IPL

LPG - Frågor och svar

LPG-massage är bindvävsmassage – men vad är egentligen bindväv?

  • Bindväv finner man ytligt direkt under huden och djupare in i kroppen; vid skelett och ligament. Härav att man pratar om att LPG-massage utförs både som ytlig och djupgående.
  • Bindväven finns även runt och mellan våra organ, muskler, senor och ligament. Varenda cell i varje muskel och sena i din kropp omsluts av bindväv i olika lager.

Vilken funktion har bindväven i kroppen?

  • Bindväven binder samman och skapar förutsättningar för kroppens alla delar att kommunicera med varandra – hjärna/ryggmärg/muskler/leder och våra olika organ.
  • Vi känner smärta till stor del genom receptorer i bindväven.
  • Bindväven ser till att musklerna i kroppen har ett bra flöde och att musklernas glideffekt fungerar. Ju bättre glideffekt – desto smidigare känner vi oss och vi kan prestera bättre.
  • Läkning – en bra blodcirkulation är avgörande för att vi ska läka. Förutom det behövs ett bra flöde av vätska mellan bindvävslagren. Känner du dig stel och stum i kroppen kan det bero på för dåligt flöde och för lite vätska i din bindväv.

Hur hänger Lymfan ihop med bindväven?

  • Lymfan hjälper våra kroppar att rensa ut slaggprodukter.
  • I bindväven finns lymfkörtlar som tar hand om det vår kropp behöver göra sig av med. Fungerar vår bindväv bra så fungerar även lymfan bra och kroppen rensar ut slaggprodukter på ett effektivt sätt.
  • Ibland behöver bindväven stimuleras för att flödet ska vara optimalt. Utrensningsprocessen förbättras och vårt immunförsvar får optimala förhållanden. Vi har lättare för att hålla oss friska.

 

Hjälper LPG-massage mot stelhet i kroppen?

Bindvävsmassage stimulerar vätskeproduktionen mellan bindvävslagren – detta medför ett bättre flöde där musklerna får bättre glidförmåga sinsemellan. Du blir rörligare och känner dig mindre stel och stum i kroppen. Det blir lättare att röra sig helt enkelt!

Jag har svullna ben och vader – hjälper LPG-massage?

Svullnad beror ofta på att bindväven är förtätad, vilket medför att lymfkörtlarna inte kan fungera optimalt. Flödet är inte bra. Genom att massera bindväven och stimulera lymfan ökar vi vätskeflödet vilket gör att svullnaden lägger sig och du känner dig smidigare.

LPG-massage som friskvård?

Ju bättre flöde, ju friskare bindväv desto bättre mår du. Genom att ditt immunförsvar får lättare att arbeta och lymfan kan arbeta effektivt med att rensa ut de slaggprodukter som din kropp behöver bli av med. Du blir smidigare, får lättare att röra dig vilket motverkar ohälsa. LPG är absolut att betrakta som friskvård då du förbättrar ditt immunförsvar genom att öppna upp bindväven.

Kan jag verkligen bli av med mina celluliter med hjälp av LPG-massage?

Ja, faktiskt – eller åtminstone reducera dem. Eftersom bindvävsmassage främjar lymfan så kan denna typ av behandling minska eller ta bort celluliter. Svullna ben, fingrar, vader och celluliter är ofta tecken på ett dåligt flöde i lymfan vilket betyder att slaggprodukter inte transporteras bort. I stället får man förtätningar i vävnaden på grund av dåligt vätskeflöde och detta kan synas som t ex celluliter.

 

Boka tid hos oss för en förutsättningslös konsultation, och ta klivet mot en bättre hälsa idag.
Varmt välkommen!

Boka tid

 

https://youtu.be/QnkWLZ79YLk

LPG video