Vilken hudvårdsbehandling passar dig? Komplett guide

Kvinna applicerar hudkräm för att demonstrera hudvård på vintern

Dela inlägget

Denna artikel har granskats och godkänts av certifierad hudterapeut Jasmina Pivic den 15 maj 2024.

Funderar du på att genomgå en hudbehandling för att förbättra din huds hälsa och kvalitet? Men vilken hudvårdsbehandling passar dig bäst? Det reder vi ut i den här artikeln. Vilken behandling som är bäst för just dig beror på var i livet du befinner dig och vilket resultat du är ute efter. Kanske vill du bli lite slätare, eller bli av med akne eller akneärr, eller återfukta torr hud.

Professionell hudvård kan vara en fantastisk bra investering i din hud, men om du bara följer trender blint utan att få en individuell hudanalys för att få veta vad just din hud behöver, kan det snabbt bli dyra pengar för begränsat resultat.

En hudvårdsbehandling bör alltid genomföras på en professionell och seriös klinik med utbildad personal. På en konsultation kan du tillsammans med din behandlare gå igenom dina önskemål, behov och förväntningar, för att på så sätt hitta den bästa behandlingen för dig. Redan nu kan du dock lära dig mer om de olika hudvårdsbehandlingar som finns på marknaden. Här kommer vi bland annat att titta på vilken hudbehandling som är bäst för torr och fet hud, samt för rynkor, akne och ärr.

Bäst hudbehandling för torr hud

När din hud har en underproduktion av talg är risken för torr hud mycket större. En torr och stram hud kan inte bara ge snabbare uppkomst till rynkor och fina linjer, utan kan också kännas kliande och obehaglig. Vissa upplever även att huden börjar fjälla och att rodnad förekommer. 

Har du drabbats av torr hud finns det många bra och pålitliga hudbehandlingar att välja mellan. Här är Neostrata Express såväl som Milk Peel de bästa alternativen.

Neostrata Express

En mycket avancerad och effektiv hudbehandling där kombinationen av behandlingar och högkvalitativa produkter kan hjälpa din hud att stimulera nya celler. Dina hudceller blir starkare och mer motståndskraftiga, vilket i sin tur bygger upp en bättre hudbarriär. Har du problem med torrhet och irritation i huden kan en Neostrata behandling hjälpa dig att bli av med problemet, samtidigt som du får förebyggande vårt för att minska risken att drabbas av samma problem i framtiden. 

En stor fördel med Neostrata är att behandlingen passar för många olika hudtyper. Den lämpar sig även för ett flertal hudproblem, till exempel klåda, fjällande hud, irritation och rodnad. För att du ska få ett fint och långvarigt resultat rekommenderas en behandling var 4-6 vecka. På så sätt kan de torra hudcellerna tas bort och ny hud får möjlighet att komma fram.

Milk peel

Ytterligare en hudbehandling som visat sig ge fantastiska resultat på torr hud är Milk Peel. Enkelt förklarat är Milk Peel en kemisk peeling som är berikad med både BHA- och AHA-syror. Dessa arbetar tillsammans för att du ska få ett fint och omedelbart resultat av din behandling. Produkten är mycket populär och uppskattad tack vare sitt breda användningsområde. Med en Milk Peel kan du ge din hud en ny lyster, samtidigt som du minskar fina linjer, reducerar orenheter och får en jämnare hudton.

Bäst hudbehandling för fet hud

Har du problem med fet hy i ansiktet beror det vanligtvis på en överproduktion av talg. Fet hy är vanligt i tonåren, men drabbar även många vuxna. Det är vanligt att försöka undvika ansiktsprodukter och hudvård som ett sätt att minska talgproduktionen, men oftast har det bara en motsatt effekt. Här är det istället viktigt att förse huden med mycket fukt och näring, för att på så sätt minska produktionen och lindra besvären. 

Den bästa hudbehandlingen för fet hy är Mask Peel som du kan boka hos oss på Estetikcentrum. Behandlingar tar cirka 30 minuter och lämpar sig även för dig med akneproblem.

Mask Peel

Mask Peel är en av våra bästa behandlingar för dig som lider av fet hy i ansiktet eller som har problem med akne. Behandlingar är framtagen för att rengöra din hud på djupet, samtidigt som den lugnar hudens talgproduktion och minskar risken för fet hy i framtiden. Behandlingen lämpar sig dock för de flesta hudtyper och minskar även rodnad och inflammationer.

För att uppnå optimalt resultat bör du genomföra fyra behandlingar med två veckors mellanrum. I behandlingen ingår en djuprengöring som genomförs med pre-peel, en grundlig peeling och avslutande produkter.

Bäst hudbehandling för rynkor

I takt med att vi blir äldre uppstår även ålderstecken, där rynkor och pigmentfläckar är vanligt förekommande. Att bli äldre och åldras är en del av livet, men det innebär inte att du ska sluta rå om din hud. Med hudbehandling för rynkor kan du inte bara få ett piggare och mer ungdomligt utseende, du kan också reducera pigmentfläckar, strama upp huden och minska synligheten från andra tidiga ålderstecken. Letar du efter den bästa hudbehandlingen för rynkor rekommenderar vi PRX-T33 Alma Rejuve och Microneedling, som alla kan bokas hos oss på Estetikcentrum.

PRX-T33

Behöver du maximal återfuktning i din hud är det den här behandlingen som du bör använda dig av. Med PRX-T33 får du en återfuktning på djupet, samtidigt som du tillför näring och lyster. Behandlingen passar för dig som har problem med torr hud eller vill minska synligheten av tidiga ålderstecken, till exempel fina linjer, torr rynkor och slapphet. I din behandling ingår både rengöring av huden, en personligt anpassad peeling för just din hudtyp och ett avslut med lugnande och svalkande produkter. De allra flesta upplever ett omedelbart resultat av förbättrad lyster, ljusare hudton och uppstramning av huden. För bästa resultat bör du dock upprepa behandlingen under 4-6 tillfällen.

