Plastikkirurgi - så här går det till

Är du nyfiken på hur processen med plastikkirurgi fungerar från början till slut? Här förklarar vi hur allt funkar på Estetikcentrum, så att du kan känna dig 100% trygg hos oss.

Koordinator Sara har konsultation med en patient
Spela videoklipp

1Första kontakten

Konsultation med kirurg

På konsultationsdagen får du träffa både kirurgen och vår koordinator.

När du bokar en konsultation på Estetikcentrum får du tid med både kirurgen som kommer att utföra operationen, och med vår koordinator som kan berätta mer om de logistiska delarna av processen. Detta är din chans att besöka kliniken och ställa alla dina frågor till vårt kunniga team.

Det är viktigt att träffa kirurgen före ingreppet, både för att få en känsla av kliniken, och för att känna av kemin mellan dig och läkaren som kommer att operera dig. Du kan ha din konsultation antingen på kliniken i centrala Malmö eller online, om du inte kan eller vill resa till Malmö. Beroende på operation tar konsultationen 30-45 minuter.

Dr Tina Tos har konsultation med en patient
Spela videoklipp

Vi har erfarna kirurger som guidar dig genom ditt beslut.

2Kontaktperson

Din egen kontaktperson

Du blir tilldelad en egen kontaktperson på operationsavdelningen.

När du bestämmer dig för att utföra din operation hos oss på Estetikcentrum får du en kontaktperson tilldelad dig. Du kan nå din kontaktperson dygnet runt om du har frågor eller oroar dig för något - före eller efter operationen. Din trygghet är det allra viktigaste för oss, och vi vill att du ska känna dig 100% säker hos oss på Estetikcentrum. Därför vill vi att du ska kunna nå oss närhelst du behöver det.

Undersköterska Jessica

3Innan operationen

Kontakt och förberedelser inför operationen

Beroende på vilken operation just du valt finns det olika förberedelser du behöver göra innan operationsdagen.

Förberedelser inför operationen kan inkludera att avstå från exempelvis alkohol, rökning och särskild mat, att fasta en viss period, eller att fylla i papper som behövs för din trygghet. Vårt operationsteam kommer att vara i kontakt med dig så att du har all information du behöver innan operationen. Och om du har frågor kan du nå ut till din kontaktperson.

Dr Tina Tos har konsultation med en patient

4Operationsdagen

Det här kan du förvänta dig på operationsdagen

Operationsdagen är här! Det är nu det gäller, men du som patient behöver inte göra mycket.

När du kommer till oss på din operationsdag blir du emottagen av våra sjuksköterskor. De går igenom alla förberedelser med dig och leder dig till operationssalen. Vår erfarna, trevliga narkosläkare får alla våra patienter att känna sig lugna, och vips vaknar du i vårt återhämtningsrum, och operationen är färdig.

En sjuksköterska finns vid din sida hela tiden under narkosen, ända fram till ditt uppvaknande, när du får en bricka mat i vårt bekväma återhämtningsrum. Du får ta den tid du behöver att vila ut innan du får ett besök av läkaren för att se att allt gått som väntat. Du får då klartecken att åka hem när du känner dig redo. 

Efter de allra flesta operationer kan du åka hem redan samma dag, men vid vissa större operationer vill vi att du stannar kvar över natten så att vi kan se till att du är helt trygg.

Operationsdagen steg för steg

Undersköterska Jessica pratar med patient före operation

På operationsdagen omhändertas du av vår erfarna, vänliga personal.

Undersköterskorna på Estetikcentrum

Din trygghet är det allra viktigaste för oss, och en sjuksköterska är vid din sida hela tiden.

5Återbesök

Återbesök på kliniken

En tid efter din operation vill vi att du kommer tillbaka till oss för ett återbesök.

Återbesöket är till för att vi ska se till att allt läker som det ska, att du mår bra och att resultatet är vad du och vi förväntade oss. Om några komplikationer uppstått ger vi dig allt du behöver för att återhämta dig på bästa sätt.

Eftersom återhämtningen tar tid kan det ta veckor eller till och med månader innan det slutgiltiga resultatet är helt synligt. Därför erbjuder vi kostnadsfria återbesök fram till det slutliga återbesöket.

Operationsteamet på Estetikcentrum

Har du en fråga om Så här går det till?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?