Vanliga frågor

Allmäna frågor

Måndag: 09:00 – 19:30

Tisdag: 08:30 – 19:30

Onsdag: 08:30 – 19:30

Torsdag: 08:30 – 19:30

Fredag: 08:30 – 19:30

Lördag: 09:00 – 17:00

Söndag: stängt

Det är lätt att hitta till oss. Kliniken ligger på Studentgatan 6 i Malmö, precis bakom Hansa.

 

Från Malmö Central kan du gå på 10 minuter eller ta buss 5, 7, 8, 31 eller 32 till Studentgatan.

Du kan ringa oss på 040 – 65 66 660

Du kan mejla oss på info@estetikcentrum.se

Eller kom in till kliniken och säg hej till våra trevliga receptionister!

Om du inte kan komma på ditt besök kan du meddela oss på telefon 040 65 66 660 eller mail info@estetikcentrum.se.


24 timmar innan ditt besök får du en påminnelse om ditt bokade besök och har du inte avbokat ditt besök innan du får denna påminnelse bör du göra det omgående för att slippa avgiften för uteblivet besök på 890 kr.


Tänk på att du inte kan smsa till vårt telefonnummer 040-65 66 660, men du kan lämna ett röstmeddelande.

Javisst kan du det, vi samarbetar med Resurs Bank och Svea Bank och erbjuder räntefri delbetalning upp till 100 000 kr.
 
För behandlingar på upp till 10 000 kr används istället Klarna. 
 
Prata med receptionen eller din operationskoordinator så får du hjälp.

Operationer

Konsultationen är din möjlighet att träffa kirurgen som kommer att operera dig. Du kan ställa alla dina frågor och diskutera dina förväntningar och eventuella rädslor. Du kan läsa mer om processen här.

Vi har flera kirurger på Estetikcentrum. Alla har lite olika specialiteter men du kan vanligtvis välja vem du vill opereras hos. Du kan läsa mer om våra kirurger på den här sidan.

Alla våra kirurger har lång erfarenhet av de operationer dem utför och vem du än väljer är du i trygga händer.
 
Vilken kirurg som passar dig bäst är individuellt. Förtroende och personkemi är ofta en stor del i
beslutet av vilken kirurg du väljer.
 
Alla kirurger på Estetikcentrum utför inte alla typer av operationer, utan de har valt specialisera sig på vissa operationer och vissa kroppsdelar. 
 
Du kan läsa mer om våra kirurger här.
Den främsta anledningen att det ofta är billigare utomlands är valutakursen, men om du opererar dig utomlands och sedan reser hem får du inte heller någon eftervård.
 
Om det skulle uppstå komplikationer står du helt utan hjälp om du opererat dig utomlands. Om ärren inte läker har du ingen att vända dig till. 
 
Om du däremot opererar dig på Estetikcentrum ingår alltid ett journummer direkt till din kirurg, tre uppföljningar under den första veckan, fria återbesök och råd och stöd från kliniken vid minsta oro.
 
Det är just eftervården som gör att det är så viktigt att välja en klinik som tar ansvar.

Ja, vi brukar ge 2 veckors sjukskrivning vid operation och kan ofta vara diskreta angående typen av operation om detta skulle behövas.

Vi har många patienter som reser långt för att operera sig på Estetikcentrum.
 
Om du bor långt bort och inte har möjlighet att komma till Malmö för din konsultation kan du få den första konsultationen online. 
 
För en del operationer behöver du vanligtvis komma på en konsultation till på kliniken, men vi tar endast betalt för en konsultation om så är fallet – inte för båda.
 
Vi kan ordna övernattning på hotell natten innan din operation och önskar du kan du stanna över på kliniken natten efter din operation. Allt detta planeras med din operationskoordinator efter din konsultation med kirurgen.
Rökning och snusning ökar risken för infektioner i såren och påverkar läkningsprocessen negativt, med fulare och mer synliga ärr som resultat.
 
Nikotinet som finns i snus och cigaretter har en negativ inverkan på blodcirkulationen och är det som försämrar sårläkningen.
 
Rökning och snusning rekommenderas därför inte 2 veckor före och efter din operation.
 
