Krona & Bro behandling i Malmö hos specialistklinik

Krona och bro

Vi hjälper dig med dina tandbekymmer

Ibland skadas tänderna och det estetiska utseende påverkar självkänslan. Våra estetiska tandläkare kan hjälpa dig få tillbaka ditt leende och självkänsla.

Krona och bro

Om du har en skadad, sliten eller dåligt lagad tand så är en krona eller bro ett perfekt alternativ för att återfå ett fin estetik till din tandrad och återskapa symmetrin

Att fästa en tandkrona är ett utmärkt sätt att restaurera en skadad tand. Tandkronor i ett helkeramiskt material ger ett fint estetiskt intryck, passar in perfekt i din egna tandrad gällande både färg och form då vi skapar och bygger upp tandkronan baserat på dina personliga förutsättningar.

Fakta:

  • Tandkronans livslängd är ungefär 10-15 år, medan en tandbros är minst 15 år.
  • När en krona eller bro sätts in så är vi inte nöjda förrän allt stämmer in både estetiskt och funktionellt.
  • Krona och bro kan användas både i restaurerande och estetiskt syfte.

Vi har:

  • Som rutin att erbjuda tandvård under narkos eller lustgas för våra kunder med tandläkarskräck.
  • Legitimerade tandläkare i Malmö med stor expertis.
  • Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Estetikcentrum om estetisk tandvård

Ett leende kan verkligen lysa upp ett ansikte, men kvaliteten eller utseendet på ens tänder kan göra att det undviks i brist på självkänsla. Oavsett om du söker dig till Estetikcentrum för allmän eller estetisk tandvård, så möts du av legitimerade och erfarna tandläkare i Malmö som gärna hjälper dig mot bättre munhälsa och tänder du är stolt över. Även om du är känner att tandläkarbesök är läskiga så tycker vi inte att dina tänder ska få agera hinder från att uppvisa glädje. Därför erbjuder vi även estetisk tandvård under narkos och lustgas för att göra ditt besök så avslappnat som möjligt.

Behandling med krona eller bro är för dig som vill åtgärda en sliten, missfärgad eller dåligt lagad tand. Det kan vara svårt att le med stolthet när man är obekväm med tänderna, även om det bara gäller en i tandraden! Vi hjälper dig gärna på resan mot ett förändrat och mer självsäkert liv genom estetisk tandvård i Malmö!

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Komposit

Om den större delen av din tand är intakt så kan man bygga upp tanden med komposit vilket är ett tandfärgat plastmaterial. Komposit kan t.ex användas för att fylla ut en skadad tand, mellanrum eller glugg. Om du har rätt förutsättningar så kan man uppnå ett fullgott resultat.

Våra leg. tandläkare på Estetikcentrum utför behandlingar med komposit med en skiktteknik som bygger upp tanden i flera lager vilket gör att resultatet blir naturligt och estetiskt tilltalande.


Hur går behandlingen med tandkrona till?

Vi börjar alltid med en genomgående klinisk undersökning av dina tänder för att undersöka om en tandkrona är ett aktuellt alternativ. För att kunna fästa en krona på din skadade tand krävs det att du har en tillräcklig höjd på tanden efter att den preparerats samt att den inte spruckit på sidorna. Om du har rätt förutsättningar så är det inga problem att fästa en krona.

Det första man behöver göra är att preparera tanden genom att rengöra grundligt, ta bort lesioner och forma tanden med hjälp av en diamantborr som slipar varsamt. Dessa förberedelser görs under lokalbedövning för en smärtfri behandling procedur.

Därefter tar man avtryck på tanden som används som en mall vid tillverkningen av din tandkrona. Vi anpassar givetvis kronan baserat på dina egna tänders nyans och form så att slutresultatet blir enhetligt och naturligt.

När tillverkningen av din tandkrona är klar så kontrollerar din tandläkare så att kronan passar in rent estetiskt, att kantillpassningen stämmer och att bettfunktionen fungerar korrekt. När du och din tandläkare känner er nöjda med resultatet så cementeras din nya krona på plats.


Underhåll & Hållbarhet

Precis som vid alla tandbehandlingar är det viktigaste för att maximera hållbarheten på din nya tandkrona att du håller en god munhygien. Regelbundna kontrollbesök hos din tandläkare eller tandhygienist är att rekommendera. Hållbarheten i genomsnitt för en tandkrona är väldigt lång, vanligtvis håller dom i 10-15 år om den sköts på ett korrekt sätt.

 Tandläkare

​​​​​​


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Tandbro

I de fall där en eller flera tänder är såpass skadade att de måste dras ut behöver man ersätta dessa med hjälp av implantat eller en tandbro för att återskapa ett fint estetiskt resultat. En tandbro fästs mellan de två tänder som gränsar till luckan där tänder saknas.


Hur går en behandling med tandbro till?

Precis som vid förberedelser inför en behandling med tandkrona så börjar vi med en klinisk undersökning av dina tänder. Vi kontrollerar så att tänderna som kommer agera stöd för din nya tandbro är i såpass bra skick att en tandbro kan fästas med ett bra och hållbart resultat.

Vid ditt första besök förbereds tänderna där bron ska fästas genom att slipas och rengöras för att fästytan ska bli optimal. Därefter tar man avtryck och gör en färganalys.

En helkeramisk bro skapar en utomordentlig miljö för tandraden samtidigt som det är näst intill omöjligt att urskilja från naturliga tänder då dom smälter in perfekt och ger ett väldigt naturligt resultat.När din bro är färdigtillverkad så cementeras den fast på dina förberedda stödtänder och kontrolleras så att allt stämmer både estetiskt och funktionellt.


Underhåll & eftervård

Din personliga munhygien, skötsel samt stödtändernas skick är en viktig förutsättning för att din tandbro ska ha en maximal hållbarhet. I genomsnitt håller en tandbro i minst 15 år och i många fall betydligt fler år än så.


Varför du ska välja oss på Estetikcentrum:

Vi gör samtliga av våra behandlingar med stor omsorg, ser varje individs enskilda behov och vi lägger ner mycket tid på våra patienter oavsett omfattning på behandling. För oss är lång erfarenhet och noggrannhet nyckeln till en framgångsrik behandling.

Hos oss möts du av en trevlig och lugn atmosfär på vår moderna klinik i centrala Malmö. Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandvårdsbehandlingar oavsett omfattning och vi har ett nära samarbete med duktiga tandtekniker som hjälper oss på vägen mot ett riktigt lyckat slutresultat.


Priser

Vi på Estetikcentrum har avtal med försäkringskassan vilket innebär att du via den allmänna tandvårdsförsäkringen kan få hjälp med finansieringen av undersökningar samt tandvårdsbehandlingar. Vid din konsultation kan vi ge dig en komplett prisuppgift.

Du kan även kontakta Medical Finans för hjälp med privat finansiering av estetiska behandlingar som inte täcks av den allmänna tandvårdsförsäkringen.

 

Resurs Bank

Våra priser

Tandundersökning

Boka en konsultation!

Att genomgå en behandling inom estetisk tandvård kan kännas både nervöst och spännande, med all rätt! Det gäller ju ändå ett beslut som är tänkt att förverkliga din skönthetsdröm. Vi på Estetikcentrum vill göra ditt besök hos oss så avslappnat som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med vår personal komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och förutsättningar, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Tandläkare- Basundersökning

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.