Hudförändringar

Hudförändringar

Hjälp med att få bort hudförändringar

Våra erfarna hudläkare kan hjälpa dig med flera olika typer av hudförändringar. Här får du en sammanfattning av de olika typer som finns.

Operera bort hudförändringar på Estetikcentrum i Malmö

Har du missprydande födelsemärken, knutor eller vårtor på kroppen som du önskar bli av med? Hudförändringar kan uppträda i många olika skepnader.

I medicinska termer talar man om två olika hudförändringar: Godartade (ej hudcancer) och elakartade (hudcancer eller risk att utvecklas till hudcancer). Godartade hudförändringar är absolut vanligast, men även om de inte är farliga så kan de utgöra ett betydande kosmetiskt problem.

Fakta:

  • Du bör alltid söka läkarvård om du är osäker på om en hudförändring är godartad eller inte.
  • Godartade hudförändringar blir allt vanligare desto äldre du blir.
  • Det går oftast fort och enkelt att operera bort hudförändringar.

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som är vid din sida före, under och efter ingreppet.
  • Hög kundnöjdhet.
  • Erfarenhet av att ta bort födelsemärke i Malmö.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Se din hudoperation i 3D

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild behandling.

Poliklinisk operation

Godartade hudförändringar som ligger mindre ytligt kan vi operera bort under lokalbedövning. Lugnande och smärtstillande medicin ges om det är nödvändigt. Eventuellt behöver du vara fastande inför ingreppet. Man tvättar först rent huden innan operationen (Descutan-tvätt) och i vissa fall ges även infektionsförebyggande behandling innan operationen påbörjas. Du behöver inte övernatta på vår klinik och kan oftast gå tillbaka till normalt vardagsliv och arbete direkt.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Några vanliga hudförändringar & knutor

Atherom (talgkörtelcysta)

Atherom är en godartad förändring som uppkommer då talgkörtelns utförsgång under huden täpps till av talg. Kan uppstå på hela kroppen, men är vanligast på områden med mycket kroppsbehåring. Förekommer ofta i hårbotten och cystan måste behandlas eftersom den annars kan växa sig riktig stor.

Lipom (fettknuta)

En godartad hudförändring som bildas av kroppens normala fettvävnad. Fettknutan är ”inkapslad” och är därmed avgränsad från underhudsfetten. Konsistensen är oftast mjuk, men kan ibland vara något hårdare. Kan lätt tas bort med ett enkelt kirurgiskt ingrepp.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Hudförändringar

Sebhorroisk keratos (åldersvårtor)

Den kanske vanligaste hudförändringen. Uppträder framförallt hos medelålders och äldre personer. Förekommer särskilt frekvent i ansiktet, på bålen och armarna. Till utseendet liknar åldringsvårtorna en påklistrad medaljong på huden i antingen kolsvart eller grå färg.


Malignt melanom

Denna elakartade hudförändringen är en typ av hudcancer. Kan ge upphov till metastaser (dottersvulster) om det upptäcks sent. Upptäcks malignt melanom tidigt är prognosen mycket god. Tydligaste tecken på hudcancer är leverfläckar som ändrar form, färg eller växer i storlek.

Kontakt med Hudläkare

Hos kan du enkelt komma i kontakt med en specialist på hudsjukdomar utan remiss. 

 

Se vår kontaktsida här, eller ring oss för att boka tid på 040-65 66 660.

Estetikcentrum reception

 


Priser Hudförändringar

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

Våra priser

Lorem ipusm

Kontakta oss för en konsultation!

Att genomgå en estetisk behandling kan kännas både nervöst och spännande, med all rätt! Det gäller ju ändå ett beslut som är tänkt att förverkliga din skönthetsdröm. Vi på Estetikcentrum vill göra ditt besök hos oss så avslappnat som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med vår personal komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och förutsättningar, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Hudknuta-hudförändring

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.