Krona och bro på Estetikcentrum

Tandvårdsbehandling med krona på Estetikcentrum i Malmö

Om du har en skadad, sliten eller dåligt lagad tand kan en krona eller bro vara ett perfekt alternativ för att återfå ett fin estetik till din tandrad och återskapa symmetrin.

Krona och bro i Malmö

Har du en skadad, sliten eller dåligt lagad tand? När en eller flera tänder skadas kan gluggen eller skadan påverka utseendet och göra att du helst undviker att le. På Estetikcentrum kan vi hjälpa dig få tillbaka ditt leende och din självkänsla. Krona eller bro används för att:

En krona är en permanent tandprotes som sätts fast ovanpå en skadad eller svag tand för att stärka och skydda den. En tandkrona kan också användas för att täcka en estetiskt missbildad eller missfärgad tand. En bro är en tandprotes som används för att ersätta en eller flera saknade tänder. En bro fästs på de befintliga tänderna på varje sida och fungerar som en brygga mellan dessa tänder. Broar används för att återställa tuggfunktionen, bettet och estetiken hos en mun där det saknas en eller flera tänder.

Snabbfakta

5/5
”Väldigt bra och fräsch klinik, bra bemötande och rent ställe. Alla som jag träffade var väldigt snälla och välkomnande, vill gärna komma tillbaka! Jag rekommenderar till 110%, bästa tandläkaren.”
– Ahmed

Krona eller bro hos Estetikcentrum

från 3 600 kr

Finansiering

Vi erbjuder räntefri delbetalning

Tid på kliniken

Basundersökning: 30 minuter

Allmäna Tandvårdsstödet

Använd ditt ATB på ditt besök

Leende med vackra tänder efter tanvårdsbehandling med krona i malmö

Varför välja Estetikcentrum?

På Estetikcentrum möts du av legitimerade tandläkare med många års erfarenhet och duktiga tandsköterskor som tar emot dig på allra bästa sätt.

Våra legitimerade tandläkare och tandsköterskor har lång erfarenhet inom både allmän och estetisk tandvård.

När du går till oss för din allmäntandvård får du även rabatt på alla estetiska tandbehandlingar, t.ex. tandblekning.

Vi vet att det kan vara jobbigt att gå till tandläkaren, så vi tar alltid emot dig med vänlighet och erbjuder lustgas om du behöver det, för att du ska kunna slappna av så mycket som möjligt.

Före- och efterbilder

Före- och efterbild på tandimplantat

Krona

Före- och efterbild på fasader

Krona

Mun med hela tänder efter tandvård med krona

Hur fungerar en tandkrona?

Att fästa en tandkrona är ett utmärkt sätt att restaurera en skadad tand. Tandkronor i ett helkeramiskt material ger ett fint estetiskt intryck och passar in perfekt i din tandrad både i färg och form, eftersom vi skapar tandkronan utefter dina tänder.

Vi börjar alltid med en undersökning av dina tänder för att undersöka om en tandkrona är ett bra alternativ för dig. Därefter preparerar vi tanden genom att rengöra den grundligt, ta bort lesioner och slipa tanden varsamt med diamantborr.

Dessa förberedelser görs under lokalbedövning för ensmärtfri behandling. Efter det tar vi avtryck på tanden som används som mall vid tillverkningen av din tandkrona. Kronan anpassas till dina egna tänders nyans och form så att slutresultatet blir enhetligt och naturligt.

Hur funkar en tandbro eller brygga?

En tandbro används för att ersätta en tand som saknas helt och fungerar som en "brygga" mellan tänderna på var sida.

Vi börjar med en undersökning av dina tänder och kontrollerar så att tänderna som kommer agera stöd för din nya tandbro är i bra skick.

Därefter slipar och rengör vi tänderna för att optimera fästytan. Vi tar sedan avtryck och gör en färganalys så att bryggan passar in i din mun.

När din bro är tillverkad fäster vi den på dina förberedda stödtänder och kontrollerar att den passar in och att bettfunktionen fungerar korrekt.

Man med vackert leende efter komplettering med krona

Våra skickliga tandläkare
ger dig de resultat du söker

Våra erfarna tandläkare finns här för alla dina tandbehov, från akut och allmän tandvård till estetiska behandlingar.

Om du har frågor om tandvård på Estetikcentrum får du gärna kontakta oss på 040 656 66 60. Vi kan svara på dina frågor och hjälpa dig att boka en tid.

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om tandvård nedan. Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

En tandkrona används för att täcka och stärka en skadad eller svag tand, medan en tandbro används för att ersätta en eller flera saknade tänder genom att fästa en protes på befintliga tänder på varje sida av det saknade utrymmet. Kronan täcker bara en tand medan broar täcker flera tänder.

Kompositkrona: 2400 kr
Krona 1 st: 7490 kr
Krona flera: 6790 kr/st
Stift i rotkanal: 3800 kr
Stödtand i bro 6790 kr
Hängande tand i bro: 3600 kr
Hel protes: 12 050 kr
Delprotes: 14 270 kr 
Delprotes temporär: 4500 –5990 kr (beroende på antalet saknade tänder)

Har du undvikit tandläkaren länge och det är mycket som behöver göras blir det så klart dyrare.

Men våra tandläkare är anslutna till Försäkringskassan, och du kan använda dig av det allmänna tandvårdsstödet och högkostnadsskyddet för din tandvård hos oss.

Våra tandläkare brukar ha lediga tider redan samma vecka, ibland redan nästa dag. Du kan boka online eller ringa oss, så bokar vi in en tid tillsammans.

Du kan boka en tid direkt online här

Du kan även ringa oss på 040 656 66 60 så bokar vi en tid tillsammans.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

Har du en fråga om Krona och bro?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?