Hårtransplantation

Hårtransplantation på Estetikcentrum i Malmö

En väl utförd hårtransplantation är det enda sättet att återställa en stark och naturlig hårväxt i områden som tunnats ut eller förlorat allt hår. Därför är detta den enda behandling vi rekommenderar och erbjuder vid håravfall.

Många yngre och medelålders män drabbas av oönskat håravfall. På marknaden finns många medel som sägs stimulera hårväxt, men även om de kan hjälpa tillfälligt så finns det bara en behandling som ger ett varaktigt resultat: hårtransplantation.

Genom att flytta hår från ett rikt hårområde till ett annat där ökad hårväxt önskas produceras nytt hår naturligt. Vi på Estetikcentrum har lång erfarenhet av hårtransplantation och har framgångsrikt hjälpt många patienter att få håret åter.

Exempel på före- och efter en hårtransplantation.

Hemligheten bakom hårtransplantation

Det transplanterade håret från bakhuvudet är genetiskt förprogrammerat att inte falla av. Det garanterar en evig tillväxt av hår. Redan inom 24 timmar växer de transplanterade hårsäckarna fast. En hårtransplantation är alltså ett sätt att flytta de hårceller som inte faller av till att växa och gro på ett nytt område.

Vilka behandlingar är möjliga?

Det finns många olika typer av hårtransplantationer och även om de flesta, naturligt nog, riktar sig till män så kan självfallet även kvinnor behandlas.

De flesta patienter som söker sig till oss vill ha hjälp med djupa vikar, kala hjässor och uppkrypande hårfäste. Även mindre områden såsom ögonbryn och skägg är möjliga att behandla.

Hårtransplantationer är mycket olika till sin natur och kan handla om allt från att behandla stora ytor till kosmetiska finjusteringar såsom att flytta en hårlinje ett par millimeter.

Vi arbetar med den senaste FUE tekniken

Innan en behandling påbörjas för du träffa våra duktiga kirurger och hårtransplantations tekniker för en inledande konsultation. Här får du möjlighet att ställa frågor, berätta om dina önskemål och förväntningar på resultatet.

Under själva hårtransplantationen arbetar vi med den så kallade FUE-metoden, den senaste tekniken inom hårtransplantation. Det är en mycket säker och skonsam metod som utgörs genom att man tar några hårstrån i taget från bakhuvudet och flyttar dem till det hårlösa området.

Hårtransplantation med FUE-metoden tar lite längre tid än den gamla tekniken där man tog en hel hårremsa från nacken, men det kompenseras av att man lätt kan flytta hår och i omgångar med den här tekniken. Tillväxten startar direkt och metoden ger inga synliga ärr, eftersom det inte behöver sys. Med denna behandlingsmetod är det också möjligt att behandla kvinnor, vilket inte fungerade med den gamla STRIP-tekniken.

Kommer det synas att jag har gjort en hårtransplantation?

Detta är en vanlig och mycket relevant fråga. Med äldre teknik var det ofta svårt att dölja att en hårtransplantation hade ägt rum. Men den nya tekniken är så pass förfinad att det inte syns att en hårtransplantation har utförts. Det känns tryggt för våra patienter att veta.

Håller du på att tappa håret och mår dåligt av det? Har du irriterande djupa vikar som du vill fylla igen? Vi på Estetikcentrum hjälper dig mer än gärna. Kontakta oss så hittar vi en lösning som passar just dig.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.
Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum för din hårtransplantation i Malmö!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search