SKALFASADER

Skalfasader på Estetikcentrum i Malmö

Skalfasader eller porslinsfasader som tandfasader även kallas kan på ett enkelt sätt dölja missfärgade, spruckna eller avslagna tänder. Du kan även korrigera stora mellanrum, en ojämn tandrad eller trångställda tänder. Porslinsfasader är ett perfekt alternativ till tandreglering samtidigt som det skyddar dina tänder mot yttre påfrestningar. Dina tänder missfärgas inte av t.ex nikotin, kaffe eller rödvin.

En tandfasad är individuellt anpassad och skapas med ett tunt lager porslin som fästs med lim, därav namnet porslinsfasader. De ser väldigt naturtrogna ut och resultatet blir naturligt och vackert. Skalfasader är ett bra alternativ till de traditionella porslinsfasaderna och håller i ca 20 år.

 

Estetikcentrum om Tandläkarvård

Konsultation

En behandling med skalfasader börjar alltid med en konsultation. Där går vi tillsammans igenom dina personliga förutsättningar – vi kontrollerar din bettfunktion, din smileline, fotograferar, tar röntgenbilder och avtryck för modeller.

Efter undersökningen diskuterar vi din förväntansbild, önskemål och vad det är som du vill förändra gällande färg och form på dina tänder. Många väljer även att göra en tandblekning innan behandlingen då nyansen på fasaderna inte går att ändra i efterhand.

När du känner dig trygg och nöjd med de förslag och exempel som våra tandläkare och tandtekniker tagit fram för dig så går vi vidare och bokar in en ny tid för behandling.

Hur går en behandling till?

Vi går igenom de avtryck och modeller som våra tandläkare tagit fram för dig med hjälp av avtrycken som tagits och du får se en liten förhandsvisning av hur ditt slutresultat kan se ut. När vi kommit fram till ett definitivt beslut gällande färg och form på dina fasader kan vi påbörja din behandling. Vi strävar alltid efter att behålla så mycket av din befintliga tand som möjligt men om det krävs så kan man behöva korrigera ditt bett eller tandform så att slutresultatet blir lika perfekt som du tänkt dig.

När du är nöjd med både färg och tandform så limmar vi fast dina fasader på din befintliga tand. Vi gör alltid en noggrann kontroll så att bettfunktionen fungerar felfritt tillsammans med dina nya fasader. Det är viktigt att fasaderna är perfekt utformade för ditt bett för att undvika fel belastning vilket kan påverka hållbarheten och resultatet.

Att tänka på före din behandling

Det finns några viktiga punkter att tänka på innan du väljer att göra en behandling med skalfasader.

  • Skalfasader och porslinsfasader är ett permanent ingrepp då en del av emaljen slipas bort och behandlingen är därför inte reversibel.
  • Skalfasader är mycket starka och tål ett hårt tuggmotstånd men drag och slipningar för undvikas (precis som med dina egna tänder). Därför ska man inte t.ex knäcka nötter, öppna kapsyler eller liknande med hjälp av tänderna.
  • Du bör ta bedövning under behandlingens gång så att vi ska kunna behandla dig helt smärtfritt.
  • Om du har flera skalfasader i samma käke så rekommenderar vi att du använder en bettskena för att resultatet ska bli så hållbart som möjligt. Regelbundna besök hos en tandhygienist är att rekommendera då det inte bara är materialet som avgör hur länge dina nya skalfasader håller utan även hur noga du sköter om dina tänder.

Priser

Vi på Estetikcentrum har avtal med försäkringskassan vilket innebär att du via den allmänna tandvårdsförsäkringen kan få hjälp med finansieringen av undersökningar samt tandvårdsbehandlingar. Vid din konsultation kan vi ge dig en komplett prisuppgift.

Du kan även kontakta Resurs Bank för hjälp med privat finansiering av estetiska behandlingar som inte täcks av den allmänna tandvårdsförsäkringen.

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.