Skalfasader på Estetikcentrum

tandläkare och tandsköterska inför behandling av skalfasader på Estetikcentrum Malmö

Välkommen till tandvård på Estetikcentrum i Malmö. Vi har tandvård för alla tillfällen - både vanlig allmäntandvård, akut tandvård och estetiska tandbehandlingar.

Skalfasader
i Malmö

Skalfasader är ett bra alternativ till tandreglering samtidigt som det skyddar dina tänder mot yttre påfrestningar. Resultatet blir naturligt och vackert och håller i ca 20 år.

Skalfasader är en kosmetisk tandbehandling som förbättrar utseendet på tänderna. Skalfasaderna är tunna, skräddarsydda skal eller skivor av porslin eller kompositmaterial som placeras permanent på framsidan av tänderna. De används för att korrigera och förbättra tändernas färg, form, storlek eller position. För att applicera skalfasader behöver tandläkaren vanligtvis ta bort en tunn skikt av tandens yta för att skapa plats för fasaden.

Sedan tas ett avtryck av tanden, och skalfasaden tillverkas enligt tandens specifikationer. När skalfasaden är klar kan den permanent cementeras på tanden med hjälp av tandläkarmaterial. Skalfasader kan användas för att korrigera flera kosmetiska problem med tänderna, inklusive missfärgning, spruckna tänder, ojämna tänder, ojämn tandstorlek eller oönskade mellanrum mellan tänderna. De kan ge en förbättrad estetik och ge patienter ett mer attraktivt leende.

Snabbfakta

5/5
”Väldigt bra och fräsch klinik, bra bemötande och rent ställe. Alla som jag träffade var väldigt snälla och välkomnande, vill gärna komma tillbaka! Jag rekommenderar till 110%, bästa tandläkaren.”
– Ahmed

Skalfasader och porslinsfasader

Tandfasader från 7 900 kr

Finansiering

Vi erbjuder räntefri delbetalning

Tid på kliniken

Konsultation: 30 minuter

Allmäna Tandvårdsstödet

Använd ditt ATB på ditt besök

Vackert leednde med skalfasder

Varför välja Estetikcentrum för skalfasader?

På Estetikcentrum möts du av legitimerade tandläkare med många års erfarenhet och duktiga tandsköterskor som tar emot dig på allra bästa sätt.

Våra legitimerade tandläkare och tandsköterskor har lång erfarenhet inom både allmän och estetisk tandvård.

När du går till oss för din allmäntandvård får du även rabatt på alla estetiska tandbehandlingar, t.ex. tandblekning.

Före- och efterbilder

Före- och efterbild på fasader på Estetikcentrum

Fasader

Före- och efterbild på fasader på Estetikcentrum

Fasader

Man ler med vita tänder

Skalfasader -
så går det till

En behandling med skalfasader på Estetikcentrum börjar alltid med en konsultation. Då går vi tillsammans igenom dina personliga förutsättningar – vi kontrollerar:

Efter undersökningen

Vi diskuterar vad du förväntar dig av din behandling, vilka önskemål du har, och vad det är du vill förändra gällande färg och form på dina tänder. När du känner dig nöjd med de förslag som våra tandläkare och tandtekniker tagit fram åt dig tillverkar vi dina fasader.

När du sedan är nöjd med både färg och tandform limmar vi fast dina fasader på din befintliga tand. Vi gör alltid en noggrann kontroll så att bettfunktionen fungerar felfritt tillsammans med dina nya fasader.

Viktigt att veta om skalfasader

Var noga med att tänka på följande innan du påbörjar din behandling med skalfasader.

Det är viktigt att notera att skalfasader är en irreversibel behandling, vilket innebär att en del av tandens naturliga struktur måste tas bort för att kunna applicera fasaden.

Detta innebär att beslutet att få skalfasader bör tas efter noggrann övervägning och diskussion med en tandläkare.

Skalfasader är just fasader och sitter ovanpå dina egna tänder. Skalfasaderna kan förbättra utseendet på dina tänder, men de kan inte korrigera allvarliga tandproblem som tandförfall, tandlossning eller allvarliga bettavvikelser.

kvinna ler stort med vita tänder

Våra skickliga tandläkare
ger dig de resultat du söker

Våra erfarna tandläkare finns här för alla dina tandbehov, från akut och allmän tandvård till estetiska behandlingar.

Om du har frågor om tandvård på Estetikcentrum får du gärna kontakta oss på 040 656 66 60. Vi kan svara på dina frågor och hjälpa dig att boka en tid.

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om skalfasader nedan. Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

Inom tandvård hänvisar begreppet ”skalfasader” till en kosmetisk tandbehandling som syftar till att förbättra utseendet på tänderna.

Skalfasader är tunna, skräddarsydda skal eller skivor som vanligtvis tillverkas av porslin eller kompositmaterial och placeras permanent på framsidan av tänderna.

De används för att korrigera och förbättra tändernas färg, form, storlek eller position.

Ja, skalfasader kan tas bort, men det är en process som måste utföras av en tandläkare och kräver professionell expertis.

Eftersom skalfasader är permanent cementerade på tänderna måste de avlägsnas noggrant för att minimera risken för skador på tandstrukturen.

När skalfasader har tagits bort kommer dina ursprungliga tänder att vara exponerade och kan vara något försvagade.

Beroende på skicket på dina naturliga tänder kan det krävas ytterligare tandvård för att återställa eller förbättra deras utseende efter borttagningen av skalfasaderna.

Fasad (pris per tand):  7 900 kr

En basundersökning kostar 490 kr. Saknas ATB tillkommer 300 kr.

Våra tandläkare är anslutna till Försäkringskassan vilket gör att du kan använda dig av det allmänna tandvårdsbidraget och ta del av högkostnadsskyddet vid tandvårdsbehandlingar hos Estetikcentrum.

Våra tandläkare brukar ha lediga tider redan samma vecka, ibland redan nästa dag. Du kan boka online eller ringa oss, så bokar vi in en tid tillsammans.

Du kan boka en tid direkt online här

Du kan även ringa oss på 040 656 66 60 så bokar vi en tid tillsammans.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

Har du en fråga om Skalfasader?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?