Marknadens bästa injektionsbehandlingar 2024

Medelålders kvinna med vacker hy

Dela inlägget

Denna artikel har granskats och godkänts av leg. injektionssköterska Sara Ghannad den 19 april 2024.

Injektionsbehandlingar blir allt vanligare och är ett bra alternativ för den som inte vill genomgå kirurgiska ingrepp. Med hjälp av olika behandlingar kan du öka volymen i ditt ansikte, bli av med djupa rynkor eller återskapa spänsten i huden igen. Vilka som är de bästa injektionsbehandlingarna för just dig beror bland annat på vilka förutsättningar du har, vilka problem du önskar bli av med, samt hur snabbt du vill uppnå resultat. 

De allra flesta injektionsbehandlingar ger ett semipermanent resultat. Det innebär att du får en bra och hållbar lösning på ditt problem, men att du kan behöva upprepa behandlingarna för att bibehålla resultatet. Hur ofta du behöver genomföra en injektionsbehandling beror på om det är skinbooster, fillers, profhilo eller botox som du använder dig av. Oavsett vilken behandling som intresserar dig är det viktigt att alltid välja en seriös klinik med utbildad och legitimerad personal.

Bästa injektionsbehandlingarna 2024

Det finns en rad spännande och effektiva injektionsbehandlingar som du kan använda dig av. Här nedan har vi listat tre av de bästa injektionsbehandlingarna för 2024: Skinbooster, Botox och Profhilo.

I takt med att utvecklingen går framåt kommer nya metoder, tekniker och läkemedel ut, något som i sin tur bidrar till allt fler behandlingsalternativ.

Skinbooster

Möjligheten att använda hyaluronsyra har verkligen gjort stor skillnad för skönhetsindustrin såväl som för den som är intresserad av hudvård och behandlingar. Eftersom hyaluronsyra finns och produceras naturligt i kroppen är det ett tryggt och säkert val för den som vill förbättra hudkvaliteten, strama upp huden och öka produktionen av kollagen.

En av de mest populära injektionsbehandlingarna med hyaluronsyra är Skinbooster, som motverkar tidiga ålderstecken och en uttorkad hud. Behandlingens syfte är att återfukta huden på djupet och samtidigt ge näring och lyster. Med upprepade skinbooster-behandlingar kan du till och med öka och förbättra kollagenproduktionen i huden och på så sätt få ett naturligt hållbart resultat.

På Estetikcentrum är Skinbooster en av de allra mest populära behandlingarna just nu, och resultaten hos våra patienter är fantastiska.

Rynkbehandling med Botox

Botox är förmodligen den injektionsbehandling som har använts och utförts mest, både i Sverige och i andra delar av världen. Än idag är det en av de mest populära behandlingarna för den som vill bli av med djupa veck, rynkor och fina linjer.

I takt med att vi blir äldre förlorar hudens spänst och fyllighet. Även halterna av elastin, hyaluronsyra och kollagen minskar, vilket i sin tur bidrar till att huden blir tunnare och att rynkor uppstår.

Med hjälp av rynkbehandling med botox kan du snabbt och enkelt reducera rynkor och fina linjer i ditt ansikte.

Det muskelavslappnande medlet injiceras i problemområdet och resultatet uppkommer gradvis under dagarna efter besöket. Vi brukar alltid be patienter komma på ett återbesök efter en till två veckor för att se att resultatet blivit som önskat.

Hur länge resultatet av botox håller i ca 3-6 månader, och det varierar kraftigt från person till person, beroende på hur mycket man exempelvis tränar och svettass.

Den här typen av behandling riktar sig inte bara till dig som redan upplever en föråldrad hud, utan är också gynnsam för dig som vill förebygga tidiga ålderstecken och upprätthålla en rynkfri hud.

Muskelavslappnande eller fillers? Guide till bästa injektionsbehandlingar

Profhilo

Profhilo är en relativt ny behandling och har syftet att skapa effekten av ett kirurgiskt ansiktslyft, utan att du faktiskt behöver lägga dig under kniven.

Med hjälp av Profhilo kan du stärka och strama upp din hud, samtidigt som du tillför fukt och reducerar fina linjer.

På många sätt kan Profhilo liknas vid vanliga fillers, eftersom de båda består av naturlig hyaluronsyra som finns i kroppen. Skillnaden ligger i produktens konsistens – Profhilo är betydligt mer flytande än fillers som används till exempelvis läpparna.

Om du upplever att din hud har blivit åldrad kan den här injektionsbehandlingen ge ett snyggt, snabbt och långvarigt resultat med ett fint glow i hela huden, utan att du behöver utföra ett kirurgiskt ingrepp. Profhilo är även lätt att kombinera med andra injektionsbehandlingar, till exempel botox.

Vanligtvis krävs två behandlingar med fyra veckors mellanrum. Därefter får du ett resultat som håller i cirka 6 månader.

Marknadens bästa injektionsbehandlingar – sammanfattning

Dessa tre injektionsbehandlingar är de som vi ser allra mest efterfrågan på just nu, och som vår injektionssköterska oftast rekommenderar till de som kommer på konsultation. Kortfattat kan man säga att de bästa injektionsbehandlingarna på marknaden 2024 är:

  • Skinbooster för att ge lyster och återfukta på djuper
  • Botox för att förebygga och minska rynkor och fina linjer
  • Profhilo för att få ett ansiktslyft åt åldrande hud utan att lägga sig under kniven

Vill du veta mer om vilken injektionsbehandling som skulle passa just dig bäst? Du kan boka en konsultation med vår injektionssköterska här. Besöket kostar 290 kr.

Har du en fråga om Marknadens bästa injektionsbehandlingar 2024?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.