Invisalign

Invisalign – Genomskinlig tandställning i Malmö

Genomskinlig tandställning

Senaste nytt inom estetiska tandvården. En osynlig tandställning som hjälper med tandreglering för stora förändringar.

Vad är invisalign? Jo - det är en genomskinlig skena som ger dig samma effekt som traditionell tandställning, men med mindre krångel och ingen större påverkan på ditt utseende. Plastskenorna utformas efter dina tänder och hur du vill att de flyttas - och resultaten blir fantastiska efter Invisalign.

Men vad är Invisalign bra för? Skenorna reglerar dina tänder - med mindre smärta, mindre tandläkarbesök och utan att det avsevärt förändrar ditt utseende under behandlingen. Samtidigt kan du tydligare se förändringarna som sker, då skenan är genomskinlig och inte är “i vägen” som traditionell tandställning kan uppfattas vara.

Fakta:

  • Du har två års garanti på de resultat du blivit lovad efter Invisalign i Malmö.
  • Genomsnittet för behandlingstiden med Invisalign är 5 månader, men kan såklart både bli kortare och längre utifrån din situation.
  • Det krävs ett återbesök ungefär var fjärde vecka. 

Vi har:

  • Som rutin att erbjuda tandvård under narkos eller lustgas för våra kunder med tandläkarskräck.
  • Legitimerade tandläkare med stor expertis.
  • Hög kundnöjdhet. 

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Estetikcentrum om estetisk tandvård

Ett leende kan verkligen lysa upp ett ansikte, men kvaliteten eller utseendet på ens tänder kan göra att det undviks i brist på självkänsla. Oavsett om du söker dig till Estetikcentrum för allmän eller estetisk tandvård, så möts du av legitimerade och erfarna tandläkare i Malmö som gärna hjälper dig mot bättre munhälsa och tänder du är stolt över. Även om du är känner att tandläkarbesök är läskiga så tycker vi inte att dina tänder ska få agera hinder från att uppvisa glädje. Därför erbjuder vi även estetisk tandvård under narkos och lustgas för att göra ditt besök så avslappnat som möjligt. 

Invisalign kan användas för att behandla trångställda tänder, överbett, underbett, korsbett, gluggar, öppet bett eller för att få allmänt rakare tänder. Så oavsett vad för resultat du önskar efter Invisalign, så kan det vara ett alternativ för dig. Vi på Estetikcentrum i Malmö vill vara din hjälpande hand mot ett mer självsäkert leende, och står gärna vid din sida på resan mot ett förändrat liv!

Invisalign

Vad är Invisalign?

Invisalign är en osynlig tandställning, en sorts genomskinlig och anpassningsbar skena som placeras utanpå dina tänder. Invisalign-behandling har öppnat nya möjligheter inom tandreglering, och passar dig som vill ha en stor förändring utan påverkan på varken vardagliga händelser eller ditt utseende. Den är avtagbar, men får sitta på dygnet runt förutom då du äter eller borstar tänderna.

En stor fördel är att du kan se slutresultaten, innan behandlingen ens börjat, detta genom avancerad teknologi, så att du kan se en 3D modell på resultaten som kan förväntas. Dessutom har du 2 års garanti på den resultat du har blivit visat, får du inte det, så beställer vi nya skenor het utan kostnad. 

På Estetikcentrum fotograferas dina tänder och tandkött och ett avtryck tas. Sedan utformas skenorna genom ett digitalt verktyg med en otrolig exakthet. Skenan sitter sedan exakt på plats i de flesta fall utan minsta lilla besvär. När din Invisalign behandling startar så får du med dig en uppsättning skenor hem som ska bytas ut varje vecka. Varje skena är numrerad och utformad för att komma närmre och närmre ditt slutresultat, och dina tänder kommer att flytta sig sakta men säkert inför varje byte. Tack vare den noggranna designen så har din tandläkare full kontroll över tändernas rörelse och förflyttning. Tandskenan anpassas helt och hållet till ditt bett, och man kan till och med rotera tänder på ett smidigt sätt.


Vilka är skillnaderna gentemot vanlig tandställning?

