7 frågor och svar om LPG-massage

Kvinna på massagebord redo för LPG-massage

Dela inlägget

Denna artikel har granskats och godkänts av legitimerad hudterapeut Jasmina Pivic den 12 januari 2024.

Vad är egentligen LPG? Och varför är det så populärt? LPG-massage har blivit en av de mest populära cellulitbehandlingarna världen över, främst med syftet att reducera celluliter och lindra muskelvärk. I den här artikeln ska vi besvara de vanligaste frågorna vi får om LPG – hur det går till, vad fördelarna är och varför det är så populärt just nu.

Vad är LPG?

LPG är en mekanisk och effektiv bindvävsmassage med vakuumsug som stimulerar kroppens naturliga processer och förbättrar både blodcirkulationen och lymfcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter och överflödig vätska lättare förs ut ur kroppen. 

LPG är alltså en skön muskelavslappnande behandling med en maskin istället för med händerna, och kan jämföras med en exklusiv massage. LPG har dessutom flera positiva effekter på kroppen:

  • LPG-massage boostar kollagenproduktionen, ger fastare hud och minskar celluliter.
  • LPG kan även bidra till snabbare återhämtning efter fysisk aktivitet.
  • Du kan också välja att göra LPG i ansiktet för att minska svullnad.

Hur går en LPG-behandling till?

Under behandlingen har du på dig en mjuk kroppsstrumpa som skyddar din hud och underlättar förflyttningen av maskinen. 

Du ligger på en massagesäng precis som en vanlig massage, och jag, eller någon annan i vårt team av certifierade hudterapeuter, utför massagen med maskinen i ca 30-60 minuter beroende på vilken typ av behandling du väljer.

Vad får man för resultat av LPG? 

En av anledningarna till att LPG blivit så populärt har att göra med att det finns så många fördelar med behandlingen. Inte nog med att du får en skön massage som bidrar till återhämtningen efter träning. Det är effekten på celluliter som många är ute efter. Våra kunder upplever att huden blir fastare och att celluliter gradvis minskar med regelbundna behandlingar.

Hur snabbt ser man resultatet av LPG?

Om du gör behandlingen för att få muskelavslappning känner du av resultatet direkt efter behandlingen. Om du gör LPG för att minska celluliter och få fastare hud börjar du se märkbara resultat efter 2-3 behandlingar.

Hur ofta ska man göra LPG?

Hur ofta du ska göra en LPG-massage varierar beroende på vad du vill få ut av behandlingen. Vi rekommenderar vanligtvis en kur på 10 behandlingar med besök två gånger i veckan för bästa möjliga resultat på celluliter och för att uppnå en fastare hud. Du kan alltid boka en kostnadsfri konsultation hos oss för att få veta mer om huruvida behandlingen är rätt för just dig och hur många behandlingar som krävs för att uppnå det resultat du är ute efter.

Det är också vanligt att göra LPG-massage efter fettsugning, då brukar fyra behandlingar under en månads tid räcka.

Vad är fördelarna med LPG-massage?

Det finns som sagt flera fördelar med regelbunden LPG-massage:

  1. Minskar celluliter: LPG-massage är känt för att både minska celluliter och förbättra hudens struktur.
  2. Återhämtning efter träning: Många idrottare använder LPG-massage för att påskynda återhämtning och minska muskelspänningar. 
  3. Ökad blodcirkulation: Genom att stimulera blodcirkulationen kan LPG-massage bidra till att minska svullnaden och förbättra syretransporten i kroppen.

Finns det risker med LPG?

LPG-massage är en enkel, helt icke-invasiv behandling och innebär därför inga direkta risker. Du ska dock inte göra LPG om du är gravid, har en pågående infektion eller inflammation i kroppen, äter blodförtunnande medicin, har cancer eller en blodsjukdom. Detta är helt enkelt för att det inte testats och uteslutits att LPG är okej att göra i dessa fall.

Vill du veta mer om LPG? Kontakta oss här eller boka en gratis konsultation för att prata direkt med oss hudterapeuter. Vi svarar gärna på dina frågor.

Har du en fråga om 7 frågor och svar om LPG-massage?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?