Inåtvända Bröstvårtor

Operation av inåtvända/indragna bröstvårtor

Den främsta orsaken till indragna bröstvårtor, eller inåtvända bröstvårtor som det även kallas för, är att bindvävsstråken mellan körtelgångarna i brösten är för korta och strama.

Inåtvända bröstvårtor är inte farligt men orsakar ofta estetiska och sociala besvär för de män som kvinnor som drabbas. Hos kvinnor som ammar kan dock indragna bröstvårtor orsaka funktionella problem. Indragna bröstvårtor innebär att det nyfödda barnet inte har någon vårtknopp att suga på och även om det finns hjälp och specifika tillbehör kan det skapa stora problem.

Det är vanligt att man upplever någon form av hudutslag och eksem till följd av indragna bröstvårtor. Detta beror på att det ofta samlas smuts och fett i de gropar som bildas.

Är du en av de många kvinnor eller män som lider av indragna bröstvårtor? Då är du välkommen att boka tid för en konsultation hos oss på Estetikcentrum.

Operation av Inåtvända bröstvårtor

Ingrepp mot inåtvända bröstvårtor

Under vår första konsultation kommer vi tillsammans att gå igenom dina förväntningar och önskemål, vi ger dig information om operationen samt besvarar alla eventuella frågor du har.

En operation mot inåtvända bröstvårtor kan göras under lokalbedövning eller full narkos, känner du dig orolig inför detta moment finns alltid våra sjuksköterskor till hands för att besvara frågor.

Inåtvända bröstvårtor – operationen

Det finns ett par olika metoder att behandla inåtvända bröstvårtor med. Vanligtvis lägger man ett snitt com skär av de bindvävsstråk som är för korta och orsakar stramheten. Denna metod innebär att du som kvinna fortfarande kan amma. Det finns dock även  andra tekniker då man istället väljer att helt skära av körtelgångarna.

Under konsultationen kommer du att få information och rådgivning angående de olika metoderna och tillsammans med kirurgen bestämmer ni vilken som passar din kropp bäst. Ingreppet är enkelt och patienter går hem redan samma dag.

Efter operationen

Operationen är förhållandevis enkel men vissa patienter upplever minskad känsel i och kring bröstvårtan. Alla kroppar är unika och därför kan läkningsprocessen se olik ut från person till person. En operation för att åtgärda inåtvända bröstvårtor är i de flesta fallen helt permanent. Dock kan bröstvårtorna börja dra sig inåt igen och då kan ett nytt ingrepp vara aktuellt.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö!

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search