Förutom den uppenbara skillnaden, att Invisalign är en osynlig tandställning, så finns det fler saker som skiljer metoden från vanlig tandreglering med räls. Exempelvis så är planeringen under Invisalign-behandling mer precis än den där en tråd flyttar alla tänder samtidigt. Genom ett digitalt planeringsverktyg i datorn kan man välja att flytta enbart enstaka tänder, exakt på millimetern, tack vare att man gjuter en form som är helt och hållet anpassad. Personer som provat på båda typerna av tandreglering hävdar att den med osynlig tandställning är mindre smärtsam. Den skaver inte, och då tänderna kontinuerligt flyttas en liten bit i taget så blir det inte samma stora spänning som då man skruvar åt en vanlig tandställning med tråd.

Dessutom är en Invisalign-behandling smidigare för dig. Trots att den ska sitta på plats dygnet runt, så har du möjligheten att plocka ut den då den är till besvär. Exempel på sådana situationer kan vara när du äter, borstar tänderna eller om du av någon anledning behöver lätta på trycket. Den möjligheten har man dessvärre inte med en fast tandställning, och får då handskas med matrester som fastnar och tvingas välja bort hårda och sega saker från kosten. En Invisalign är enkel att hålla rent då man bara plockar ut skenan och borstar försiktigt och noggrant med sin tandborste och ljummet vatten. Man får inte använda tandkräm vid rengöringen, då det kan skada och slipa ner ytskiktet på bettskenan.


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Invisalign

Längden på behandlingen varierar beroende på hur omfattande ditt bettfel är från början. Men den kortaste behandlingstiden med Invisalign brukar vara 3 månader, och det normala genomsnittet är ungefär 5 månader. Det är jämförbart med en traditionell tandställning, men om du väljer Invisalign kommer du att kunna njuta av och visa upp resultatet ett bra tag innan någon som väljer tandställning med räls. Då tandskenan är nästan helt och hållet osynlig, så kommer man att lägga märke till ditt nya och korrigerade leende fortare då där inte är någon tråd i vägen. Det är en lättnad och en tidigare vinst!

Du behöver inte heller besöka tandläkaren lika ofta som med en tandställning som måste skruvas och bytas. Invisalign gör jobbet på egen hand allt eftersom du byter skena, och du behöver bara komma på återbesök ungefär var 4:e vecka. Det tar inte lång tid, du får bara en ny uppsättning skenor och har möjlighet att ställa frågor om det är något du undrar över. Smidigt och skönt!

Den enda nackdelen, om man vill kalla det så, jämfört med fast tandställning är att Invisalign ställer högre krav på din disciplin. Det är egentligen inget större problem, det handlar bara om att du ska vara målmedveten och verkligen vilja åstadkomma en bestående förändring av ditt leende. Eftersom att du kommer att ha möjligheten att plocka ut din skena, så är det viktigt att du trots allt försöker ha den inne så ofta som möjligt. Om skenan inte sitter i under en längre tid så kan dina tänder börja röra sig tillbaka mot startpositionen, och din behandling kommer att bli längre än beräknat. Tänderna är extra känsliga under behandling, och en förflyttning kan gå snabbare än man tror, både mot det bättre och det sämre hållet. Så håll ut och kom ihåg vad det är du vinner vid behandlingens slut, ett strålande leende!

Invisalign

Är du sugen på att testa Invisalign?

Då är du varmt välkommen till Estetikcentrum! Boka in ett möte med oss, så diskuterar vi förutsättningslöst alla möjligheter och ser om Invisalign känns rätt för dig. Våra erfarna tandläkare besvarar gärna alla dina frågor och ger råd då du är osäker. En tandreglering har gett många patienter ett självförtroende de inte ens visste att de hade. Boka en tid, så kommer du också ett steg närmare ditt nya leende!

Resurs Bank

Våra priser

Tandundersökning

Boka en konsultation!

Att genomgå en behandling inom estetisk tandvård kan kännas både nervöst och spännande, med all rätt! Det gäller ju ändå ett beslut som är tänkt att förverkliga din skönthetsdröm. Vi på Estetikcentrum vill göra ditt besök hos oss så avslappnat som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med vår personal komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och förutsättningar, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Tandläkare

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.