Gynekomasti på Estetikcentrum

manligare bröst efter gynekomasti

Gynekomasti är ett tillstånd som innebär förstorade bröstkörtlar hos en man och kan bero på en rad olika saker, men är oftast hormonellt betingat. Bröstkörteln växer under puberteten, även hos män. Detta är helt normalt – men om den växer för mycket kan brösten hos en man få ett feminint uttryck.

Få ett mer maskulint bröst med gynekomasti

Gynekomasti åtgärdar utvecklingen av bröstvävnad och överskottshud vid bröstområdet hos män, alltså en manlig bröstförminskning. Målet med ingreppet är att skapa en manligare form och volym på bröstet:

En gynekomasti kan utföras på flera sätt, men med samma fina resultat. Ofta inkluderar ingreppet fettsugning, kirurgiskt avlägsnande av bröstvävnad samt överskottshud.

Oavsett vad som orsakat din aktuella bröststorlek kan vi åtgärda det på Estetikcentrum i Malmö. Det kan vara arvsanlag, viktuppgång, hormonella förändringar eller något annat som ligger bakom.

Boka din konsultation idag och ställ alla dina frågor till en av våra erfarna kirurger.

Snabbfakta

5/5
” Mycket pålitlig klinik med fantastiskt vårdande och trygg personal. Är mycket nöjd med resultatet av min operation.”
– Petra

Gynekomasti

Pris från 36 900 kr

Finansiering

Delbetala från 714 kr per månad

Tid på kliniken

4-6 timmar

Tillbaka på jobbet

2 veckor

Varför göra din gynekomasti på Estetikcentrum?

Våra kirurger på Estetikcentrum i Malmö har många års erfarenhet inom bröstoperationer.

Våra kirurger på Estetikcentrum har utfört över 2000 bröstoperationer, så du är i helt säkra händer.

Våra kirurger är experter på att placera snitten så att du får minimal synlighet av ärr.

På vår lilla klinik mitt i Malmö välkomnar vi alla patienter med öppna armar. Vi finns här för dig, och vill att du ska känna dig bekväm och trygg hos oss.

Patientvård i världsklass

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Två vitklädda receptionister på Estetikcentrum
Spela video om Två vitklädda receptionister på Estetikcentrum

Om våra kirurger

Vi berättar om kliniken

Hur går en gynekomasti till?

En gynekomasti kan utföras på flera sätt, men med samma fina resultat. Ofta inkluderar ingreppet fettsugning, kirurgiskt avlägsnande av bröstvävnad samt överskottshud.

Före

På konsultationen mäter och bedömer din kirurg vad som behöver göras under ingreppet, och hur stor del som är fettceller respektive bröstvävnad. Du får även chans att ställa alla dina frågor, och du kommer att få med dig information hem att läsa i lugn och ro.

Gynekomasti på Estetikcentrum uförs under lätt narkos eller lokalbedövning. Operationen är skonsam och går fort. Snittets position kan variera beroende på hur mycket bröstvävnad eller fett som behöver avlägsnas, men placeras vanligtvis under brösten eller precis under vårtgården.

Efter

Efter operationen vaknar du upp i lugn och ro i en skön säng på vårt trivsamma uppvak, och kan vanligtvis åka hem redan samma dag. Smärtan är lindrig, men du kommer att åka hem med ett tryckförband och rekommendationen att vila under en veckas ledighet från jobbet.

Vad ingår i priset?

Vi inkluderar alltid alla kostnader redan från början, så att du kan vara helt trygg med vad priset blir.

Vi inkluderar alla möten, konsultationer, återbesök, mediciner, narkos och tryckförband.

Vi använder även den senaste tekniken i våra operationssalar, anställer de bästa kirurgerna och serverar god mat när du vaknar upp från operationen. Vi har investerat i bekväma sängar, och du kommer att ha en personlig sjuksköterska som finns hos dig när du vaknar upp från eventuell narkos.

