Hudförändringar

Operera bort Hudförändringar på Estetikcentrum i Malmö

Har du missprydande födelsemärken, knutor eller vårtor på kroppen som du önskar bli av med?

Kontakta oss så kan vi lätt ta bort dessa förändringar för dig.

Hudförändringar kan uppträda i många olika skepnader. I medicinska termer talar man om två olika hudförändringar: Godartade (ej hudcancer) och elakartade (hudcancer eller risk att utvecklas till hudcancer). Godartade hudförändringar är absolut vanligast, men även om de inte är farliga så kan de utgöra ett betydande kosmetiskt problem. Några exempel på vanliga hudförändringar följer här:

Denna animationsvideo visar en ungefärlig beskrivning av operationen. Mindre skillnader kan förekomma i verkligheten, baserat på kirurgens erfarna bedömning vid varje enskild behandling.

Poliklinisk operation

Godartade hudförändringar som ligger mindre ytligt kan vi operera bort under lokalbedövning. Lugnande och smärtstillande medicin ges om det är nödvändigt. Eventuellt behöver du vara fastande inför ingreppet. Man tvättar först rent huden innan operationen (Descutan-tvätt) och i vissa fall ges även infektionsförebyggande behandling innan operationen påbörjas. Du behöver inte övernatta på vår klinik och kan oftast gå tillbaka till normalt vardagsliv och arbete direkt.

 

Några vanliga hudförändringar & knutor

Atherom (talgkörtelcysta)

Atherom är en Godartad förändring. Uppkommer då talgkörtelns utförsgång under huden täpps till av talg. Kan uppstå på hela kroppen, men är vanligast på områden med mycket kroppsbehåring. Förekommer ofta i hårbotten och cystan måste behandlas eftersom den annars kan växa sig riktig stor.

Lipom (fettknuta)

En godartad hudförändring som bildas av kroppens normala fettvävnad. Fettknutan är ”inkapslad” och är därmed avgränsad från underhudsfetten. Konsistensen är oftast mjuk, men kan ibland vara något hårdare. Kan lätt tas bort med ett enkelt kirurgiskt ingrepp.

Sebhorroisk keratos (åldersvårtor)

Den kanske vanligaste hudförändringen. Uppträder framförallt hos medelålders och äldre personer. Förekommer särskilt frekvent i ansiktet, på bålen och armarna. Till utseendet liknar åldringsvårtorna en påklistrad medaljong på huden i antingen kolsvart eller grå färg.

Malignt melanom

Denna elakartade hudförändringen är en typ av hudcancer. Kan ge upphov till metastaser (dottersvulster) om det upptäcks sent. Upptäcks malignt melanom tidigt är prognosen mycket god. Tydligaste tecken på hudcancer är leverfläckar som ändrar form, färg eller växer i storlek.

 

Övriga behandlingar hos vår hudterapeut

Neostrata

På Estetikcentrum säljs produkter från det populära märket Neostrata, som bland annat används mot för tidigt åldrad eller solskadat hud, torr hud och fina rynkor i ansiktet.

Aknebehandling

En behandling där vår hudterapeut tar bort pormasker och rengör din hud på ett skonsamt sätt. Se under fliken Ansiktsbehandlingar.

IPL-behandling

IPL är en effektiv och skonsam behandling mot bland annat ytliga blodkärl, pigmentfläckar och ojämn ansiktspigmentering. IPL verkar även på djupet i huden och ökar dess elasticitet och spänst, därför det även används för hudföryngring.

 

Kontakt med Hudläkare

.Hos kan du enkelt komma i kontakt med en specialist på hudsjukdomar utan remiss. Kontakta oss för att kunna komma i kontakt med vår erfarne hudläkare Dr Michael Saighani som bedömer vilken behandling som är lämpligast för just dig.

Se vår kontaktsida här, eller ring oss för att boka tid på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search