Vi bokar alltid in återbesök i samband med din operation för att följa upp hur resultatet blev och för att säkerställa att inga komplikationer uppstått.
 
Skulle du redan innan återbesöket uppleva komplikationer ska du kontakta oss så att vi kan träffa dig tidigare för att säkerställa att inget går fel.
 
Skulle du trots allt uppleva att du inte har fått rätt resultat efter din operation erbjuder vi en trygghetsgaranti som innebär att du har rätt till en re-op om kirurgen anser att detta inte innebär en risk för din säkerhet och hälsa.
Silikonstift och tejp har två olika syften.
 
Slikonstift håller ärret mjukt och skapar en mer sluten ärrläkningsmiljö.
 
Tejpen minskar belastningen på ärren och håller ihop huden under läkningsprocessen, tills den är stark nog att klara belastning.
 
Belastar du ärret för tidigt är risken stor att ärret blir brett och missprydande. Tejpa mer och längre!
 
Låt såren läka helt innan du slutar tejpa och tumregeln är:  ju längre du tejpar desto bättre blir ärren.
 

Injektionsbehandlingar

Vi erbjuder en rad skönhetsbehandlingar med injektion – allt från rynkbehandling till migränbehandling med muskelavslappande, samt fillers och andra hudföryngringsmetoder. Om du är osäker på vad som skulle passa just dig bäst kan du boka en konsultation med vår injektionssköterska och få rådgivning.

Det har uppkommit en ny lag som innebär att varje klinik eller salong måste utföra en konsultation på varje ny patient, samt inför injektionsbehandlingar som du inte gjort tidigare. 
 
Konsultationen behöver genomföras minst 48 timmar innan behandlingen för att uppfylla kravet om betänketid.
 
Konsultationer kan göras på på plats på kliniken eller online och du kan boka din konsultation direkt på hemsidan.
Vi bokar alltid in återbesök i samband med din behandling för att följa upp hur resultatet blev och för att säkerställa att inga komplikationer uppstått.
 
Skulle du innan återbesöket uppleva komplikationer kan du alltid att ta kontakt med oss så att vi kan följa upp och sätta in resurser för att säkerställa att det inte försämrar resultatet.
 
Skulle du ändå uppleva att du inte har fått rätt resultat gör vi alltid en personlig plan för att du ska känna dig nöjd.
 
Vi har även olika försäkringar och garantier för att du ska känna dig trygg i ditt val av oss som klinik.

Hudbehandlingar

Vi har legitimerade och erfarna hudterapeuter som erbjuder ansiktsbehandlingar, peelingar och laserbehandlingar. Våra massageterapeuter utför både svensk massage och thaimassage.

Vi har även andra behandlingar såsom LPG och CM Slim för dig som vill tona och bli av med celluliter.

På Estetikcentrum har vi endast legitimerade terapeuter som regelbundet vidareutbildar sig inom de olika behandlingarna de utför.

 

Vi har både hudterapeuter och massageterapeuter på Estetikcentrum.

Vi har alla olika hudtyper och behov. Om du är osäker på vilken behandling som är rätt för just det du vill behandla kan du boka en rådgivning med en hudterapeut på Estetikcentrum, så att din behandling blir perfekt för just dig.

Injektionsbehandlingar

På Estetikcentrum erbjuder vi klassisk svensk massage och thaimassage. Det finns olika varianter av båda typerna av massage – både långa och kortare behandlingar – så du kan välja vad som passar dig bäst. Du kan även be massageterapeuten att fokusera på ett visst område om det känns i särskilt behov av kärlek.

Vår massageterapeut Phim är fantastiskt duktig och har många års erfarenhet.

Friskvård och Hälsa

Vi har legitimerade och erfarna hudterapeuter som erbjuder ansiktsbehandlingar, peelingar och laserbehandlingar. Våra massageterapeuter utför både svensk massage och thaimassage.

Vi har även andra behandlingar såsom LPG och CM Slim för dig som vill tona och bli av med celluliter.

På Estetikcentrum har vi endast legitimerade terapeuter som regelbundet vidareutbildar sig inom de olika behandlingarna de utför.

 

Vi har både hudterapeuter och massageterapeuter på Estetikcentrum.

Har du en fråga om Vanliga frågor?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?