Under din operationsdag hos oss ska du få en bra helhetsupplevelse där vi alltid prioriterar dig och din säkerhet i första hand. Som patient hos oss ska du kunna känna dig helt trygg och väl omhändertagen. Våra kirurger levererar snygga och hållbara resultat som vi är stolta över.

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan sedan spara bilden.

Steg 3: boka en konsultation med kirurg

Du kan ta med din simuleringsbild för att hjälpa din kirurg att förstå precis vilket slutresultat du vill ha efter din operation.

Våra skickliga kirurger levererar resultat i världsklass

Våra kirurger är erfarna och har utfört många kosmetiska operationer för män, både gynekomasti och annat. De har lång erfarenhet och bistår med såväl utbildningar av nya plastikkirurger som föreläsningar.

Plastikkirurg och överläkare

Chefsläkare och estetisk kirurg

Överläkare i plastikkirurgi

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om gynekomasti nedan. Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

För att utjämna och förminska manliga bröst som är större än önskvärt. Överflödig hud, fett och vävnad avlägsnas för att skapa en mer maskulin bringa.

Många av våra patienter som väljer att genomgå en gynekomasti har hängande eller stora manliga bröst som kan likna en kvinnas. Vissa har gått ner kraftigt i vikt och lämnats med hängande hud i bröstpartiet. Det går ofta inte att träna bort det där sista eftersom att det är lös hud, och då hjälper vi till att skapa en fin form.

Priset för Gynekomasti börjar från 36 900 kr

Gynekomasti med fettsugning av bröst kostar från 44 900 kr

Boka en konsultation med oss för att få en personlig offert för just din operation.

Många män upplever under puberteten att brösten blir oproportionerligt stora, men det brukar utjämnas med åldern. Dock inte för alla, och då kan du utreda om du passar för en gynekomasti.  Viktnedgång, anabola steroider eller en stor mängd kroppsfett är andra anledningar som kan leda till förstorade bröst.

Det är en av många vanliga frågor om gynekomasti, och ja, vi rekommenderar en hormonutredning innan. Vi vill utesluta att din tillväxt i brösten beror på en sjukdom innan vi opererar. Ofta kan du utreda detta via din vårdcentral.

Det kan vara både och! Det beror på din mängd kroppsfett och anledningen bakom dina förstorade bröst. Beroende på mängden fett respektive bröstkörtlar så kan tillvägagångssättet under operationen variera.

Boka en konsultation hos oss på Estetikcentrum så kan vi svara på dina frågor.

En gynekomastioperation utförs vanligtvis under lätt narkos eller lokalbedövning.

Om gynekomastin beror på tillväxt av bröstkörtelvävnad läggs ett snitt och vävnad skärs bort från undersidan av vårtgården.

Om det är pseudogynekomasti, alltså gynekomasti som beror på fettansamling, kan man välja att göra en fettsugning runt bröstkorgen.

Operationen är förhållandevis enkel och kan därför utföras under lokalbedövning eller lätt narkos.

När operationen är klar läggs osynliga stygn för att förhindra ärr samt ett förband, och du blir utskriven samma dag.

Alla kroppar läker olika men i de flesta fall kan man se resultat av ingreppet redan efter en till två veckor. Dock kan det dröja upp emot flera månader innan huden kring brösten har anpassat och dragit ihop sig. Därför vill vi rekommendera våra patienter att undvika tung och ansträngande fysisk aktivitet under de första månaderna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

BMI-kalkylator

BMI, eller Body Mass Index, är en internationella riktlinje för kroppsvikt. Denna kalkylator visar hur olika BMI-värden klassificerar gränserna för undervikt, normalvikt och övervikt.

Räkna ut ditt BMI genom att knappa in din vikt i kilo och din längd i meter.

21.8

normalvikt

Gränserna gäller endast vuxna och bör kompletteras med annan information för att ge en fullständig bild av din hälsa. BMI räknas ut genom att att dela vikt med längd upphöjd till två.

Har du en fråga om Gynekomasti?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?