Fasader

Skalfasader

En enkel lösning för ditt leende

Har du små estetiska problem som påverkar din självkänsla. Tandfasader kan vara en bra lösning för att bli av med dina tandbekymmer.

Skalfasader på Estetikcentrum i Malmö

Skalfasader eller porslinsfasader som tandfasader även kallas kan på ett enkelt sätt dölja missfärgade, spruckna eller avslagna tänder. Du kan även korrigera stora mellanrum, en ojämn tandrad eller trångställda tänder. Porslinsfasader är ett perfekt alternativ till tandreglering samtidigt som det skyddar dina tänder mot yttre påfrestningar. Dina tänder missfärgas inte av t.ex nikotin, kaffe eller rödvin.

 

En tandfasad är individuellt anpassad och skapas med ett tunt lager porslin som fästs med lim, därav namnet porslinsfasader. De ser väldigt naturtrogna ut och resultatet blir naturligt och vackert. Skalfasader är ett bra alternativ till de traditionella porslinsfasaderna och håller i ca 20 år.

Fakta:

  • Skal- och porslinsfasader är en permanent behandling.
  • Fasadernas livslängd varierar både utifrån materialet och hur noga du sköter dina tänder.
  • Med tandfasader missfärgas inte dina tänder av mat och dryck som annars påverkar tändernas utseende under åren.

Vi har:

  • Som rutin att erbjuda tandvård under narkos eller lustgas för våra kunder med tandläkarskräck.
  • Legitimerade tandläkare med stor expertis.
  • Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Estetikcentrum om tandfasader

Ett leende kan verkligen lysa upp ett ansikte, men kvaliteten eller utseendet på ens tänder kan göra att det undviks i brist på självkänsla. Oavsett om du söker dig till Estetikcentrum i Malmö för allmän eller estetisk tandvård, så möts du av legitimerade och erfarna tandläkare som gärna hjälper dig mot bättre munhälsa och tänder du är stolt över. Även om du är känner att tandläkarbesök är läskiga så tycker vi inte att dina tänder ska få agera hinder från att uppvisa glädje. Därför erbjuder vi även tandfasader i Malmö under narkos eller lustgas för att göra ditt besök så avslappnat som möjligt.

Tandfasader kan användas för att dölja eller korrigera ett flertal problem, samtidigt som det skyddar dina tänder mot ytterligare yttre påfrestningar. Tändernas utseende kan skada självförtroendet, och hindra en från att le och skratta fritt. Med tandfasader får du estetiskt tilltalande tänder som formas efter dina önskemål och förutsättningar. Vi vill hjälpa dig återfå modet att uttrycka din glädje öppet, och är gärna med dig på resan mot ett förändrat liv med hjälp av tandfasader i Malmö!

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Konsultation

En behandling med skalfasader börjar alltid med en konsultation. Där går vi tillsammans igenom dina personliga förutsättningar – vi kontrollerar din bettfunktion, din smileline, fotograferar, tar röntgenbilder och avtryck för modeller.

Efter undersökningen diskuterar vi din förväntansbild, önskemål och vad det är som du vill förändra gällande färg och form på dina tänder. Många väljer även att göra en tandblekning innan behandlingen då nyansen på fasaderna inte går att ändra i efterhand.

När du känner dig trygg och nöjd med de förslag och exempel som våra tandläkare och tandtekniker tagit fram för dig så går vi vidare och bokar in en ny tid för behandling.


Hur går en behandling till?

Vi går igenom de avtryck och modeller som våra tandläkare tagit fram för dig med hjälp av avtrycken som tagits och du får se en liten förhandsvisning av hur ditt slutresultat kan se ut. När vi kommit fram till ett definitivt beslut gällande färg och form på dina fasader kan vi påbörja din behandling. Vi strävar alltid efter att behålla så mycket av din befintliga tand som möjligt men om det krävs så kan man behöva korrigera ditt bett eller tandform så att slutresultatet blir lika perfekt som du tänkt dig.

När du är nöjd med både färg och tandform så limmar vi fast dina fasader på din befintliga tand. Vi gör alltid en noggrann kontroll så att bettfunktionen fungerar felfritt tillsammans med dina nya fasader. Det är viktigt att fasaderna är perfekt utformade för ditt bett för att undvika fel belastning vilket kan påverka hållbarheten och resultatet.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

​​​​​


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Att tänka på före din behandling

Det finns några viktiga punkter att tänka på innan du väljer att göra en behandling med skalfasader.

  • Skalfasader och porslinsfasader är ett permanent ingrepp då en del av emaljen slipas bort och behandlingen är därför inte reversibel.
  • Skalfasader är mycket starka och tål ett hårt tuggmotstånd men drag och slipningar för undvikas (precis som med dina egna tänder). Därför ska man inte t.ex knäcka nötter, öppna kapsyler eller liknande med hjälp av tänderna.
  • Du bör ta bedövning under behandlingens gång så att vi ska kunna behandla dig helt smärtfritt.
  • Om du har flera skalfasader i samma käke så rekommenderar vi att du använder en bettskena för att resultatet ska bli så hållbart som möjligt. Regelbundna besök hos en tandhygienist är att rekommendera då det inte bara är materialet som avgör hur länge dina nya skalfasader håller utan även hur noga du sköter om dina tänder.

 

 Tandläkare

Priser

Vi på Estetikcentrum har avtal med försäkringskassan vilket innebär att du via den allmänna tandvårdsförsäkringen kan få hjälp med finansieringen av undersökningar samt tandvårdsbehandlingar. Vid din konsultation kan vi ge dig en komplett prisuppgift.

Du kan även kontakta Resurs Bank för hjälp med privat finansiering av estetiska behandlingar som inte täcks av den allmänna tandvårdsförsäkringen.

Resurs Bank

Våra priser

Tandundersökning

Boka en konsultation!

Att genomgå en behandling inom estetisk tandvård kan kännas både nervöst och spännande, med all rätt! Det gäller ju ändå ett beslut som är tänkt att förverkliga din skönthetsdröm. Vi på Estetikcentrum vill göra ditt besök hos oss så avslappnat som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med vår personal komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och förutsättningar, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Tandläkare- Basundersökning

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.