Vilka bröstimplantat är bäst för dig? Silikon eller koksalt?

Det är en tät djungel av beslut som ska tas inför en insättning av bröstimplantat, och det finns så många åsikter att lyssna på. Om du väljer att lägga in dina bröstimplantat i Malmö, så kommer vi att hjälpa dig noggrant och handfast på din väg fram till operation. Men, vi vill guida dig redan nu i de många funderingar som finns kring vilket material som passar allra bäst i just dina bröstimplantat. Silikon eller koksalt, vad ska du egentligen välja?

Vad används mest i Dagens Bröstimplantat?

 

 

 

 

 

Som med så mycket annat så har trenderna varierat kraftigt gällande vilket som anses vara det bästa materialet för bröstimplantat, och olika framfarter inom medicin har bidragit till att en sort blivit mer använd än den andra. Dock så har bröstimplantat av silikon varit det ledande valet under en längre tid nu, och har många fördelar som dagens implantat av koksaltlösning inte har. Med det sagt så är valet ändå alltid upp till dig och din erfarna plastikkirurg. Ni får helt enkelt besluta vad som passar bäst i just ditt fall!

Hur skiljer sig typerna av bröstimplantat?

Båda typerna av bröstimplantat har ett hölje av silikon omkring sig men är olika fyllda med antingen koksaltlösning, formfast silikongel eller trögflytande silikongel. Bröstimplantat gjorda av formfast silikongel är även kända som så kallade geléhallon, och används sedan 1990-talet flitigt av många kliniker.

Bröstimplantat fyllda med koksalt finns enbart i ett helt runt utförande, då materialet inte går att formanpassa på något annat sätt. Silikonfyllda däremot, de finns in både runt och droppformat utförande tack vare sin flexibla substans. De droppformade bröstimplantaten kallas även för anatomiska, och är ett alternativ för de med en liten mängd egen bröstvolym som vill ha ett riktigt naturligt resultat efter sin bröstförstoring.

Om du eftersträvar en naturlig känsla efter att du lagt in dina bröstimplantat i Malmö, då är implantat av silikongel ett mycket populärt val. De upplevs ofta mjukare och mer naturtrogna än de som är fyllda med koksalt, vilket är en känsla som de flesta patienter eftersträvar. Bröstimplantat som är fyllda av koksalt brukar vara hårda och mer klotliknande, men de som förespråkar denna typ av bröstimplantat menar att det inte märks av, förutsatt att du har en lite större mängd naturlig bröstvävnad innan operation. Dessutom så kan fyllningen av koksalt låta lite vid rörelse, och ge ifrån sig ett skvalpande ljud som troligen inte är så uppskattat. Det problemet har man inte med bröstimplantat av silikon, då innehållet håller ihop och inte flyttar på sig när du är aktiv.

En annan skillnad som är värd att ha i åtanke innan man kommer för lägga in bröstimplantat i Malmö, det är vad som händer om implantaten mot förmodan skulle spricka eller delas itu. Ett bröstimplantat fyllt av koksalt kommer då att rinna ut i kroppen, och eftersom att det är ett naturligt ämne så tas det upp på okonstlat vis av din anatomi. Däremot så kommer du att hamna i situationen med ett punkterat och inte längre så fylligt bröst. Ett bröstimplantat av silikon å andra sidan, kommer inte att rinna ut i kroppen. Gelen stannar kvar på plats i implantatet och det bildas enbart en ruptur, men du rekommenderas ändå att lägga in ett nytt bröstimplantat om en spricka skulle uppstå. De implantat vi lägger in på Estetikcentrum har en garanti på 10 år, så skulle en skada uppstå behöver du bara betala för själva inläggningen av nya bröstimplantat i Malmö. Om det otroligt nog skulle ske innan det gått 5 år sedan din operation, då bjuder vi även på själva korrigeringen! Vi brinner för kundens bästa, och om du väljer oss för bröstimplantat i Malmö, då kommer vi att göra oss förtjänta av din tillit genom god service och ett vänligt bemötande.

Vad använder vi på Estetikcentrum?

För vissa personer är det väldigt viktigt med naturliga material och ämnen i kroppen, kanske även för dig? Bröstimplantat av koksalt är ju just naturliga då det är en vätska som nativt finns i våra kroppar. Det är väldigt viktigt att du som patient känner att vi tar dina önskemål och värderingar på fullaste allvar inför din operation och under din väg till bröstimplantat. Däremot så kommer vi alltid att sätta din hälsa och ditt ingrepps långvariga kvalitet i första hand, och rådgiver alltid med detta i åtanke inför en operation. Och det är för din skull! Vi är kunniga inom bröstimplantat, och anser att det finns väldigt många fler fördelar med silikon än koksalt. Värt att känna till är att silikon även används i flera andra medicinska implantat, som i pacemakers för hjärtat. Det är ett mycket pålitligt och beprövat material som dessutom påminner om kroppens vävnad i sin konsistens. Därför använder vi uteslutande denna typ av bröstimplantat i Malmö, för att du ska lämna oss med ett leende på läpparna och ett resultat som håller i många år framöver.

De leverantörer vi valt att arbeta med är Mentor och Motiva, vilka tillverkar pålitliga och framstående bröstimplantat av silikon som ger dig ett vackert resultat med en naturtrogen känsla. De båda leverantörerna har 10 års garanti på sina bröstimplantat och garanterar hög kvalitet.

Mentor är den globala ledaren inom tillverkning av just bröstimplantat, och flera välkända plastikkirurger använder dem flitigt. Mentors implantat är godkända både i Europa och av Food and Drug Administration i USA, vilket grundar sig i tusentals timmar av forskning som bevisar stor effektivitet och säkerhet.

Motiva är en nyare aktör på marknaden och deras bröstimplantat är omtalade för sina otroligt naturliga texturer och lena ytor. En kombination av unik silikongel och elastisk struktur medför att vi som kirurger kan lägga mindre snitt än när vi jobbar med andra bröstimplantat, och på så vis minskar risken under din inläggning av bröstimplantat i Malmö. Dessutom så inkluderar Motiva inbygga mikrochip i sina implantat, så att din exakta modell kan identifieras på ett enkelt sätt utanför kroppen.

Boka en konsultation inför ditt val av bröstimplantat

Vill du veta mer om alla olika bröstimplantat som du kan välja mellan inför en operation? Hjärtligt välkommen att boka tid för en förutsättningslös konsultation hos oss, där du och dina önskemål står i centrum. Inga krav på beslut, utan ett enkelt samtal som kan ge dig svar och ett förtroende för oss. En sak kan vi lova, och det är att vi är experter på bröstimplantat i Malmö.

 

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search