Tandläkare

Estetisk tandvård i centrala Malmö

Vi erbjuder både estetisk och allmän tandvård på vår klinik i centrala Malmö. Alla våra behandlingar utförs av legitimerade tandläkare.
Våra tandläkare är anslutna till Försäkringskassan och du kan använda dig av den allmänna tandvårdsförsäkringen för behandling av dina tänder. Det betyder att du kan få ekonomiskt tandvårdsstöd för din tandvård samt ett skydd mot höga kostnader.
Estetiska behandlingar som inte täcks av den allmänna tandvårdsförsäkringen debiteras dock separat.
Om din tandvård täcks av tandvårdsförsäkringen får du besked om vid undersökningen då våra tandläkare går igenom med dig dina möjligheter och behov för funktionell och estetisk tandvård.

Vi har möjlighet att få remisser från tandhygenister.
Tandreglering utförs inte på Estetikcentrum.

Tandvårdsrädda patienter

På Estetikcentrum lägger vi mycket tid och fokus på att även tandvårdsrädda patienter ska få en trevlig och behaglig upplevelse vid en tandläkarundersökning.

Estetikcentrum om Tandvård

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård- även kallat för kosmetisk tandvård- är ett sätt att hjälpa naturen att göra ditt leende vackrare och dina tänder vitare. Till skillnad från vanlig tandvård handlar det alltså inte om ett tillstånd som måste behandlas, utan en önskan om att se lite bättre ut. Tandvårdsförsäkring gäller därmed inte för estetisk tandvård.

Det finns en rad tillstånd/problem som vi kan åtgärda med estetisk tandvård. Några möjligheter/korrigeringar som vi erbjuder är:

• Sneda tänder
• Missfärgade tänder
• Tandblekning (vitare tänder)
• Skalfasader
• Implantatsbehandlingar

Vi har lång erfarenhet av estetisk tandvård och kan erbjuda detta i en lugn och rogivande miljö på vår klinik i Malmö.

Estetisk tandvård med stort patientinflytande

Om du känner dig missnöjd med dina tänders tillstånd och färg, ditt leende eller något annat relaterat till tänderna så tycker vi att du ska kontakta oss för en inledande konsultation. Vi lyssnar och tar stor hänsyn till dina önskemål och förväntningar när vi genomför en behandling. Vid konsultationen går vi igenom dina tänders sammansättning status och tillstånd och lämnar förslag på möjliga behandlingar som alltid anpassas efter dig som individ. Nedan beskrivs lite mer detaljerat vad vi kan åstadkomma. Bland annat.

Tandblekning

Tandblekning är en mycket vanlig och efterfrågad estetisk behandling. På Estetikcentrum utför våra leg. tandläkare din tandblekning för att få ett tryggt och professionellt resultat. Oftast önskas en full tandblekning på kliniken av samtliga tänder, men det kan också vara så att det finns behov av blekning av endast en eller ett par tänder. Det går tandläkaren igenom med dig vid undersökningen. Tänderna som ska blekas ska vara utan karies. Är det behov av kariesbehandling eller annan tandvård före tandblekning får du besked om det på undersökningen. Är det inga hinder för tandblekning kan du få din behandling utförd direkt på undersökningen.

Tandblekning på kliniken i Malmö

Klinisk tandblekning utför vi med plasmaljus, som är en efterfrågad metod. Tandblekning med plasmaljus är en säker, snabb och effektiv metod för att uppnå ett finare leende. Gelen aktiveras av plasmaljus och ger dig i genomsnitt sju nyanser ljusare tänder. Vi använder oss av en skonsam blekningsgel som är godkänd och tillåten enligt Sveriges nationella riktlinjer från Socialstyrelsen. Då gelen är godkänd av Socialstyrelsens riktlinjer för trygga behandlingar ger metoden oftast inga ilningar (isningar) eller annan skada mot tänderna.
Behandlingen tar ca 60 min och resultaten kan vara upp till 2 år. Det färdiga resultatet är beroende på dina matvanor då färgstark mat och dryck missfärgar tänder. Särskilt påverkas emaljen av kaffe, te, rödvin samt av förbrukning av cigarretter och snus.

Tandblekning hemma

Om du önskar använda dig av hemmablekning så erbjuder vi dig både gel och tandskenor för din hemmablekning. På kliniken görs ett tandavtryck på dina tänder för att tillverka en anpassad blekningsskena för just dina tänder. Det gör att du säkerställer att du får jämn och fin tandblekning. Det färdiga resultatet är alltid beroende på dina matvanor då färgstark mat och dryck missfärgar tänder. Särskilt påverkas emaljen av kaffe, te, rödvin samt av förbrukning av cigarretter och snus.
När du fått din tandskena gör du själv din tandblekning hemma, och applicerar tandgelen i den tunna skenan som placeras på dina tänder, enligt instruktioner. Behandlingen ger dig successivt vitare tänder. Färdigt resultat uppnås efter tar ca 14 dagars blekning. Resultaten är nästan jämlikt med det du uppnår på klinisk tandblekning. Skillnaden är att hemblekning tar längre tid, däremot sparar du dina skenor och dessa kan du sedan använda vid behov flera gånger.

Skalfasader

Skalfasad är ett tunt lager porslin som fästs utanpå dina tänder med lim. Det är ofta den bästa lösningen om man vill dölja missfärgningar, mellanrum, fulla fyllningar eller ojämnheter. Fasaderna återspeglar tändernas egna färg och resultatet blir naturligt och vackert.

Tandkronor

Tänder kan vara djupt slitna, illa lagade, mörka eller ha en helt felaktig form. Det bästa alternativet är då att göra en så kallad krona eller bro. Hel-keramiska kronor ger fantastiskt resultat med utmärkt estetik.

Komposit

Om större delen av tanden är intakt så kan komposit användas med gott resultat. Komposit är en tandfärgad plastfyllning. Vi använder oss av skiktteknik, vilket innebär att fyllningen byggs upp flera lager, med målsättning att efterlikna den egna tandens uppbyggnad och ge en tilltalande estetik.

Boka här, eller ring oss för att boka tid på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö!

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.

Delbetala din behandling

0 kr

50 000 kr

Låna kr

Betala ca kr/mån

Hos Medical Finance kan du låna upp till 200 000 kr

Ansök om lån direkt genom att besöka Medical Finance hemsida på medicalfinance.se

Medicalfinance.se

* Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 50.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 695 kr, adm.avgift ca 45 kr/mån, blir ca 3,42%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search