Borttagning av hudförändringar

Missprydande hudförändring på överkroppen

Har du missprydande födelsemärken eller knutor på kroppen som du önskar bli av med? Hudförändringar kan uppträda i många olika skepnader. Godartade hudförändringar är absolut vanligast och även om de inte är farliga så kan de utgöra ett betydande kosmetiskt problem.

Bli av med hudförändringar och födelsemärken

Det finns två huvudsakliga typer av hudförändringar:

Godartade hudförändringar är vanligast och kan, även om de inte är farliga, vara problematiska kosmetiskt eller funktionellt. Godartade hudförändringar som ligger ytligt kan vi operera bort under lokalbedövning. Lugnande och smärtstillande finns vid behov.

Huden tvättas ren med Descutan-tvätt innan operationen och i vissa fall ges även infektionsförebyggande behandling innan operationen påbörjas. Du behöver inte övernatta på vår klinik och kan vanligtvis återgå till vardagen och arbetet direkt.

Hos kan du enkelt komma i kontakt med en specialist på hudsjukdomar utan remiss från sjukvården.

Snabbfakta

5/5
” Mycket pålitlig klinik med fantastiskt vårdande och trygg personal. Är mycket nöjd med resultatet av min operation.”
– Petra

Hudförändringar och födelsemärken

Borttagning av hudförändringar från 2 000 kr

Finansiering

Räntefri delbetalning

Tid på kliniken

4-6 timmar

Tillbaka på jobbet

Direkt

Missprydande hudförändring i ansikte innan kirurgisk borttagning utförts

Varför välja Estetikcentrum?

På Estetikcentrum Malmö sätter vi alltid patienten först, oavsett behandling eller ingrepp.

På Estetikcentrum vill vi att du känner dig trygg och väl tillmods vid borttagning av hudförändringar. Oftast räcker det med smärtlindring och lokalbedövning, men narkos finns tillgängligt om det behövs. Prata med din kirurg vid konsultationen.

Våra erfarna kirurger har utfört många operationer, stora som små. Med sin erfarenhet från allmänkirurgi finns det inget de inte sett förut och du kan känna dig trygg med att dina hudförändringar tas på allvar. Vår personal är här för att ta hand om dig så att du kan känna dig helt trygg och bekväm hos oss.

Patientvård i världsklass

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Dr Farooq Nasseri och Dr Tina Tos diskuterar på Estetikcentrum i Malmö
Spela video om Dr Farooq Nasseri och Dr Tina Tos diskuterar på Estetikcentrum i Malmö

Om våra kirurger

Vi berättar om kliniken

Närbild på åldersvårta i ansiktet

Varför ta bort födelsemärken och hudförändringar?

Det finns flera olika typer av hudförändringar:

Vanliga hudförändringar

Atherom (talgkörtelcysta)
Atherom är en godartad förändring som uppkommer när talgkörtelns utförsgång under huden täpps till av talg. Kan uppstå på hela kroppen, men är vanligast på områden med mycket kroppsbehåring. Förekommer ofta i hårbotten och cystan måste behandlas eftersom den annars kan växa sig riktig stor.
Lipom (fettknuta)
En godartad hudförändring som bildas av kroppens normala fettvävnad. Fettknutan är ”inkapslad” och är därmed avgränsad från underhudsfetten. Konsistensen är oftast mjuk, men kan ibland vara något hårdare. Kan lätt tas bort med ett enkelt kirurgiskt ingrepp.
Sebhorroisk keratos (åldersvårtor) Den kanske vanligaste hudförändringen. Uppträder framförallt hos medelålders och äldre personer. Förekommer särskilt frekvent i ansiktet, på bålen och armarna. Till utseendet liknar åldringsvårtorna en påklistrad medaljong på huden i antingen kolsvart eller grå färg.
Malignt melanom
Denna elakartade hudförändringen är en typ av hudcancer. Kan ge upphov till metastaser (dottersvulster) om det upptäcks sent. Upptäcks malignt melanom tidigt är prognosen mycket god. Tydligaste tecken på hudcancer är leverfläckar som ändrar form, färg eller växer i storlek.

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan sedan spara bilden.

Steg 3: boka en konsultation med kirurg

Du kan ta med din simuleringsbild för att hjälpa din kirurg att förstå precis vilket slutresultat du vill ha efter din operation.

Våra skickliga kirurger levererar resultat i världsklass

Kirurgerna som utför borttagning av födelsemärken och hudförändringar på Estetikcentrum i Malmö har lång erfarenhet av både godartade och elakartade hudförändringar.

Plastikkirurg och överläkare

Chefsläkare och estetisk kirurg

Överläkare i plastikkirurgi

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om hudförändringar och födelsemärken nedan. Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

För att avgöra det behöver du träffa en av våra läkare på en konsultation. Om bedömningen görs att hudförändringen behöver analyseras eller om du önskar göra en analys, skickar vi det vidare. Vanligast är godartade hudförändringar.

Borttagning av hudförändringar – Ansikte/huvud/intim: från 3 900 kr

Aterom/Lipom (Talgkörtelcysta/Fettknuta): från 7 900 kr

Övriga kroppen: från 2 000 kr

I priset ingår borttagning samt lokalbedövning eller smärtlindring.

Önskar du göra ingreppet under narkos tillkommer kostnad för detta. 

Födelsemärken kan vara platta eller upphöjda från huden. Födelsemärken som är upphöjda från huden  kallas leverfläckar. Dessa är bruna och runda i formen. Nya pigmenterade födelsemärken och leverfläckar uppkommer  ända upp i vuxen ålder.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

Har du en fråga om Borttagning av hudförändringar?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?