Bukplastik på Estetikcentrum

Dr.Ali Bagher genomför en konsultation inför bukplastik

Bukplastik, eller “tummy tuck” som det ofta kallas på engelska, är en operation där lös hud på magen tas bort för att återskapa en plattare och slätare mage. Operationen brukar göras för att förbättra utseendet på magen efter exempelvis graviditet eller viktnedgång, när huden töjts ut och inte följt med resten av kroppen när den minskat i storlek.

Operationen är vanlig och har hjälpt tusentals patienter att återfå en kropp de känner igen och älskar, och att bli av med hälsoproblem som orsakas av lös hud, såsom svampinfektioner i hudvecken eller kliande när man svettas. Våra patienter rapporterar ofta att de känner sig mycket mer tillfreds med livet efter sin operation, och det är precis därför vi utför så många bukplastiksoperationer på Estetikcentrum här i Malmö.

Bukplastik i Malmö

Bukplastik kan återställa det som gått förlorat efter graviditet och viktförändringar. Våra specialister skräddarsyr din bukplastiksoperation utefter dina önskemål och förutsättningar.

Vid en bukplastik på Estetikcentrum i Malmö stramas huden upp över magen och gör midjan mer framträdande. Bristningar tas bort och resultatet blir en plattare mage utan lös hud, och en smalare midja.

Många patienter som gått ner kraftigt i vikt kan inte bli av med överskottshuden runt midjan genom träning och känner sig fortfarande missnöjda med sin kropp. En bukplastik kan därför ge den där extra boosten till ökat självförtroende efter viktnedgång eller graviditet.

För många av våra patienter innebär deras bukplastik hos Estetikcentrum i Malmö att de efter operationen upplever:

Snabbfakta

5/5
”Jag har gjort en full bukplastik och fettsugning för 9 dagar sen. Kirurgen, Narkosläkaren och undersköterskorna var otroligt trevliga och lugnande! Jag hade en sköterska som fanns tillgänglig under hela natten! Väl hemma har jag haft god kontakt med kliniken, de har ringt och jag har fått skickat bilder. :)”
– Louise

Pris för bukplastik

Pris från 64 900 kr

Finansiering

Delbetala från 808 kr per månad

Tid på kliniken

4-6 timmar plus övernattning

Tillbaka på jobbet

2-3 veckor

Mage med bristningar efter graviditet

Fakta om bukplastik

Bukplastik är vanligtvis en omfattande operation och ska inte underskattas. Ingreppet görs alltid medan patienten är sövd, och en övernattning efter operationen ingår för att vi ska kunna övervaka patienten de första 24 timmarna efter ingreppet.

Bukplastik är vanligtvis en omfattande operation och ska inte underskattas. Ingreppet görs alltid medan patienten är sövd, och en övernattning efter operationen ingår för att vi ska kunna övervaka patienten de första 24 timmarna efter ingreppet.

Dock varierar storleken på ingreppet mycket mellan patienter, eftersom mängden hud som ska tas bort skiljer sig mellan individer. Hos vissa räcker det att ta bort en liten mängd hud, medan andra har mycket lös hud och kanske även vill kombinera ingreppet med en fettsugning för att få ett mer synligt resultat. Det beror helt på din kropp och dina önskemål, och kirurgerna på Estetikcentrum lyssnar alltid på din röst och gör sina bedömningar och rekommendationer utifrån det.

Bukplastik har förbättrat livet hos många av våra patienter på olika sätt. Vissa upplever att den förbättrade fysiska hälsan är det som gör störst skillnad, exempelvis bättre hygien och mindre vikt. Andra tycker att den mentala sidan är det allra bästa – att den plattare magen ger ökat självförtroende och gör det lättare att köpa kläder som passar snyggt.

Många märker även att de blir mer aktiva och att aktivitet blir roligare när de känner sig bekväma i sin kropp. Det medför ytterligare fördelar och ännu bättre välmående. Denna positiva spiral gör att det är roligt för oss som klinik att följa våra patienters resa även efter operationen.

