du vill boka tid för ett möte!

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Priser Gynekomasti operation

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.