Behandling mot lipödem på Estetikcentrum

Utvecklad och smärtsam lipödem över låren innan fettsugning

Våra erfarna specialister hjälper dig som har lipödem att få rätt behandling. Även om det ännu inte finns något botemedel kan vi hjälpa dig till bättre välbefinnande genom att behandla symptomen.

Vi hjälper dig som har lipödem

Lipödem är ett medicinskt tillstånd som innebär en onormal ansamling av fettvävnad, främst på benen och ibland på armarna.

Lipödem är en kronisk sjukdom som huvudsakligen drabbar kvinnor och karaktäriseras av fett som ger en päronformad eller klotformad kroppsfigur. Lipödem kan vara ärftligt och tenderar att förvärras över tiden.

Hos personer med lipödem sker onormala fettansamlingar på specifika områden av kroppen, oftast på benen, men även på armarna eller andra ställen. Detta tillstånd börjar vanligtvis i puberteten eller efter graviditet och drabbar kvinnor mer än män. Lipödem orsakar ofta smärta och obehag i de drabbade områdena, och kan även leda till att huden blir svullen och öm.

Det finns ännu inte något botemedel för lipödem, men behandlingsalternativ inkluderar kompression, massage, kost- och motionsförändringar och i vissa fall liposuction eller fettsugning.

På Estetikcentrum i Malmö erbjuder vi just fettsugning för att lindra dina besvär av lipödem. Detta betyder helt enkelt att vi tar bort den fettvävnad som orsakar dina besvär. Detta ingrepp bidrar till att smärtan och obehaget minskar drastiskt. Det leder även till att den disproportion i kroppen som sjukdomen ger minskar.

Då smärtan sitter i just fettvävnaden avlägsnar vi så mycket av denna som möjligt. Våra erfarna specialister hjälper dig som har lipödem att få rätt behandling.

Snabbfakta

5/5
” Mycket pålitlig klinik med fantastiskt vårdande och trygg personal. Är mycket nöjd med resultatet av min operation.”
– Petra

Fettsugning mot lipödem

Priset är individuellt, vänligen kontakta oss

Finansiering

Delbetala räntefritt

Tid på kliniken

4-6 timmar

Tillbaka på jobbet

2 veckor

Ben efter fettsugning vid lipödem

Varför välja Estetikcentrum för fettsugning mot lipödem?

Vi på Estetikcentrum sätter alltid dig som patient först och gör allt för att du ska känna dig trygg hos oss.

På Estetikcentrum betyder patienten allt. Vi utgår alltid från dina behov och förutsättningar och anpassar både operationen och omhändertagandet efter dina önskemål.

Vi på Estetikcentrum Malmö erbjuder den mest moderna tekniken inom fettsugning för bästa möjliga resultat och minskade risker.

Patientvård i världsklass

Vi finns vid din sida hela vägen från konsultation till slutkontroll. Vi är en liten klinik med patientvård i världsklass där följande är inkluderat:

Två vitklädda receptionister på Estetikcentrum
Spela video om Två vitklädda receptionister på Estetikcentrum

Om våra kirurger

Vi berättar om kliniken

Interaktiv simulator: se ditt slutresultat

Steg 1: ladda upp en bild

Klicka på kameraikonen i det övre vänstra hörnet för att ladda upp din bild. Alternativt kan du använda en av modellbilderna.

Steg 2: simulera ditt slutresultat

Använd de olika verktygen för att forma, förstora eller förminska delar av ansiktet eller kroppen. När du är klar trycker du på knappen "Visa före/efter" för att jämföra den retuscherade bilden med originalfotot. Du kan sedan spara bilden.

Steg 3: boka en konsultation med kirurg

Du kan ta med din simuleringsbild för att hjälpa din kirurg att förstå precis vilket slutresultat du vill ha efter din operation.

Våra skickliga kirurger levererar resultat i världsklass

Våra kirurger är erfarna och utfört över 2000 kosmetiska operationer. De har lång erfarenhet och både utbildar nya plastikkirurger och håller föreläsningar.

Chefsläkare och estetisk kirurg

Vanliga frågor

Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får om lipödem och fettsugning här.
Om du har andra frågor får du gärna kontakta oss.

Lipödem är en kronisk sjukdom som innebär en onormal ansamling av fettvävnad, främst på benen och ibland på armarna. Det drabbar huvudsakligen kvinnor och karaktäriseras av asymmetriskt fördelat fett som ger en päronformad kroppsfigur. Lipödem kan vara ärftligt och tenderar att förvärras över tiden. Det finns inget botemedel men tillståndet kan behandlas och lindras med hjälp av fettsugning.

Ja, fettsugning, eller liposuction, kan vara en bra behandling för personer med lipoödem. Genom fettsugning avlägsnas fettceller från de områden där lipödemen finns.  Detta utförs alltid av en erfaren kirurg och kan bidra till att minska den svullnad, smärta och obehag som lipödem orsakar.

Liposuction för lipoödem är vanligtvis en kombination av tumescent- och vattenstrålningsteknik. Denna metod har visat sig ha goda resultat och kan förbättra patienternas livskvalitet om de lider av lipoödem.

Symptom på lipödem inkluderar smärta, känslighet, svullnad och obehag i specifika områden av kroppen, vanligtvis i benen. Andra tecken kan vara en mjuk eller svampig känsla i huden, celluliter eller en benform som liknar en spjutspets.

Lipödem kan också leda till en ökning av omkretsen i benen och eventuellt även armarna. Symptomen förvärras oftast till följd av graviditet eller klimakteriet.

Priset varierar beroende på hur stort ingrepp som behövs. Kontakta oss gärna för att få en personlig offert.

Ja, fettsugning kan vara en effektiv behandling för lipödem. Det innebär att fettceller avlägsnas från de områden där lipödemen finns. Denna procedur ska utföras av en kvalificerad läkare och kan bidra till att minska svullnad, smärta och obehag kopplat till lipödem. Liposuction för lipödem är vanligtvis en kombination av tumescent- och vattenstrålningsteknik. Denna metod har visat sig ha goda resultat och kan förbättra patienternas livskvalitet om de lider av lipödem.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Var först med att höra allt om våra erbjudanden och nyheter.

Våra produkter

5/5
Jag hade en mycket positiv upplevelse på kliniken! Personalen var vänlig och professionell, och läkaren var kunnig och lyhörd för mina behov.
Isme
5/5
Skulle vilja ge Estetikcentrum en stark 5:a. De är fantastika. Allt från ett gott bemötande i receptionen till hela operationen.

Asa
5/5
Jag blev så väl bemött, tandläkaren Randa och hygienisten var väldigt professionella och varma. Hela upplevelsen på Estetikcentrum var fantastisk!
Frida

Delbetala din behandling eller operation räntefritt

Låna 30 000 kr

Betala 1 200 kr/mån

Vi gör det lätt för dig att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. Månadskostnaden beräknas på ett lån på 36 månader.

BMI-kalkylator

BMI, eller Body Mass Index, är en internationella riktlinje för kroppsvikt. Denna kalkylator visar hur olika BMI-värden klassificerar gränserna för undervikt, normalvikt och övervikt.

Räkna ut ditt BMI genom att knappa in din vikt i kilo och din längd i meter.

21.8

normalvikt

Gränserna gäller endast vuxna och bör kompletteras med annan information för att ge en fullständig bild av din hälsa. BMI räknas ut genom att att dela vikt med längd upphöjd till två.

Andra populära behandlingar

Läs våra omdömen på Trustpilot

Har du en fråga om Lipödem?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?