KRONA OCH BRO

Krona och bro

Om du har en skadad, sliten eller dåligt lagad tand så är en krona eller bro ett perfekt alternativ för att återfå ett fin estetik till din tandrad och återskapa symmetrin.

Att fästa en tandkrona är ett utmärkt sätt att restaurera en skadad tand. Tandkronor i ett helkeramiskt material ger ett fint estetiskt intryck, passar in perfekt i din egna tandrad gällande både färg och form då vi skapar och bygger upp tandkronan baserat på dina personliga förutsättningar.

 

Komposit

Om den större delen av din tand är intakt så kan man bygga upp tanden med komposit vilket är ett tandfärgat plastmaterial. Komposit kan t.ex användas för att fylla ut en skadad tand, mellanrum eller glugg. Om du har rätt förutsättningar så kan man uppnå ett fullgott resultat.

Våra leg. tandläkare på Estetikcentrum utför behandlingar med komposit med en skiktteknik som bygger upp tanden i flera lager vilket gör att resultatet blir naturligt och estetiskt tilltalande.

Hur går behandlingen med tandkrona till?

Vi börjar alltid med en genomgående klinisk undersökning av dina tänder för att undersöka om en tandkrona är ett aktuellt alternativ. För att kunna fästa en krona på din skadade tand krävs det att du har en tillräcklig höjd på tanden efter att den preparerats samt att den inte spruckit på sidorna. Om du har rätt förutsättningar så är det inga problem att fästa en krona.

Det första man behöver göra är att preparera tanden genom att rengöra grundligt, ta bort lesioner och forma tanden med hjälp av en diamantborr som slipar varsamt. Dessa förberedelser görs under lokalbedövning för en smärtfri behandling procedur.

Därefter tar man avtryck på tanden som används som en mall vid tillverkningen av din tandkrona. Vi anpassar givetvis kronan baserat på dina egna tänders nyans och form så att slutresultatet blir enhetligt och naturligt.

När tillverkningen av din tandkrona är klar så kontrollerar din tandläkare så att kronan passar in rent estetiskt, att kantillpassningen stämmer och att bettfunktionen fungerar korrekt. När du och din tandläkare känner er nöjda med resultatet så cementeras din nya krona på plats.

Underhåll & Hållbarhet

Precis som vid alla tandbehandlingar är det viktigaste för att maximera hållbarheten på din nya tandkrona att du håller en god munhygien. Regelbundna kontrollbesök hos din tandläkare eller tandhygienist är att rekommendera. Hållbarheten i genomsnitt för en tandkrona är väldigt lång, vanligtvis håller dom i 10-15 år om den sköts på ett korrekt sätt.

Tandbro

I de fall där en eller flera tänder är såpass skadade att de måste dras ut behöver man ersätta dessa med hjälp av implantat eller en tandbro för att återskapa ett fint estetiskt resultat. En tandbro fästs mellan de två tänder som gränsar till luckan där tänder saknas.

Hur går en behandling med tandbro till?

Precis som vid förberedelser inför en behandling med tandkrona så börjar vi med en klinisk undersökning av dina tänder. Vi kontrollerar så att tänderna som kommer agera stöd för din nya tandbro är i såpass bra skick att en tandbro kan fästas med ett bra och hållbart resultat.

Vid ditt första besök förbereds tänderna där bron ska fästas genom att slipas och rengöras för att fästytan ska bli optimal. Därefter tar man avtryck och gör en färganalys.

En helkeramisk bro skapar en utomordentlig miljö för tandraden samtidigt som det är näst intill omöjligt att urskilja från naturliga tänder då dom smälter in perfekt och ger ett väldigt naturligt resultat.När din bro är färdigtillverkad så cementeras den fast på dina förberedda stödtänder och kontrolleras så att allt stämmer både estetiskt och funktionellt.

Underhåll & eftervård

Din personliga munhygien, skötsel samt stödtändernas skick är en viktig förutsättning för att din tandbro ska ha en maximal hållbarhet. I genomsnitt håller en tandbro i minst 15 år och i många fall betydligt fler år än så.

Varför du ska välja oss på Estetikcentrum:

Vi gör samtliga av våra behandlingar med stor omsorg, ser varje individs enskilda behov och vi lägger ner mycket tid på våra patienter oavsett omfattning på behandling. För oss är lång erfarenhet och noggrannhet nyckeln till en framgångsrik behandling.

Hos oss möts du av en trevlig och lugn atmosfär på vår moderna klinik i centrala Malmö. Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandvårdsbehandlingar oavsett omfattning och vi har ett nära samarbete med duktiga tandtekniker som hjälper oss på vägen mot ett riktigt lyckat slutresultat.

Priser

Se länken nedan.

Vi på Estetikcentrum har avtal med försäkringskassan vilket innebär att du via den allmänna tandvårdsförsäkringen kan få hjälp med finansieringen av undersökningar samt tandvårdsbehandlingar. Vid din konsultation kan vi ge dig en komplett prisuppgift.

Du kan även kontakta Medical Finans för hjälp med privat finansiering av estetiska behandlingar som inte täcks av den allmänna tandvårdsförsäkringen.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.