Vårevent GLOW | 27 april | Biljetter finns att köpa nu

Öronplastik på Estetikcentrum

Slipp utåstående öron efter öronplastik

Om öronen sticker ut mer än önskat kan det påverka både självförtroendet och välbefinnandet. Öronplastik kan minska framståendet av öronen genom att forma och omplacera brosket på ett sätt som ger en mer balanserad och naturlig position.

Öronplastik på Estetikcentrum

Öronplastik, även känt som otoplastik eller öronkorrigering, är en kirurgisk procedur som utförs för att förändra utseendet eller formen på öronen. Det kan göras för att korrigera olika typer av öronavvikelser eller för att förbättra symmetri och proportioner i ansiktet.

Öronlocksplastik kan vara en stor hjälp för dig vars öron orsakar obehag eller missnöje. På Estetikcentrum utför vi öronoperationer både för utstående öron, missbildningar och som reparation av skador från exempelvis sport.

Genom att genomgå öronplastik kan du uppnå en ökad tillfredsställelse med ditt utseende och förbättra ditt allmänna välbefinnande.

Snabbfakta

5/5
” Mycket pålitlig klinik med fantastiskt vårdande och trygg personal. Är mycket nöjd med resultatet av min operation.”
– Petra

Öronplastik hos Estetikcentrum

Från 29 900 kr
Öronsnibbar från 10 000 kr

Finansiering

Delbetala från 545 kr per månad

Tid på kliniken

4-6 timmar

Tillbaka på jobbet

2 veckor

Öra efter korrigerad öronsnibb vid öronplastik

Varför göra din öronplastik på Estetikcentrum?

På Estetikcentrum Malmö sätter vi alltid patienten först, oavsett behandling eller ingrepp. Du är i helt trygga händer för din öronplastik här.

Vi använder oss alltid av modern och avancerad teknik, för din säkerhet och för bästa möjliga resultat.

Vi gör mycket små snitt vid öronplasik. Dessa läker snabbt och blir nästintill osynliga. Snitten placeras alltid där de blir minst synliga efter läkningsprocessen.

De kirurger som utför öronplastik hos Estetikcentrum i Malmö har lång erfarenhet, så du kan känna dig helt trygg med din operation hos oss.

Patientvård i världsklass

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Två vitklädda receptionister på Estetikcentrum
Spela video om Två vitklädda receptionister på Estetikcentrum

Om våra kirurger

Vi berättar om kliniken

Ung välklädd kvinna

Varför göra en öronplastik?

Fördelar med öronplastik:

Hur funkar en öronoperation?

En öronoperation sker antingen under narkos eller med lokalbedövning. Du kan i regel gå hem redan samma dag som ingreppet! Det är vanligt att vuxna som inte fick öronen åtgärdade som barn söker sig till Estetikcentrum i Malmö för öronplastik eller örontillbakasättning. Vid ingreppet vinklar din plastikkirurg tillbaka öronen så att de kommer närmare in mot huvudet och blir mindre utstickande.

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan sedan spara bilden.

Steg 3: boka en konsultation med kirurg

Du kan ta med din simuleringsbild för att hjälpa din kirurg att förstå precis vilket slutresultat du vill ha efter din operation.

Våra skickliga kirurger levererar resultat i världsklass

Kirurgerna som utför öronplastik hos Estetikcentrum i Malmö har lång erfarenhet och mycket bra rykte inom branschen. De utbildar även nya plastikkirurger och håller regelbundet föreläsningar.

Chefsläkare och estetisk kirurg

Överläkare i plastikkirurgi

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om öronoperationer nedan. Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

Vid ingreppet vinklar din plastikkirurg tillbaka öronen så att de kommer närmare in mot huvudet.

Detta görs genom att öppna upp ett litet snitt vid örats baksida. Brosket viks sedan bakåt, eventuellt i kombination med skrapning av örats brosk centralt för optimalt resultat.

Resultatet blir ett mer välformat öronveck som harmoniserar bättre med ditt övriga utseende. Snittets placering gör det i stort sett osynligt och de ärr som uppkommer försvinner med tiden.

Operationen tar cirka en timme. Vid en öronplastik får du lokalbedövning eller narkos, beroende på hur omfattande operationen är.

Eftersom kirurgen arbetar alldeles i anslutning till dina öron så kan ljudet upplevas som obehagligt och nedsövning kan vara att föredra. ​

Örontilbakasättning: 29 900 kr 
Minskning av stora öron: 29 900 kr
Öronsnibbar: 10 000 kr

Kontakta oss för att få en personlig offert baserad på just din kropp och dina önskemål.

För personer med utstående öron kan de bidra till obehag och dålig självkänsla.

En öronoperation kan minska uppmärksamheten som stora eller utåtstående öron drar till sig och därmed ge dig bättre självkänsla.

När du besöker oss för en inledande konsultation inför Öronplastik, lyssnar vi på dina förväntningar, önskemål och svarar självfallet på alla frågor som du har.

Du får information om pris och betalningsmöjligheter, en ungefärlig bild av hur slutresultatet kommer att bli samt hur lång väntetid som gäller.

Här finns även möjlighet att ställa frågor om vår trygghetsgaranti och våra patientförsäkringar.

Det kan vara bra att fundera över hur du vill att ditt resultat ska bli innan du kommer in till din konsultation.

Vi börjar med en konsultation, där du får med dig ett operationsavtal, hälsodeklaration och komplikationsrisker som du kan läsa igenom i lugn och ro hemma. Vi går även igenom ditt hälsotillstånd.

Dagen innan din operation ringer vår sjuksköterska och informerar dig om hur du bäst förbereder dig inför ingreppet.

Du kan även boka in en andra konsultation kostnadsfritt om du har fler frågor.

Snittets placering gör att ärret i stort sett blir osynligt när det läkt.

Efterbehandlingen av såret viktig och du får all information om egenvård av snittet för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Estetikcentrum erbjuder även andra behandlingar för minskning av synlig ärr. Fråga oss gärna eller läs mer om microneedling, fraktionerad laser och våra eftervårdspaket här.

Under den första veckan efter operationen får du bära ett bandage runt huvudet för att öronen ska fixeras i sin nya position.

Därefter behöver du endast ha ett pannband nattetid under 3-4 veckor.

Du bör undvika fysisk träning under de första veckorna och i vissa fall kan det dröja upp till sex månader innan läkningsprocessen är helt avslutad.

Du kan under första tiden uppleva en ömmande värk, men den kan lindras med vanliga värktabletter.

Efter cirka en vecka får du komma tillbaka till oss på Estetikcentrum för återbesök. Då granskar vi resultatet av operationen och säkerställer att läkningen fortskrider som den ska.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

Andra populära behandlingar

Läs våra omdömen på Trustpilot

Har du en fråga om Öronplastik?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.