Operation av åderbråck i Malmö

Åderbråck

Få hjälp med alla typer av åderbråck

Du behöver inte tänka på dina åderbråck och du behöver inte använda långa byxor och kjolar. Vi har lösningen till dig.

Behandling och operation av åderbråck på Estetikcentrum i Malmö

Åderbråck är blodådror som inte riktigt fungerar som de ska. Problemet är mycket vanligt och oftast helt ofarligt. Tyvärr kan åderbråck dock upplevas som mycket missprydande och därför vänder sig många till oss för hjälp.

På vår klinik i Malmö utför vi behandling av alla typer av åderbråck – allt från injektionsbehandling av små synliga blodkärl till operation av stora slangliknande åderbråck. Oavsett vilket är det tack vara vår stora erfarenhet och moderna teknologi förhållandevis enkla behandlingar.

Exempel på före- och efter en åderbråcksoperation.

Exempel på före- och efter en åderbråcksoperation.

Fakta

 • Med Estetikcentrum metoden får du minimala ärr
 • Med vår operationsteknik minskar risken för komplikationer och infektioner
 • Blodfri teknik för snabbare återhämtning.
 • Hos oss arbetar endast erfarna och skickliga narkosläkare
 • Du har rätt till kostnadsfria återbesök i 12 månader efter operationen

Vi har:

 • Vi i Estetikcentrum har utfört över 10 000 operationer och behandlingar
 • 1 års Trygghetsgaranti som ingår i alla våra plastikoperationer
 • Hög kundnöjdhet
 • Manliga och kvinnliga kirurger

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Esteticentrum om åderbråck

Även om åderbråck inte är farligt kan det ofta upplevas som en osmickrande detalj på kroppen. Det är inte roligt att känna sig hindrad från att bära kläder som visar upp benen, på grund av störande åderbråck. Behandling av åderbråck i Malmö skiljer sig utifrån vilken typ av prominent ven det gäller och utförs av en specialiserad kärlkirurg som är expert på att operera åderbråck. Vi på Estetikcentrum i Malmö vill hjälpa dig att återfå självkänslan och står gärna vid din sida på resan mot ett förändrat liv!

Se din operation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild operation.

Vad du bör veta om du överväger behandling av åderbråck

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Det finns tre typer av onormala, prominenta vener i benen:

 • Spindelvener är små utvidgade blodkärl som ser ut som röda, lila eller blå spindelväv på huden. De är platta och kan se ut som små blåmärken.
 • Retikulära vener är mer utvidgade och sitter djupare än spindelvener. De är oftast blå och platta och sitter på benets baksida, särskilt bakom knäet.
 • Vanlig åderbråck är förstorade vener som buktar utåt. De kan vara blå, lila eller bruna och se ut som ojämna, böjda sladdar.

 

Alla dessa onormala ådror och venösa avvikelser uppstår vid ansamling av blod i ådran. Problemen är vanligast i antingen de ådror som går längs hela benet eller de du finner på vaden. Ådran fungerar inte som den ska och blod pumpas inte upp. Till följd av detta finns det mer blod i ådran än normalt, vilket leder till utbuktningar.

Oavsett om dina åderbråck beror på åldrande, graviditet eller gener kan de vara jobbiga och pinsamma. Kanske insisterar du på att ha på dig långbyxor eller långa kjolar för att täcka dem, eller kanske undviker du sociala evenemang.

Åderbråck kan även klia och vara smärtsamma. De kan utvecklas till mer allvarliga hälsoproblem. Då åderbråck kan förvärras med åren om de inte behandlas är det bäst att bli av med dem så snart som möjligt.

Borttagning av spindelvener och åderbråck kan befria dig från fula och/eller smärtsamma vener utan lång återhämtningstid.


Oavsett om dina åderbråck beror på åldrande, graviditet eller gener kan de vara jobbiga och pinsamma. Kanske insisterar du på att ha på dig långbyxor eller långa kjolar för att täcka dem, eller kanske undviker du sociala evenemang.

Åderbråck kan även klia och vara smärtsamma. De kan utvecklas till mer allvarliga hälsoproblem. Då åderbråck kan förvärras med åren om de inte behandlas är det bäst att bli av med dem så snart som möjligt.

Borttagning av spindelvener och åderbråck kan befria dig från fula och/eller smärtsamma vener utan lång återhämtningstid.


Varför du ska välja Estetikcentrum i Malmö för din åderbråcksbehandling och borttagning av spindelvener

Din åderbråcksbehandling eller spindelvensborttagning utförs av en specialiserad kärlkirurg.

Åderbråcksborttagning har blivit populärt och hos oss utförs det av en specialiserad kärlkirurg ingreppet. Dr. Tomas Ohrlander är specialiserad inom venbehandlingar, omplaceringar och endovaskulära behandlingar.

