Saker att tänka på inför en ögonlocksoperation

Medelålders kvinnas öga inför ögonlocksplastik

Dela inlägget

Denna artikel har granskats och godkänts av chefsläkare och estetisk kirurg Dr Ali Bagher den 1 juni 2024.

I takt med att vi blir äldre förlorar huden sin elasticitet. Det är en naturlig del av åldrandet och drabbar de allra flesta. Huden i ansiktet är mycket tunn och känslig. Därför är det inte ovanligt att uppleva större problem kring ögon och ögonlock.

När huden runt ögonen tunnas ut kan det resultera i att du får problem med hängande ögonlock. Både övre- och undre ögonlocken kan drabbas och ge dig ett tröttare utseende. Det kan också vara svårare att applicera makeup på hängande övre ögonlock.

Med hjälp av en ögonlocksoperation hos oss på Estetikcentrum kan du bli av med överflödig hud, minska puffiga ögonlock och samtidigt reducera påsar under ögonen. Under de senaste åren har ögonlocksplastik blivit ett allt mer populärt och uppskattat val för den som vill genomgå ett föryngrande ingrepp med ett långvarigt och hållbart resultat.

Boka en konsultation med en av våra kirurger

Att genomgå ett kirurgiskt ingrepp i ansiktet kan för många kännas som en skrämmande upplevelse. Vad händer om resultatet inte blir som man tänkt sig eller att det inte läker som det ska? Att välja en professionell och seriös klinik är A och O för att du ska kunna känna dig trygg och för att du ska få den vård som du behöver – både före och efter operationen.

Naturligtvis är det även viktigt att du bokar in en konsultation innan din ögonlocksoperation. På en konsultation får du träffa den kirurg som ska genomföra ingreppet och tillsammans prata om vilka förutsättningar som finns, vilka resultat du kan förvänta dig och hur återhämtningen ser ut. Du får också möjlighet att ställa frågor och se hur vår klinik ser ut.

Före operationen – att tänka på inför en ögonlocksoperation

Den första tiden efter din operation kommer du att uppleva viss svullnad, ömhet och blåmärken vid operationsområdet. Detta är något som är viktigt att veta om, eftersom det gör det möjligt för dig att förbereda dig på bästa sätt. Innan din ögonlocksoperation är det också viktigt att du är frisk och hälsosam och att du har lämnat in din hälsodeklaration till kliniken.

I samband med din konsultation kommer du att få all information om vad du behöver tänka på inför en ögonlocksoperation och hur operationen går till. På operationsdagen bör du också ha sett till att både ansikte och hår är helt rent och fritt från produkter. Det inkluderar allt från lättare hudkrämer till serum, smink eller lösögonfransar.

Vi avråder dig från att köra bil själv efter ingreppet. Därför kan det även vara en god idé att höra med vänner och bekanta om någon har möjlighet att hämta dig. Många upplever även viss svullnad och ljuskänslighet efter ingreppet. Ett par bekväma solglasögon kan därför vara bra att ha med sig. 

Återhämtning och läkning efter ögonlocksoperation

Ett kirurgiskt ingrepp kommer alltid att innebära en period av återhämtning. Hur lång tid det tar för just dig att återgå till det normala igen är individuellt och beror på flera faktorer. Vilken metod som kirurgen använde sig av är av betydelse, såväl som eftervården och hur noga du har följt instruktionerna. Har du gjort en större ögonlocksoperation där både undre- och övre ögonlock har behandlats kan läkningsprocessen bli längre.

Det är viktigt att du vilar ordentligt efter ditt ingrepp och att du inte använder smink och andra hudvårdsprodukter under den första veckan. På så sätt minskar du risken för att smuts och bakterier kommer in i dina nya ärr, som behöver få läka utan onödig påfrestning. Arbetar du i en dammig miljö bör du även avstå från ditt arbete under den första veckan, såväl som att avstå från pulshöjande träning tills stygnen har tagits bort. Hos oss på Estetikcentrum får du alltid sjukskrivning så att svullnad och rodnad hinner lägga sig ordentligt.

Vill du veta mer om ögonlocksplastik på Estetikcentrum? Kontakta oss här eller boka en konsultation med kirurg för att diskutera dina möjligheter. Vi svarar gärna på dina frågor.

Har du en fråga om Saker att tänka på inför en ögonlocksoperation?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?