Studie visar på ökat självförtroende efter bröstoperation

Det blir allt vanligare med bröstförstoringar hos kvinnor i Sverige. Det utförs mellan 5 000 – 10 000 bröstförstoringar årligen och trenden bara ökar. Våra plastikkirurger på Estetikcentrum har genomfört fler än 2000 bröstoperationer sammanlagt och de flesta av dem har varit just förstoringar. Vi har sett hur nära sammankopplat självförtroendet är med ett lyckat resultat och nu finns det även vetenskaplig forskning som visar på det.

Grundlig utvärdering

Forskningsstudien heter Prospective outcome study of 225 cases of breast augmentations och är publicerad på US National Library of Medicine. Syftet var att göra en grundlig vetenskaplig utvärdering av patienters upplevelse efter bröstförstoring, då den forskningen saknats.

Uppföljningsintervjuer med patienter

I studien gjorde en amerikansk plastikkirurg uppföljningsintervjuer med 225 patienter som genomgått bröstförstoring minst en månad före intervjutillfället. Frågorna delades upp i sex kategorier: patientdata, indikationer, återhämtning, resultat, komplikationer och psykologiska effekter.

Överväldigande positiva

Resultaten på undersökningen var överväldigande positiv. Patienternas förväntningar på bröstförstoringen möttes, eller överträffades i hela 98 % av fallen. Deras negativa självbild kopplad till brösten minskade markant och självförtroendet ökade hos patienten i 91,1 % av fallen.

Det vill säga att de allra flesta patienter som genomgår bröstförstoring upplever att de får brösten som de hoppats på och att deras självkänsla förbättrats med det.

Funderar du på bröstförstoring?

Funderar du på att förstora dina bröst? Då är du välkommen att boka en förutsättningslös konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö. Våra plastikkirurger innehar expertis inom bröstförstoring och använder metoder som innebär mindre ärr och snabbare resultat. Boka tid här.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search