Bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Bröstförstoring hos Estetikcentrum i Malmö

Bröstförstoring med implantat

Bröstförstoring med implantat är ett av de mest efterfrågade plastikkirurgiska ingreppen världen över. Det finns flera anledningar till detta:

På Estetikcentrum i Malmö har våra estetiska kirurger lång erfarenhet av bröstoperationer, och av dessa är många just bröstförstoringar med implantat. Vi vet hur en bröstförstoring påverkar dina kroppsproportioner och vad som ger ett naturligt resultat efter en bröstförstoring med implantat. Under din konsultation med kirurgen får du vägledning om vilka bröstimplantat som passar just dig och ni går noga igenom:

Allt för att du ska känna dig trygg i ditt beslut inför din bröstförstoring.

Snabbfakta

5/5
”Trevlig, hjälpsam och professionell personal! Supernöjd med resultatet på min bröstförstoring. Äntligen kan jag känna mig bekväm med mina bröst! Evigt tacksam.”
– Erika

Bröstförstoring med implantat

Pris från 46 900 kr

Finansiering

Delbetala från 920 kr per månad

Tid på kliniken

4-6 timmar

Sjukskrivning

2 veckor

Bröstförstoring med implantat

Varför välja Estetikcentrum?

Våra kirurger på Estetikcentrum i Malmö har många års erfarenhet inom plastikkirurgi och har utvecklat en teknik och metod som ger dig mindre komplikationsrisker och mindre synliga ärr.

Våra kirurger som utför bröstförstoringar har lång erfarenhet inom yrket och har utfört över 2000 operationer.

Vi syr i flera lager, bland annat med PDS-trådar under huden, vilket minskar spänningen i huden och ger finare läkning. Dessa ger stöd under en längre period efter att snittet slutits.

Vi placerar snitten till implantatet i bröstvecket så att ärret efter läkning blir nästintill osynligt. Estetikcentrum erbjuder även andra behandlingar för att minska ärr. Fråga oss gärna om microneedling, fraktionerad laser och våra eftervårdspaket.

Bästa vården för din bröstförstoring

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Omslagsbild till videon om kort fakta om bröstförstoring
Spela videoklipp

Hur fungerar en bröstförstoring med implantat?

Dr Ali Bagher berättar

Bröstförstoring före och efter

Före- och efterbild på bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Kvinna 35 år, Mentor droppformade implantat 300 cc

Före- och efterbild på bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Kvinna 20 år, Mentor droppformade implantat 420 cc

Före- och efterbild på bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Kvinna 21 år, Mentor Siltex Xtra Gel runda implantat 230 cc

Före- och efterbild på bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Kvinna 53 år, Mentor droppformade implantat 390 cc

Före- och efterbild på bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Kvinna 40 år, Mentor droppformade implantat 390 cc

Före- och efterbild på bröstförstoring med implantat på Estetikcentrum

Kvinna 24 år, Mentor droppformade implantat 400 cc

Dr. Tina Tos under konsultation för bröstförstoring med implantat

Välja rätt bröstimplantat

På Estetikcentrum har vi valt att arbeta med bröstimplantat av silikon från Mentor och Motiva, två av världens mest kända tillverkare av bröstimplantat:

Mentor

Mentor är världens största implantattillverkare med över 40 års erfarenhet. De är globalt ledande inom tillverkning av silikonbröstimplantat och är godkända i Europa och USA av FDA (Food and Drug Administration).

Motiva

Motivas implantat har en naturlig textur med len yta. Kombinationen av den unika silikongelen och dess elastiska struktur gör att snitten kan göras mindre. Implantaten från Motiva tillverkas med microchip, så den exakta modellen kan kännas igen med en enkel scanning av bröstet.

Välja form och storlek på bröstimplantat

Under din konsultation kommer du att prova olika typer av implantat för att se vilken du föredrar. Din kirurg kommer även att rekommendera implantat baserat på din kropp och dina önskemål.

Under din konsultation kommer din kirurg att göra olika mätningar av din kropp, inklusive bröstens bredd, höjd och storlek. De flesta av våra patienter väljer en storlek som ger ett naturligt intryck, men vad som är rätt storlek för dig beror helt på vad du vill få ut av operationen.

De runda implantaten är vanligast, då de ger ett fylligare resultat. De droppformade implantaten anpassar sig mer efter bröstens form och ger ett mer naturligt intryck. Motiva kallar sina anatomiska implantat för ”Egonomix” och Mentor har döpt sina till CPGTM.

Bröstförstoring med silikon implantat

Återhämtning efter bröstförstoring

Hur lång tid tar återhämtningen?

Hur lång tid läkningen kommer att ta är mycket individuellt. Man brukar säga att brösten är helt färdigläkta 6 månader efter operationen. Redan efter bara några veckor kan dock de allra flesta återgå till en relativt vanlig vardag.

Bröstförstoring och träning

Dina nya bröst behöver tid att läka och därför bör du vänta minst 6 veckor med tyngre fysisk aktivitet, såsom styrketräning eller löpning. Det är dock viktigt att du håller igång blodcirkulationen i kroppen, eftersom detta påskyndar läkningen. Att ta långsamma och lugna promenader under de första veckorna är därför helt okej.

Bad och dusch efter bröstförstoring

Det kan kännas lockande att sjunka ner i ett varmt bad efter en bröstförstoring, men att bada ökar risken för infektioner och försämrar läkningen av dina ärr, så försök undvika det till en början.

Du kan duscha som vanligt redan 24 timmar efter ditt ingrepp. Vill du bada bör du dock vänta minst 4 veckor för att ärren ska få läka riktigt ordentligt.

Fördelar och risker med bröstförstoring

Fördelar med bröstförstoring

En av de främsta fördelarna med en bröstförstoring är att du kan återskapa bröstens form med hjälp av implantat.

Ålder, graviditet och viktnedgång kan förändra bröstens form och många återfår aldrig den ursprungliga formen på naturlig väg.

Bröstimplantat kan både fylla ut och lyfta brösten. Beroende på vilka implantat som används kan du själv välja om du vill ha mer runda bröst, anatomiska droppformade bröst eller fördjupa bröstens klyfta.

Den moderna teknologin och utvecklingen inom plastikkirurgi har även säkerställt mer trygga och mindre riskfyllda operationer.

Risker med bröstförstoring

Att genomgå ett kirurgiskt ingrepp är aldrig helt riskfritt. Komplikationer som kapselbildning och infektioner kan förekomma efter en bröstförstoring och du kan också uppleva svullnad, blåmärken och svårigheter att röra dig som vanligt. De sistnämnda är dock naturliga biverkningar efter en bröstförstoring och går vanligtvis över av sig själv.

Observera att alla former av kapselbildning inte kräver kirurgiska åtgärder. Det är endast när det uppstår en kapselkontraktur med en förtjockad bindvävshinna som implantatet kan behöva tas ut och kapseln avlägsnas.

Riskerna kan minimeras genom att välja en seriös klinik med mycket erfarenhet och hög säkerhetsstandard. En kompetent kirurg kommer att kunna ge dig specifika råd baserat på din kropp för att säkerställa ett gott resultat.

Kvinna med bh

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan