Allurion – så går insättningen till

kirurg håller fram allurionballongen och kapseln

Dela inlägget

Allurionballongen tar världen med storm som ett nytt, icke-kirurgiskt alternativ till magsäcksoperationer. Nu kan patienter gå ner i vikt snabbt utan att känna hunger tack vare magballongen som sväljs som en kapsel och skapar mättnadskänsla i fyra månader, innan den spricker och kommer ut naturlig väg.

Men hur går insättningen till? Här förklarar vi hur processen fungerar.

Sväljs som en kapsel

Allurionballongen är en mjuk magballong som ligger ihopvecklad i en kapsel, som patienten sväljer på insättningsdagen. Kapseln är lite större än en värktablett och kopplad till en kateter som används för att fylla ballongen med en saltlösning när den är på plats i magsäcken.

Röntgen säkerställer att kapseln hamnat rätt

När patienten svalt kapseln används röntgen för att se till att kapseln fylls när den ligger rätt till i magsäcken. Detta är en icke-invasiv och smärtfri metod för att se till att processen går säkert till.

– Jag tyckte att det var lite obehagligt att känna en slang i halsen men när den väl var på plats kände jag ingenting, berättar vår tidigare patient Wilma.

Allurionballongen fylls med saltlösning

När ballongen är på plats i magsäcken fylls den med 550 ml saltlösning, som är helt ofarlig och designad för att matcha kroppens egen miljö när ballongen till slut spricker. Fyllningen tar några minuter och känns bara lite kallt, som om man ”dricker omedvetet” som vår tidigare patient Pal förklarar i videon nedan.

Saltlösningen innehåller vatten, salt och mineraler och är designad för att komma ut naturlig väg när ballongen spricker efter cirka fyra månader.

Se hur insättningen av Allurionballongen går till

En andra röntgen utförs

När ballongen är fylld görs en till röntgen för att se till att allt ser bra ut. Ballongen ska ligga i magsäcken, där den tar upp plats och bidrar till en mättnadskänsla. Nu ska ballongen ligga på plats i fyra månader och hjälpa dig att känna dig mätt, så att du kan fokusera på att skapa nya, hälsosamma vanor som håller i längden.

Efter insättningen

Efter insättningen pratar du med vår Allurioncoach, som introducerar dig till din smart-klocka och digitala våg, som du kommer att använda för att mäta dina framsteg under behandlingens gång. Dessa hjälpmedel ingår i programmet och är till stor hjälp både för dig och din coach, för att kunna ge dig individanpassat stöd längs vägen.

Vill du veta mer om Allurionprogrammet på Estetikcentrum? Du kan läsa svar på vanliga frågor här, kontakta oss eller boka en konsultation för att diskutera dina möjligheter. Vi svarar gärna på dina frågor.

Har du en fråga om Allurion – så går insättningen till?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.