Bodylift

Bodylift

Efter en massiv viktminskning har huden svårt att dra ihop sig på ett tillfredställande sätt. Hudöverskott finns då ofta på både ansikte, kropp, armar och ben. Bodylift är en omfattande operation som omfattar både bukplastik, lårlyft, stjärtlyft och fettsugning.

Bodylift i två steg

Oftast opererar vi i två steg eftersom ingreppet är så pass stort. Din kropp måste även få tillfälle att läka i lugn och. Vid första operation genomförs bukplastiken, där huden stramas åt och slätas ut varefter överskottet avlägsnas. Bukväggen stärks upp och naveln görs snyggare. Resultatet blir en mer markerad midja och en plattare mage. Andra positiva effekter är att ryggbesvär avtar och tarmfunktionen fungerar bättre efter bukplastiken. Den andra seansen i ett bodylift omfattar vanligtvis fettsugning samt lår- och stjärtlyft. Det görs cirka ett halvår efter den första operationen. I steg två förlänger vi bukplastiksärret bak på ryggen så att huden kan stramas upp ordentligt och överskottet tas bort. Det medför en rad positiva effekter för din figur: midjan markeras än tydligare, övergången mellan rygg och buk harmoniserar bättre och stussen ges ett ordentligt lyft. Efter avslutad operation får du vila ut på vår komfortabla klinik och visar gärna före- och efter- bilder så att du får se resultatet av operationen. Våra skickliga kirurgers specialkompetens borgar för att du som patient ska bli nöjd med din bodylift. Din trygghet är viktigast för oss.

Då bodylift är en stor operation med ett flertal ingrepp så är det helt naturligt att man som patient kan känna sig nervös innan. Vår personal har stor erfarenhet av detta och vi lyssnar gärna på dina tankar och svarar på dina frågor. Med våra duktiga kirurger så får du alltid en högt kvalificerad kirurgi och blir väl omhändertagen av hela vårt team. Det är vårt jobb att behandla dig med stor omsorg och respekt från inledande konsultation till slutlig efterkontroll. Hos oss ska du alltid känna dig trygg, även när du genomgår en så pass omfattande operation som ett bodylift.

Kan alla genomföra ett bodylift?

Det är viktigt att påpeka att bodylift inte är någon bantningsmetod. Är du överviktig är det därför en förutsättning att du går ned i vikt innan operation. Det kan även finnas medicinska skäl till att ett bodylift inte är lämpligt. Vid konsultationen tillsammans med vår plastikkirurg så görs alltid en bedömning om operationen är lämplig för just dig.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!