Blodkärlen i din kropp är trots allt livsviktiga för din existens så självklart vill du att någon som är specialiserad på området ska utföra operationen.


Du får först ett ultraljud som säkrar att dina åderbråck kan behandlas.

Alla vener kan inte behandlas säkert. Vener som sitter djupt I kroppen innehåller majoriteten av ditt blod. Dessa kallas passande nog för djupa vener och kan inte behandlas kirurgiskt då ett ingrepp kommer att påverka din vitala blodcirkulation. Utöver detta kan djupa vener som inte fungerar som de ska påverka vener som sitter närmare huden (så kallade ytliga vener).

Om du behandlar ytliga vener men de djupa venerna inte fungerar som de ska ökar risken för att problemet återkommer. Av denna anledning ger vi dig först ett ultraljud för att säkra oss om att dina vener kan behandlas effektivt.

Om vi upptäcker att dina djupa vener inte fungerar som de ska kan vi rekommendera dig att bara kompressionsstrumpor. Detta kan förbättra deras kondition.

 


Vi erbjuder radiofrekvensteknologi, inte laser.

Borttagningen av åderbråck involverar att venerna varsamt värms upp. Detta görs med ett litet kirurgiskt snitt bakom eller strax under knäet genom vilket en kateter skickas. Katetern, som endast är några millimeter tjock, kan innehålla radiofrekvent fiber eller laserfiber som används för att värma upp venen och förstöra den.

Båda dessa tekniker kan uppnå långsiktiga resultat men vi anser att endovaskulär radiofrekvent ablation (RFA) är en klart bättre metod av en viktig anledning: du upplever mindre smärta och obehag efter operationen. Detta beror främst på att RFA utger mindre värme än laser vilket minskar risken för trauma. Mindre smärta och obehag gör det till en lättare behandling för dig. 


Du kan återgå till arbete direkt efter behandlingen.

Åderbråcksbehandling var länge ett större kirurgiskt ingrepp. Med denna traditionella metod togs åderbråcken bort genom att dra ut dem från benet. Riskerna var höga och du kan återhämtningsperioden lång. Lyckligtvis är vår mer avancerade teknik betydligt snällare mot kroppen med mycket färre risker involverade. Dessutom är smärtan och obehaget associerat med RFA så mycket mildare att du kan genomgå operationen utan att behöva en viloperiod hemma efteråt. Många av våra patienter återgår direkt till arbetet och andra vardagliga rutiner. Faktum är att vi rekommenderar att du håller kroppen aktiv och inte vilar för mycket under längre perioder under behandlingsdagen då det kan ha en negativ inverkan på din återhämtning.


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Läkarkonsultation

Vi minskar risken för att spindelvener och åderbråck återkommer.

Spindelvener behandlas med skleroterapi, en behandling som involverar injicering av en typ av vätska i ådern. Denna vätska sluter ådern tillräckligt länge för att blod inte längre ska ta sig igenom den, vilket leder till att den kollapsar. När den inte längre används absorberas ådern av kroppen. Endast ett närmast osynligt ärr kvarstår, men det är inte ovanligt att spindelvener som behandlats återuppstår. Detta sker när blod pumpas genom ådrorna och öppnar dem på nytt. För att minska risken för att detta sker råder vi våra patienter att lägga tryck på de behandlade spindelvenerna samt resten av benet.  Detta uppnås genom att bära kompressionsstrumpbyxor konstant i 2-3 dagar.

Vid åderbråck bärs kompressionsstrumpbyxor för att förhindra att de behandlade venerna öppnas på nytt.


Vi använder lokalanestesi.

Vid behandling av åderbråck pumpas lokalanestesi in i muskeln i behandlingsområdet. Denna bedövning injiceras längs med kärlen så att du inte upplever något obehag under behandlingen. Det hjälper även till att skydda vävnaden.

Anestesi behövs inte vid borttagning av spindelvener då denna behandling inte är lika smärtsam. Injektionerna känns som små nålstick. Om du är känslig kan smärtlindring erbjudas.


Din konsultation

Du kommer att få träffa vår vaskulära kirurg för att diskutera dina problem. Kirurgen kommer att undersöka dina vener och se över din medicinska historik för en bedömning. Du kommer även att få detaljer kring behandlingen så att du kan känna dig säker och bekväm med processen. Ett ultraljud görs även vid åderbråck för att säkra att behandling är säkert och effektivt för dig.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Din behandling

Spindelvener

Skleroterapi är en relativt enkel behandling. En rad injektioner görs in i spindelvenerna, sedan beläggs områdena med bandage och kompressionsstrumpbyxor. Mer än en behandling kan behövas för att få bort alla vener.


Åderbråck

Lokal anestesi administreras. Ett snitt görs nära knäet och lokal anestesi ges kring kärlen. En katet sätts in så att den kan dras längs venen och när venen behandlats tas katetern bort och snittet sluts. Bandage och kompression läggs på.


