Ansiktsoperationer

Ansiktskirurgi

Professionella ansiktsoperationer

Vi erbjuder olika typer av ansiktsoperationer och här hittar du en sammanfattning av dem som finns. Få ett bättre och fräschare ansikte.

Ansiktskirurgi på Estetikcentrum i Malmö

Ansiktet är oftast det första vi ser vid mötet med en ny människa. Ett fräscht och piggt ansiktsuttryck upplevs som attraktivt och öppnar många sociala dörrar. Därför är det inte konstigt att en stor del av de plastikkirurgiska ingreppen inriktar sig på just ansiktet.

Med åren förlorar huden sin spänst, fettvävnaden minskar och rynkorna kommer.

Det här upplevs av många som så pass jobbigt att de drar sig för att visa sig i sociala sammanhang eller blir deprimerade. Idag finns dock alla möjligheter att lyfta, forma och ge ditt ansikte ett ungdomligare uttryck om du så önskar.
Antalet olika ansiktsoperationer som kan göras är mycket stort, och ofta går det kombinera olika typer av ingrepp för bästa resultat.

Operationerna kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Du träffar en erfaren specialist innan din ansiktsoperation

Lorem ipusm

Hos oss på Estetikcentrum får du alltid träffa en erfaren plastikkirurg med stor erfarenhet av olika ansiktsoperationer vid den inledande konsultationen. Tillsammans går ni igenom dina önskemål och förväntningar på ingreppet och du får alla frågor som du kan tänkas ha. I samråd med din plastikkirurg bestäms om en ansiktsoperation är den rätta vägen att gå för just dig.

Kirurgi är ofta en bra metod för omvälvande och varaktiga resultat, men ibland kan det vara tillräckligt med någon form av injektionsbehandlingar och då sparar du dessutom både tid och pengar. Under din konsultation med vår specialist kan du diskutera vilka typer av ansiktsoperationer som är möjliga att utföra och vad som passar bäst för just dig?


Ansiktslyft (facelift)

Ett ansiktslyft på kirurgisk väg har en utomordentlig effekt på huden nedanför ögonen, käklinjen och området längs näsvingarna och nedanför. Fina rynkor runt munnen påverkas dock inte i lika hög utsträckning av en ansiktsoperation, och här kan en annan behandlingsmetod som hudslipning, laser eller peeling vara att föredra.

Vid den här typen av ansiktsoperation lägger vi oftast ett snitt bakom och framför öronen samt upp mot hårfästet. Därefter lossas huden, sträcks ut och sedan kan överskottshuden tas bort.

Vid ett ansiktslyft är det även vanligt att den ytliga halsmuskulaturen sträcks ut. Med vår skonsamma teknik är du snart tillbaka som vanligt i vardagen igen, och du kan gå hem redan samma dag som ansiktsoperationen genomförs.
En viss svullnad och missfärgning i ansiktet är dock märkbar under de två första veckorna.

Du bör undvika tyngre fysiska aktiviteter under den första tiden. Stygnen tar vi bort vid återbesök hos oss efter cirka 1 vecka.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Ansiktskirurgi – Pannlyft

Vid denna typ av ansiktskirurgi åtgärdas rynkor i pannan samt hängande ögonbryn. Kirurgiska pannlyft var dock vanligare förr eftersom man numera i hög utsträckning använder sig av fillers som botulinumtoxin med utmärkt resultat.

Pannlyft kan utföras på två olika sätt. Via titthållskirurgi eller med ett snitt ovanför hårfästet som löper ned mot tinningarna. Överflödig hud som är orsak till enerverande pannrynkor avlägsnas ner mot ögonbrynen. Huden sträck sedan ut för att öka slätheten.

Även denna form av ansiktsoperation är idag tack vare modern teknik mycket skonsam. Du kan gå hem samma dag som operationen har ägt rum. En viss svullnad kan dröja sig kvar ett par veckor, men är i allmänhet snabbt avtagande.


Ansiktsoperation – Ögonlocksplastik

Med åren är det vanligt att de nedre ögonlocken bildar påsar samtidigt som de övre ögonlocken formar nedhängande veck vilka gör ögat mer slutet och medför att du ser trött och dyster ut.

Ögonlocksplastik är en av de vanligaste ansiktsoperationerna. Det är möjligt att operera både de nedre och övre ögonlocken samtidigt. Genom snitt i djupa vecket i övre ögonlocken och precis under ögonfransarna vid de nedre ögonlocken, avlägsnas överflödig hud och fettvävnad och ögat öppnas upp och ger ett mer piggt och vaket intryck.

De ärr som uppstår efter snitten som läggs i en ögonlocksplastik går bort efter några veckor och du kan gå hem samma dag som operationen genomförs. Operationstiden brukar ligga mellan 1,5-2 timmar.

Ögonlocksplastiker är numera tämligen odramatiska ingrepp med förhållandevis små risker. Våra patienter upplever inte heller smärtan som särskilt besvärande. Du får självfallet lokalbedövning vid ingreppet, eventuellt i kombination med lugnande medel. Narkos behövs som regel inte och man behöver alltså inte sövas ner för denna operation.

Övriga ansiktsoperationer som vi gör är bland annat läppförstoring (med kroppseget fett, alternativt med injektion av fillers) och hakförstoring.

Är du nyfiken på om en ansiktsoperation skulle kunna vara lämplig för dig eller vill du veta mer om våra olika typer av ansiktsrelaterade ingrepp? Tveka inte att ta kontakt med oss, vi svarar på alla dina frågor och funderingar!

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister inom ansiktsoperationer.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum i Malmö för att utföra din ansiktsoperation!


Priser ansiktsoperationer

För hjälp med finansiering kontakta Resurs Bank

Resurs Bank

Våra priser