TANDBLEKNING

Tandblekning

Skaffa dig ett riktigt filmstjärneleénde med tandblekning. Samtliga av våra tandblekningar utförs av leg. tandläkare för att du ska få ett hållbart och professionellt resultat. Vi använder oss av bra och godkända produkter som inte skadar dina tänder.

Tandblekningar är en mycket efterfrågad estetisk behandling som passar de flesta som vill ha vitare tänder. Många väljer att bleka båda tandraderna men du kan även välja att bleka enstaka tänder. 

Vi gör alltid en klinisk undersökning av dina tänder innan en tandblekning utförs för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Det är viktigt att tänderna som ska blekas inte har karies och om det är något som ska åtgärdas innan behandlingen utförs får du reda på det under din undersökning. Om allt är som det ska gå utförs tandblekningen i samband med din undersökning. Kostnad för basundersökning tillkommer.

Estetikcentrum om Tandläkarvård

 

Hur går en tandblekning till?

Vi utför våra tandblekningar med hjälp av plasmaljus vilket är den mest efterfrågade behandlingsmetoden gällande professionella tandblekningar. Det är en tidseffektiv, säker och effektiv för att uppnå ett fantastiskt resultat. Hur mycket ljusare nyansen på dina tänder blir är individuellt.

Vi på Estetikcentrum använder oss av en skonsam blekningsgel som är tillåten och rekommenderad enligt Sveriges nationella riktlinjer från Socialstyrelsen. Gelen aktiveras med hjälp av plasmaljus och behandlingen tar ca 60 min. Resultatet varar i upp till 2 år.

Det slutliga resultatet samt hållbarheten påverkas av din vardagliga livsstil och matvanor. Färgstark mat, kaffe, te rödvin samt nikotin påverkar emaljen på dina tänder.

Innan tandblekningen utför vi alltid en basundersökning för att utesluta att skador kan uppkomma på tänderna. Detta för att vi vill säkerställa ett optimalt resultat för dig som kund. Kostnaden för basundersökningen tillkommer.

 

Varför du ska välja oss på Estetikcentrum

Vi gör samtliga av våra behandlingar med stor omsorg, ser varje individs enskilda behov och vi lägger ner mycket tid på våra patienter oavsett omfattning på behandling. För oss är lång erfarenhet och noggrannhet nyckeln till en framgångsrik behandling.

Hos oss möts du av en trevlig och lugn atmosfär på vår moderna klinik i centrala Malmö. Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandvårdsbehandlingar oavsett omfattning och vi har ett nära samarbete med duktiga tandtekniker som hjälper oss på vägen mot ett riktigt lyckat slutresultat.

FAQ

– Finns det några biverkningar vid en tandblekning?

Vissa patienter kan uppleva ilningar i tänderna under behandlingen men även en kort tid efteråt. Dessa ilningar är övergående. Om blekgelen kommit i kontakt med tandköttet kan du uppleva en viss irritation en kort tid efter behandlingen.

Det är viktigt att du inte har några hål och en god munhygien innan du gör en tandblekning och det är därför vi alltid gör en undersökning innan man går vidare med en behandling. Om du mot förmodan skulle bleka tänderna och har hål så kan det i värsta fall bildas en inflammation om blekgelen kommer i kontakt med tandens inre. Du kan underlätta eventuella biverkningar genom att borsta tänderna noga och skölja med flour efter din tandblekning.

– Kan man bleka tänderna när man är gravid eller ammar?

Det har inte gjorts någon dokumenterad forskning kring tandblekningar och graviditet/amning. Så trots att man mot förmodan inte påvisat några direkta biverkningar som skulle kunna påverka foster/ammande barn så avråder vi från att göra en tandblekning när man är gravid eller ammar.

– Vilket resultat kan jag förvänta mig efter en tandblekning?

Resultatet beror helt på dina individuella förutsättningar – hur svårt missfärgade dina tänder är, hur de har uppstått och hur länge du haft dom. De missfärgningar som är lättast att få bort med hjälp av en tandblekning är de som uppstått av t.ex livsmedel, rödvin, nikotin, kaffe och te.

– Hur länge håller resultatet efter en tandblekning?

Det beror helt på dina personliga vanor och förutsättningar så det är svårt att svara på exakt hur länge dina tänder bibehåller sin nya vita nyans. Efter en tandblekning hos oss på Estetikcentrum håller i genomsnitt nyansen i ett eller flera år beroende på vanor som t.ex nikotin, kaffe, rödvin och färgade livsmedel. Om du vill att resultatet ska vara varaktigt kan det vara lämpligt att försöka dra ner på de vanor som orsakar missfärgningar lättast.

– Bleks mina lagningar/fyllningar också?

Nej. Det är bara tandens egna yta som påverkas vid en tandblekning och fyllningar, kronor, broar och fasader bleks med andra ord inte.

– Hur lång tid tar en tandblekning?

En tandblekning hos oss på Estetikcentrum tar i genomsnitt 60 min.

– Kan jag välja att bleka enstaka tänder? 

Det är möjligt att bleka en eller enstaka tänder istället för en hel tandrad om du bara har en eller färre tänder som är missfärgade. Om du har en tand som är missfärgad på grund av hål eller annan skada så behöver tanden lagas innan en tandblekning kan utföras.

Detta kan du diskutera med din tandläkare vid den kliniska undersökningen innan behandlingen utförs.

Pris för tandblekning

Vi på Estetikcentrum har avtal med försäkringskassan vilket innebär att du via den allmänna tandvårdsförsäkringen kan få hjälp med finansieringen av undersökningar samt tandvårdsbehandlingar. Vid din konsultation kan vi ge dig en komplett prisuppgift.

Du kan även kontakta Medical Finans för hjälp med privat finansiering av estetiska behandlingar som inte täcks av den allmänna tandvårdsförsäkringen.

 

Steg 1 av 3

Välj behandling

Steg 2 av 3

Välj datum

Steg 3 av 3 – slutför bokning

Till sist så ska du fylla i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Slutför bokning

Fyll i dina personuppgifter. Titta också på bokningsdetaljerna så att de stämmer, och klicka på Bekräfta bokning när du vill slutföra din bokning.

Behandling:

Datum: {{ data.selectedSlot.time }}

Du behöver ha ett svenskt personnummer för att kunna boka tid online. Har du inget är du välkommen att kontakta oss på 040-65 66 660 så hjälper vi dig.

You need a Swedish personnummer (social security number) to book online. If you don't have that please contact us at 040-65 66 660 and we will help you.

Tack, din bokning är nu genomförd!

Behandling:

Datum: {{ data.booking.timeStart }}

Tack, din bokning är nu genomförd! En bokningsbekräftelse kommer att skickas till den mejladress du uppgav vid bokningen.

Uteblivet besök debiteras med 500 kr. (775 kr för tandläkarbesök). Avbokning sker minst 24 h innan.