Inåtvända Bröstvårtor

Indragna bröstvårtor eller inåtvända bröstvårtor

Den främsta orsaken till indragna bröstvårtor, eller inåtvända bröstvårtor som det även kallas för, är att bindvävsstråken mellan körtelgångarna i brösten är för korta och strama. Det kan resultera i estetiska besvär för så väl män som kvinnor. Främst skapar det dock funktionella besvär för kvinnor som ammar. Indragna bröstvårtor innebär att det nyfödda barnet inte har någon vårtknopp att suga på och även om det finns hjälp och specifika tillbehör kan det skapa stora problem.

Det är även vanligt att man upplever någon form av hudutslag och eksem till följd av indragna bröstvårtor. Detta för att det oftast samlas smuts och fett i de groparna som bildas. Är du en av de många kvinnor eller män som drabbas av detta är du välkommen att boka tid för en konsultation hos oss på Estetikcentrum. Vi har lång erfarenhet av plastikkirurgiska ingrepp mot indragna bröstvårtor.

Ingrepp mot inåtvända bröstvårtor

Under vår första konsultation kommer vi tillsammans att gå igenom dina förväntningar och önskemål, vi ger dig information om operationen samt besvarar alla eventuella frågor du har.

En operation mot inåtvända bröstvårtor kan göras under lokalbedövning eller full narkos, känner du dig orolig inför detta moment finns alltid våra sjuksköterskor till hands för att besvara frågor.

Inåtvända bröstvårtor – operationen

Det finns ett par olika metoder och plastikkirurgiska ingrepp som används vid denna typ av operation. Vanligtvis läggs snittet så att det skär av de bindvävsstråk som är för korta och orsakar stramheten. Denna metod innebär att du som kvinna fortfarande kan amma. Det finns dock andra tekniker då man istället väljer att helt skära av körtelgångarna. Under konsultationen kommer du att få information och rådgivning angående de olika metoderna och tillsammans med kirurgen bestämmer ni vilken som passar din kropp bäst. Ingreppet är enkelt och patienter går hem redan samma dag.

Efter operationen

Operationen är förhållandevis enkel men vissa patienter upplever minskad känsel i och kring bröstvårtan. Alla kroppar är unika och därför kan läkningsprocessen se olik ut från person till person. En operation för att åtgärda inåtvända bröstvårtor är i de flesta fallen helt permanent. Dock kan bröstvårtorna börja dra sig inåt igen och då kan ett nytt ingrepp vara aktuellt.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!