Hög standard på din vård för bukplastik

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Omslagsbild till videon om kort fakta om bukplastik
Spela videoklipp

Kort om bukplastik

Dr Ali Bagher berättar

Bukplastik före- och efterbilder

Före och efter bilder på kvinna som gjort bukplastik på estetikcentrum i Malmö

Fettsugning av midja 500 ml samt borttagning av hudöverskott (bukplastik), kvinna, 29 år, 2 barn

Fettsugning av övre mage+midja på 1200 ml samt borttagning av hudöverskott (bukplastik), kvinna, 32 år

Före och efter bilder på kvinna efter bukplastik utförd på Estetikcentrum

Fettsugning av övre mage, midja, venusberg på 2000 ml samt borttagning av hudöverskott (bukplastik), 36 år, 3 barn

Bukplastik, kvinna, 39 år,
1 barn

Före och efter bilder på kvinna efter bukplastik utförd på Estetikcentrum

Fettsugning av övre mage+midja på 2200 ml samt borttagning av hudöverskott (bukplastik), kvinna, 48 år,

Före och efter bilder på kvinna efter bukplastik utförd på Estetikcentrum

Fettsugning av övre magen på 1200 ml samt borttagning av hudöverskott (bukplastik), kvinna, 48 år, 2 barn

Före och efter bilder på kvinna som gjort bukplastik på estetikcentrum i Malmö

Fettsugning av höfterna och magen samt borttagning av hudöverskott (bukplastik) på 1,4 kg, kvinna 44 år, 4 barn

Före och efter bilder på kvinna som gjort bukplastik på estetikcentrum i Malmö

Fettsugning av övre mage+midja samt borttagning av hudöverskott (bukplastik), kvinna

Före och efter bilder på kvinna som gjort bukplastik på estetikcentrum i Malmö

Överskottshud och fett på nedre delen av buken borttages på ca 210 gr, 58 år, 2 barn

Mage med tydliga konturer utan slapp hud efter bukplastik

Varför göra en bukplastik?

Bukplastik kan åtgärda flera bekymmer:

Bukplastik för delade magmuskler

Vissa kvinnor upplever att magmusklerna delar sig under den allra sista delen av graviditet, och att dessa inte kan återställas med hjälp av träning och fysioterapi. Vissa väljer då att göra en bukplastik för att återställa magmusklernas ursprungliga läge.

Det är viktigt att undersöka huruvida detta är inkluderat i operationspriset hos den klinik du väljer. Ibland kan det tillkomma en extra kostnad. På Estetikcentrum är denna funktion alltid inräknad i ditt pris för bukplastik, eftersom det är en viktig del av en välfungerande kropp och hög livskvalitet.

Hur säkert är bukplastik?

Bukplastik är en vanlig operation som många som fött barn eller gått ner i vikt väljer att göra för att må bättre i sin egen kropp. Ingreppet är relativt säkert, men det är viktigt att den utförs av en erfaren, utbildad plastikkirurg. Du kan läsa mer om våra kirurger och deras erfarenhet och specialistområden här.

Det är viktigt att notera att inget kirurgiskt ingrepp är helt fritt från risker och komplikationer. En bukplastik kan medföra infektion och blödningar under dagarna och veckorna efter ingreppet, och på lång sikt kan ärrbildning och nedsatt känsel förekomma i det opererade området.

Vi uppmuntrar alltid våra patienter att diskutera risker och saker de känner sig oroliga för med deras valda kirurg på konsultationen för att kunna göra ett informerat beslut om huruvida de vill genomgå operationen. Det är också viktigt att följa alla instruktioner från läkaren både före och efter ingreppet för att minimera risken för komplikationer.

Risker vid bukplastik

Precis som med alla kirurgiska ingrepp finns det risker och komplikationer som kan uppstå vid bukplastik. Några av dessa risker inkluderar:

Kvinna med bh
kurvig kvinna sitter på en säng i underkläder

Vem kan göra en bukplastik?

Bukplastik utförs oftast på patienter som antingen varit gravida och fått lös hud efter förlossning, eller personer som gått ner mycket i vikt och har samma problem, men av en annan orsak. Hur vår hud drar ihop sig efter viktförändringar är oerhört individuellt, och vissa upplever att hudens elasticitet är sämre.

För att vara en passande kandidat för en bukplastik bör din hälsa vara allmänt bra. Vissa sjukdomar eller tillstånd kan göra det farligt att genomgå narkos, och vi avråder dig i så fall på konsultationen. För att godkännas för operation bör du:

Bukplastik för viktnedgång

Bukplastik är inte en viktminskningsoperation. Även om fettsugning ibland används som komplement är detta enbart för att ta itu med envisa fettdepåer som inte kan tränas bort.

Om du vill gå ner i vikt kan du istället ta en titt på Allurionprogrammet, där en magballong används för att stilla hunger och hjälpa dig att gå ner i vikt.

Om du gjort en gastric bypass eller om Allurion av någon annan anledning inte passar dig, har vi även Saxessprogrammet, där en injektionsbehandling används för att kontrollera aptiten i samband med kostrådgivning.

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan sedan spara bilden.

Steg 3: boka en konsultation med kirurg

Du kan ta med din simuleringsbild för att hjälpa din kirurg att förstå precis vilket slutresultat du vill ha efter din operation.