Återhämtning

Spindelvensborttagning kräver inte någon längre återhämtningsperiod. Det enda du behöver göra är att ha på dig kompressions plagget i 2-3 dagar. Detta hjälper till att minska risken för att problemen återuppstår. Du kan återgå till vardagliga aktiviteter som vanligt.

Vid borttagning av åderbråck kommer du behöva ha på dig bandage i 2-3 dagar, sedan byta till kompressionsstrumpor i några veckor efter det. Detta hjälper till att lägga tryck på det behandlade området så det inte öppnar sig igen. Du kan arbeta som vanligt och gå runt, men krävande fysisk aktivitet såsom att springa eller styrketräna bör undvikas i tre veckor.

Du kan få lite blåmärken och uppleva ömhet men detta försvinner inom några veckor. Om du behöver stå eller sitta under längre perioder under återhämtningen är det en bra idé att aktivera benmusklerna periodvis för att hjälpa cirkulationen. Undvik att ha på dig något restriktivt kring mittsektionen då detta kan hindra blodcirkulationen. Undvik högklackat av samma anledning.


Dina resultat

Svullnader och blåmärken försvinner gradvis. Efter tre månader bör det mesta vara borta och du kan se resultatet av din operation.

Våra patienter upplever ökad självsäkerhet och precis som dem, så kommer du att vara mycket gladare och nöjdare med ditt utseende!


Priser åderbråck

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

Våra priser

Lorem ipusm

Du kan känna dig trygg med Estetikcentrum

Efter din åderbråckkonsultation träffar du vår koordinator som hjälper dig med allt från operationsdatum och förberedelser inför operationen till hjälp med finansiering. Där kan ni tillsammans i lugn och ro gå igenom allt, och om du kommer på att du glömt ställa några frågor på konsultationen kan de besvaras här till dig.
På Estetikcentrum i Malmö är vi med dig hela vägen – före, under och efter operationen har du oss som ledsagare. För oss är det allra viktigast att du känner dig trygg som patient under resans gång.

Vanliga frågor

FAQ

Vad orsakar åderbråck?

Åderbråck uppstår när ådran inte pumpar blod som den ska. Blodet samlas och gör ådran större. Det finns flera anledningar till att detta sker varav några är följande:

Åldrande: Åldrande reducerar elasticiteten av åderväggarna och de töjs ut, vilket försvagar valven.

Graviditet: Graviditet ökar hur mycket blod en kvinna har i sin kropp samtidigt som det minskar mängden blod som cirkulerar genom benen. Dessa förändringar hjälper fostret att växa men ökar risken för åderbråck.

Övervikt: Om du är överviktig ökar trycket på dina ben. Detta kan försvaga valven i ådrorna.

Brist på motion: Att leda en stillasittande livsstil eller att stå i långa perioder minskar blodcirkulationen i benen. Gå eller att cykla är bra för att hålla igång blodcirkulationen.

Vad är bäst, skleroterapi eller laser?

Skleroterapi anses vara den gyllene standarden inom spindelvens borttagning, särskilt på benen. En rad studier bevisar att skleroterapi konsekvent uppnår bättre resultat.

Vad är spindelvenbehandling?

Spindelvener kan tas bort på en rad olika sätt. En av de mest vanliga är skleroterapi som involverar injicering av en vätska som kollapsar venernas väggar, vilket stänger ute blodflödet. Det är en relativt smärtfri procedur med väldigt kort återhämtningstid. En annan vanlig behandling är med laserteknologi.

Vad är åderbråcksbehandling och hur går det till?

Åderbråck behandlas med radiofrekvensablation (RFA). Denna teknik involverar att de påverkade ådrorna utsätts för RFA-fiber. Ingreppet tar under en timme och du kan återgå till vanliga aktiviteter direkt efteråt. Du behöver inte tid borta från jobbet.

Är spindelvener allvarliga?

De är mer ett estetiskt problem än en hälsofara. De ger ingen klåda eller smärta, till skillnad från åderbråck.

Är spindelvener permanenta?

De kan vara permanenta eller temporära. De kan uppstå och sedan gradvis försvinna helt med tiden. Kvinnor som får spindelvener under graviditet kan uppleva att vissa försvinner efter födseln.

Åderbråck å andra sidan tenderar att vara mer permanenta. De kan förbättras med tiden men försvinner vanligtvis inte helt. Faktum är att de ofta förvärras med tiden och kan leda till mer allvarliga hälsoproblem.

Vi har samlat ett unikt team av erfarna och skickliga kirurger, alla med målet att förverkliga din dröm.
Hos oss är du inte bara “en i mängden”. Det är viktigt att din upplevelse ska kännas trygg och speciell. Som patient kan du ringa oss dygnet runt på vår jourtelefon och du kan sjukskrivas efter din operation.

Vi tror på att vi kan förändra våra patienters liv!

Boka behandling: Åderbråck

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.