Armplastik

Armplastik på Estetikcentrum i Malmö

Det finns två behandlingsmetoder för att göra armarna slankare och vackrare: fettsugning och armplastik eller överarmsplastik som ingreppet ibland kallas. Det förstnämnda passar främst yngre kvinnor med kraftiga överarmar, där fettet sugs ut utan att behöva göra en kirurgisk hudsträckning. Emellertid har många patienter även problem med gäddhäng och överskott i huden. Då läggs ett snitt på insidan av armen och överskottshuden avlägsnas.

Före & Efter bilder – Armplastik

Inför en armplastikoperation

När du besöker oss för en inledande konsultation så lyssnar vi på dina förväntningar, önskemål och svarar självfallet på alla frågor som du har. Du får information om pris, en ungefärlig bild av hur slutresultatet kommer att bli och hur lång väntetid som gäller.

Vi går även igenom ditt hälsotillstånd och vår sjuksköterska informerar dig om hur du kan förbereda dig på bästa sätt för operationen. Ibland kan ärret vid en armplastik bli större än vad man från början hade planerat. Därför är efterbehandlingen av ärret mycket viktig och du får all information om egenvård av snittet för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Så fungerar en armplastik

Målet är att åstadkomma en bra utsträckning av överskottshuden på armen. Det uppnås bäst genom att man lägger ett snitt på insidan av överarmen. Snittet går oftast från armhålan och nästan ned till armbågen. Ärrets längd beror på hur mycket hud som måste avlägsnas. Du får antingen narkos (blir sövd) eller sömnmedel och lokalbedövning. Det beror återigen på omfattningen av hudborttagningen och fettsugningen.

Efter operationen

Du blir väl omhändertagen på vår klinik. När operationen är klar sys snittet ihop. Ett elastiskt stödbandage upp till armhålan är nödvändigt för nästan samtliga patienter. Svullnader i underarm och hand förekommer hos en del patienter, men brukar försvinna efter några dagar. Det är viktigt att du inte har armarna hängandes längs sidorna eftersom det lätt resulterar i stickningar och svullnader. Det är lämpligt att ha dem vilandes på en kudde så att armarna är i upplyft läge. Stygnen efter armplastiksoperationen avlägsnas efter en cirka 14 dagar. Du får naturligtvis en tid för återbesök och du kan också nå oss om du undrar över någonting den närmaste tiden efter operation.

Efter en armplastik kan de flesta patienter vara tillbaka i arbete efter en dryg veckas tid. Det förutsätter dock att man har ett någorlunda stillasittande jobb. Efter tre veckor är det lämpligt med lättare fysiska aktiviteter. Det är mycket viktigt att skydda ärret från starkt solljus under det närmaste året. Ärret efter operationen kommer finnas kvar, men det bleknar allt mer med tiden och är snart reducerat till ett ganska diskret vitt streck.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!