Alma Rejuve

I takt med att vi blir äldre drabbas vi inte enbart av rynkor. Många upplever även pigmentfläckar på ansikte och hals. Med hjälp av Alma Rejuve kan du bli av med pigmentfläckar i ansiktet och på halsen, samt behandla ytliga blodkärl och rosacea. Har du problem med pigmenteringar på händerna kan metoden användas även där. Behandlingen genomförs med en kombinerad laser som riktas mot det drabbade området. Med vårt inbyggda kylsystem behöver du inte oroa dig för obehag, utan kan slappna av och luta dig tillbaka.

Microneedling

Microneedling är en hudbehandling som har funnits på marknaden ganska länge. Den har visat sig vara mycket effektiv för den som vill förbättra hudens struktur och behandla ärr från akne. Med microneedling kan du även minska förstorade porer och jämna ut hudtonen, samtidigt som du förbättrar hudens förmåga att absorbera hudvårdsprodukter. Med hjälp av mycket små nålar penetreras hudens översta lager för att nå in till det djupare lagret av hud. På så sätt kan kollagenproduktionen stimuleras och det naturliga reparationssystemet aktiveras.

Bäst hudbehandling för akne

När man talar om akne är det lätt att associera till en ung persons hudproblem, men akne kan drabba människor i alla åldrar och påverkar både vår vardag och vår självkänsla. Det finns effektiva och trygga behandlingar som hjälper dig att behandla akneproblem, samtidigt som huden får hjälp att läka och återhämta sig. Akne beror vanligtvis på en överproduktionav talg, där smuts, bakterier och keratin får fäste. En inflammation uppstår som kan leda till porer, finnar eller varblåsor under huden. 

Både Mask Peel och Retinol Peel är pålitliga och användbara hudbehandlingar som lugnar hudens talgproduktion och som hjälper dig att bli av med orenheter som orsakar finnar.

Mask Peel

Med Mask Peel kan du få en djupgående och grundlig rengöring av din hud. Det är viktigt för att bli av med överdriven talg på hudens yttersta lager, men också för att lugna den redan överaktiva talgproduktionen. Behandlingen genomförs i flera steg där vi börjar med en djuprengöring med pre-peel. Därefter genomför vi en djupgående peeling och avslutar med lugnande och fuktgivande produkter. Det är viktigt att upprepa behandlingarna enligt den plan som din behandlare lägger upp. Det kan ta tid att bli av med akne och få huden att återhämta sig.

Retinol Peel

Retinol Peel är en 45 minuter lång hudbehandling som framtogs med syfte att ge huden en föryngrad look. Det är dock en mycket användbar behandling även för dig som lider av akneproblem. Med hjälp av Retinol Peel kan du förbättra och förstärka hudens struktur och spänst. Du får också effektiv hjälp att minska fina linjer och jämna ut din hudton. Den mycket effektiva peelingen avlägsnar hudens två översta lager och efter bara 48 dagar har ny, fräsch och fin hud bildats. Detta är en process som vanligtvis tar 28 dagar för huden att klara av på egen hand.

Bäst hudbehandling för ta bort ärr

Det finns flera orsaker till varför du kan drabbas av ärr i ansiktet. Det kan till exempel bero på att du har haft eller har problem med svår akne, där varblåsor och finnar har lämnat sina spår. Att bli av med ärren helt och hållet är svårt, men det finns effektiva behandlingar som lindrar och minskar synligheten och ger en jämnare och finare hudstruktur. 

Microneedling

Microneedling är en mycket effektiv behandling där mycket små nålar penetrerar hudens översta lager. På så sätt är det möjligt att aktivera kroppens naturliga reparationssystem, vilket i sin tur gör att ny och fin hud bildas. Idag är den här metoden den mest kraftfulla på marknaden för just behandling av ärr, men den har även visat sig vara lämpad för den som vill strama upp huden, göra huden tätare och få ett mer ungdomligt utseende. Efter behandlingen kan du uppleva en rodnad i huden. Därför avslutar vi alltid med lugnande produkter. 

CO2-laser

CO2-laser kan på många sätt liknas med microneedling. Istället för nålar används dock mycket fokuserade laserstrålar för att skapa mikroskopiska hål och kanaler i din hud. På samma sätt som microneedling kan detta hjälpa din hud att aktivera det naturliga reparationssystemet och minska synligheten av fina linjer och rynkor, akneärr, ärrvävnad och hudbristningar. Även ojämn pigmentering kan med fördel behandlas med denna metod. Vill du bara fräscha upp huden räcker det oftast med en behandling. För större och djupare ärr är det dock rekommenderat med flera behandlingar enligt den plan som din hudterapeut lägger upp.

Vilken hudvårdsbehandling passar dig – sammanfattning

Blev du sugen på att boka en hudvårdsbehandling? Våra hudterapeuter utför alltid en hudanalys för att ta reda på vilka hudvårdsprodukter som passar dig bäst, så att du kan uppnå önskade resultat med din hudvårdsrutin. Boka din hudanalys här.

Blev du sugen på en ansiktsbehandling? Boka en hudanalys för att få en skräddarsydd hudvårdsplan som passar din hud här. Du kan även kontakta oss om du har frågor, så hjälper vi dig.

Har du en fråga om Vilken hudvårdsbehandling passar dig? Komplett guide?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?