Operation av gynekomasti i Malmö

Gynekomasti operation

Få ett maskulint bröst

Vi har många års erfarenhet inom bröstoperationer och gynekomasti. Vi hjälper dig med mycket omsorg, respekt och med rätt behandling.

Operation av gynekomasti på Estetikcentrum i Malmö

Gynekomasti är ett tillstånd som innebär förstorade bröstkörtlar hos en man. Det kan bero på en rad olika saker men är oftast hormonellt betingat.

Bröstkörteln växer under puberteten, även hos män. Detta är helt normalt – men om den växer för mycket kan brösten hos en man få ett feminint uttryck. Detta kan påverka självkänslan negativt och leda till sociala besvär.

Vilken behandling man gör vid gynekomasti beror lite på den underliggande orsaken. Ibland kan problemen bero på en pågående hormonbehandling men tillståndet kan även orsakas av en fettansamling kring bysten och kallas då för ”pseudogynekomasti”. Pseudogynekomasti är vanlig i samband med stora viktförändringar.

Oavsett vad som orsakar din gynekomasti så får du hjälp hos oss på Estetikcentrum. Vi hittar orsaken och erbjuder dig den behandling som passar bäst utifrån din diagnos och dina önskemål.

Exempel på före- och efter en gynekomastioperation

Exempel på före- och efter en gynekomastioperation.

Bilder före- och efter gynekomasti operation

Innan du själv genomgår operationen för att motverka gynekomasti kan det vara bra att veta hur du vill resultatet ska vara. Genom att titta på andra individers gynekomasti före och efter ingreppet, så kan du lättare få en uppfattning om vad du kan förvänta dig samt samla inspiration till hur du själv vill ha det. Medan du tittar ska du dock ha i åtanke att ingen kropp är den andre lik! Vi är alla unika, och det gör också att samma ingrepp kommer inte ge exakt samma resultat till alla som genomför det. Därför är det bra att tänka på din egen kropps möjligheter när du tittar på före- och efterbilder.

Gynekomasti
Gynekomasti

Gynekomasti operation

28-årig man genomgick en gynekomasti och 600 ml fett har reducerats

Fakta:

  • Det finns flera bakomliggande orsaker till gynekomasti.
  • Hudens återhämtning kan ta flera månader, men du kan ofta se resultat redan efter 1-2 veckor efter din gynekomasti operation.
  • Operationen kan genomföras med lokalbehandling eller lätt narkos, och du kan åka hem redan samma dag!

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som är vid dina sida under hela resan till och efter din gynekomasti operation i Malmö.
  • Grundliga rutiner för att undersöka orsaken bakom din gynekomasti, då det avgör vilken metod som kommer användas vid operationen.
  • Både manliga och kvinnliga kirurger.
  • Hög kundnöjdhet gällande plastikkirurgi för män.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Estetikcentrum om Gynekomasti operation

Gynekomastioperation är en typ av plastikkirurgi för män med förstorade bröstkörtlar. Bröstkorgen får som följd ofta en mer feminin form, vilket kan vara till stort obehag för flera. På Estetikcentrum vill vi att du är bekväm och nöjd med din egna kropp, och hjälper dig gärna på vägen mot en bättre självkänsla!

Se din operation i 3D

I denna animationsvideo ges en beskrivning om operationen. I verkligheten kan det förekomma mindre skillnader, grundade i kirurgernas bedömningar utifrån varje enskilt fall.

Gynekomasti operation är till för män som inte trivs med utseendet av sina bröst. Syftet med operationen är att ta bort den feminina skepnaden och ge bröstkorgen ett mer manligt uttryck. Hur detta genomförs fastställs utifrån orsaken bakom din gynekomasti, men oavsett så är denna typ av operation relativt okomplicerad

Läkarkonsultation

Gynekomasti – inför operationen

När du bokar tid för konsultation inför gynekomasti och korrigering får du under ditt första möte träffa kirurgen på vår klinik i centrala Malmö. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och dina förutsättningar.

Du kommer få all information du behöver och självklart svarar vi på dina frågor och funderingar. Vi kommer även utföra en hälsokontroll för att fastställa att du är lämplig för en operation av gynekomasti.

Vi brukar rekommendera våra patienter att titta på före- och efterbilder vid gynekomasti. Detta för att du ska få en bra bild av vad du vill ha men även av vad du inte vill ha. Ta gärna med dig bilder och frågor till ditt första besök.

Kirurgen kommer att undersöka bröstvävnaden för att se hur en operation kan hjälpa just dig. Operationens tillvägagångssätt beror på orsaken till gynekomastin, en onormal bröstkörtel-tillväxt och fettansamling behandlas nämligen med två olika kirurgiska ingrepp.

Om gynekomastin beror på medicinska skäl behöver man i vissa fall göra en utredning och kontrollera samt fastställa orsaken till hormonbalansen i kroppen.


Operation av gynekomasti

Efter ditt första möte och konsultation går vi tillsammans igenom hur en gynekomasti operation kan hjälpa dig och bokar in en tid för det plastikkirurgiska ingreppet.

En gynekomasti operation kan, beroende på omfattning, utföras under lätt narkos eller lokalbedövning. Om gynekomastin beror på tillväxt av bröstkörtelvävnad läggs ett snitt och vävnad skärs bort från undersidan av vårtgården. Om det är pseudogynekomasti, alltså gynekomasti som beror på fettansamling, kan man välja att göra ett fettsugning runt bröstkorgen.


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Lorem ipusm

Gynekomasti – efter operationen

Operationen för att motverka gynekomasti är förhållandevis enkel och liten, därför kan den utföras under lokalbedövning eller lätt narkos. När operationen är klar läggs ”osynliga stygn” för att förhindra ärr och sedan ett förband, patienter blir utskrivna samma dag.

Alla kroppar läker olika men i de flesta fall kan man se resultat av ingreppet redan efter en till två veckor. Dock kan det dröja upp emot flera månader innan huden kring brösten har anpassat och dragit ihop sig. Därför vill vi rekommendera våra patienter att undvika tung och ansträngande fysisk aktivitet under de första månaderna.

Välkommen till oss på Estetikcentrum när du har frågor om gynekomasti eller om du vill boka tid för ett möte!

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Operation

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

Våra priser

Lorem ipusm

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säkert eller uppnåeligt!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Bröst

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.