LIPÖDEM

Lipödem operation

Om du börjar få svårt att röra på dig och smärtan växer i benen eller armarna, samt en viss disproportion mellan över- och underkropp framkommer, kan det vara annat än fetma – nämligen en kronisk sjukdom kallad lipödem. Sjukdomen påverkar både ditt inre och yttre – låt oss på Estetikcentrum hjälpa dig att reducera fettmängden och smärtan genom en fettsugning i Malmö. Vi vill ge dig en högre livskvalitet och självkänsla! 

Vad är lipödem?

Lipödem är en kronisk förändring i fettvävnaden som främst drabbar dig som kvinna. Förändringar på kroppen sker framförallt vid höfter, lår och skinkor då kroppens fettceller ökar i storlek. Även armar kan påverkas i ett senare skede. Sjukdomen tros vara ärftlig och utvecklas ofta i samband med hormonella förändringar som vid puberteten, graviditet eller klimakteriet.

Symptom för sjukdomen kan vara att du känner viss tyngdkänsla i ben eller armar, ömhet vid lättare tryck mot huden eller att du har lätt för att få blåmärken. Mest tydligt symptom är en disproportion mellan över- och underkropp.

Det finns olika typer och stadier av lipödem som beror på fettvävnadens fördelning på kroppen och hur huden förändras då sjukdomen förändras. Om du som har lipödem inte behandlar sjukdomen ökas den drabbade kroppsdelens omfång – därför är det viktigt att en tidig diagnos ställs för att förebygga en försämring av lipödemet.  

Vi kommer nedan att informera om hur vi kan hjälpa dig att behandla lipödem genom plastikkirurgi i Malmö.

Behandling

Där finns inte riktigt någon botande behandling mot själva grundsjukdomen, men det finns åtgärder som kan minska och förebygga besvär, bland annat lymfterapi eller operation.

Lymfterapi utförs för att öka återflödet av vätska från vävnaderna, vilket aktiverar fettvävnaderna som kan arbeta mer effektivt. Lymfterapi består av fem delar för att träna upp kroppens rörlighet och hjälper dig att sköta svullnaden på egen hand. Denna behandling finns för tillfället inte på Estetikcentrum.

Operation med fettsugning som vi dock utför tar bort den ökade fettvävnaden och har visat sig ge långsiktigt goda resultat i form av minskad smärta samt förhindrande av tex belastnings besvär såsom artrosutveckling i knä- och fotleder. I samband med reduktionsplastik minskas volym och borttagna fettceller efter din fettsugning i Malmö kommer inte att komma tillbaka.

Lymfterapi eller operation?

Lymfterapi har visat sig lindra smärtan, men har ingen större effekt på fettvolymen eller ditt utseende – till skillnad från operation med fettsugning som anses vara den behandlingsmetod som ger bäst resultat. Eftersom smärtan sitter i fettet är det viktigt att så mycket fettväv som möjligt tas bort. Om det visar sig att det kosmetiska resultatet blir en förbättring är det bara en bonus! De allra flesta patienter känner dessutom en ökad livskvalitet efter operationen. Däremot är alla patienter unika och har olika förutsättningar när det gäller behandling av lipödem – därför kan resultatet av fettsugningen variera från person till person och man kan inte garantera samma resultat för alla.

Varför du ska välja Estetikcentrum för din fettsugning

Med många års erfarenhet inom plastikkirurgi i Malmö kan du känna dig säker att vi på Estetikcentrum i Malmö levererar operationer av högsta kvalitet. Våra kirurger har en gedigen erfarenhet inom sitt specialistområde och utformar din behandling efter dina individuella förutsättningar.

Innan din operation eller behandling genomgår du en konsultation hos oss. Där kommer du att få bedömning, analys av eventuell problematik och få heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar just dig bäst. Samtidigt går vi igenom dina önskemål och förväntningar för att du ska känna dig så trygg som möjligt inför din fettsugning i Malmö.

Är du intresserad av en fettsugning? Tveka inte att boka konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.