Hakimplatant

Hakförstoring - En harmoniserad haka

Hakförstoring med hakimplantat

Få en bättre form och balanserad profil. Bättre proportioner med en hakimplantat. Operationen tar inte mer än 60 minuter.

Upplever du att din haka är för liten eller har en form som du är missnöjd med?

Hakförstoring med implantat, eller hakplastik, är för dig som vill få en finare haka genom att stärka din profil med en mer uttalad och definierad form som harmoniserar med resten av ansiktet. Med hakförstoring slipper du en svag haka och förbättrar proportionerna i ditt ansikte!

Fakta:

  • Hakförstoring är ett litet och skonsamt kirurgiskt ingrepp med hakimplantat som ger dig ett mer harmoniskt och naturligt utseende.
  • Efter hakplastik med hakimplantat kan du förvänta dig ett förbättrat utseende och en mer markerad haka, men även dina personliga förutsättningar stor roll för resultatet.
  • Inför en hakförstoring/ hakimplantat hos Estetikcentrum i Malmö bokar vi alltid först in en konsultation med en kirurg. Detta är för att kunna möta dina förväntningar av slutresultatet på bästa sätt.

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som gärna hjälper dig förverkliga din skönhetsdröm.
  • Som regel att utföra ingreppet under narkos i kombination med lokalbedövning och det tar cirka 30 minuter till en timme att genomföra.
  • Alla våra estetiska ingrepp och behandlingar håller högsta kvalitet.
    Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.
Hakforstoring

Hakförstoring för en finare haka

Hakförstoring innebär ett litet och skonsamt kirurgiskt ingrepp med hakimplantat som ger dig ett harmoniskt och naturligt utseende. Ingreppet passar dig som har en svag haka, även kallad flyende haka.

Den vanligaste metoden för hakplastik är insättning av silikonimplantat i käkbenet. Målet med ingreppet är att få en finare haka med tydliga drag som kompletterar ansiktets övriga naturliga proportioner. Hakimplantat finns i olika storlekar och former som bestäms utefter dina förutsättningar och önskemål vid konsultationsbesöket. Även det förväntade resultatet diskuteras tillsammans med din kirurg innan ingreppet.

En hakförstoring innebär betydande storleksändring på hakan och det permanenta resultatet kan antigen förändras i bredd eller i projektion, det vill säga hur långt från ansiktet hakan sticker ut i profil.

Hakplastik är dessutom vanligt att kombinera med näsplastik, exempelvis vid en svag haka i kombination med en stor näsa. Även fettsugning av hakan eller ansiktslyft är vanliga kompletterande ingrepp vid en hakförstoring, vilket resulterar i ett föryngrande och en balanserad profil.


Operation med hakimplantat

Hakplastik sker genom operation under narkos i kombination med lokalbedövning och tar cirka 30 minuter till en timme att genomföra. Som patient får du gå hem samma dag som operationen utförts. Under hakan görs ett kort snitt där hakimplantatet av silikon varsamt förs in och ger en mer framskjutande profil. När operationen är klar sys snittet ihop med stygn och ett förband sätts på för att minimera svullnad.

Snittet och dess framtida ärr brukar vanligtvis bli väldigt diskret. Genom att följa kirurgens instruktioner minimerar du som patient ditt ärrs synlighet för en finare haka. Läkningstiden är relativt kort och stygnen tas bort efter cirka fem till sju dagar.


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Hakforstoring

Få ett skräddarsytt dietprogram

I samband med behandlingen kommer du regelbundet att träffa en dietist. Tillsammans sätter ni upp ett skräddarsytt dietprogram som passar dig och dina förutsättningar för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Programmet gäller för tiden du har ballongen i magen och är till för att ge dig en ny livsstilsplan som ökar dina chanser att gå ned i vikt. Genom dietprogrammet får du bland annat hjälp att göra hälsosammare matval, och undviker med hjälp av ballongen det matsug som ofta följer vid bantning.


Risker och biverkningar

Även om ingreppet med hakimplantat är enkelt så finns det vissa risker för oönskade komplikationer och biverkningar, precis som för alla former av plastikkirurgi.

Efter operation kan en viss svullnad uppstå, men försvinner vanligen inom en till två veckor. Som patient kan du vanligtvis återgå till arbetet efter en vecka, och efter två till fyra veckor har du återigen ett ”normalt” utseende. Sporter med risk för slag mot hakan bör undvikas i upp till tre månader efter operationen.

Allvarliga komplikationer efter hakförstoring är mycket sällsynta. Biverkningar från hakplastik kan vara obehag, domningar, svullnad, blåmärken och stelhet i ansiktet. Vissa patienter upplever känselförlust i underläppen och tänderna, men det återgår vanligtvis till det normala inom tre månader.


Bra att tänka på vid hakplastik

Efter hakplastik med hakimplantat kan du förvänta dig ett förbättrat utseende och en mer markerad haka. Med det sagt så spelar dina personliga förutsättningar stor roll för resultatet, och för att undvika missnöje sker en konsultation med någon av våra erfarna kirurger innan ingreppet. Vid konsultationen diskuteras även förberedelser och annan väsentlig information som berör operationen. Slutresultatet kan bedömas tidigast efter sex månader.

Varmt välkommen till Estetikcentrum för hakförstoring! Ett besök, ett förändrat liv.


Våra priser

 
Estetikcentrum reception

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säkert eller uppnåeligt!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Ansikte

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.