5 trender inom plastikkirurgi 2024

Välja plastikkirurg är lätt på Estetikcentrum - de tre diskuterar

Dela inlägget

Denna artikel har granskats och godkänts av chefsläkare och estetisk kirurg Dr Ali Bagher den 5 juni 2024.

Plastikkirurgi är ett område som hela tiden utvecklas i takt med nya upptäckter, tekniker och material. Nya trender inom plastikkirurgi uppstår varje år. Vissa består, medan andra avtar. I den här artikeln får du ta del av fem av de hetaste trenderna inom plastikkirurgi under 2024.

Trendiga ingrepp och behandlingar

Skönhetsideal förändras över tid och nya trender inom plastikkirurgi kommer ut på marknaden och ersätter de gamla. Det har resulterat i att det idag finns en uppsjö av olika behandlingar och kirurgiska ingrepp att välja mellan.

Under föregående år var “foxy eyes” det nya heta. Idag är det istället de snabba ingreppen som blivit mest populära. De trender inom plastikkirurgi som finns i Sverige skiljer sig mycket från många andra länder. I USA är det många som strävar efter en look där man tydligt ser att ingrepp har genomförts. I Sverige ligger fokus istället på att återskapa den naturliga kroppen och få ett så diskret resultat som möjligt. Vi vill känna oss vackrare och se fräschare ut, men utan att det tydligt ska framgå att vi har genomgått plastikoperationer.

1. Mer naturliga bröstförstoringar

Tidigare har bröstförstoringar med implantat inneburit en tydligt förstorad byst. Nu finns det många grader av bröstförstoringar och olika typer av implantat, vilket har gjort att bröstförstoringar lockar fler. Med droppformade implantat i mindre storlekar kan man efter en bröstförstoring få bröst som ser helt naturliga ut.

2. Fettransplantationer

Något som har blivit mycket populärt på senare år är fettransplantationer. Fett tas från en del av kroppen, för att sedan transplanteras till en annan del. Att fettsuga magen för att sedan använda fettet för att fylla ut stussen är till exempel ett vanligt förekommande ingrepp. Det är även populärt att använda fett på oönskade platser på kroppen, exempelvis magen, för att fylla ut läpparna.

3. Fettsugning

I likhet med fettransplantation har även fettsugningar fått mer popularitet, allt eftersom patienter insett att vissa envisa fettdepåer är oerhört svåra – om inte omöjliga – att träna bort. Många väljer att fettsuga hakan för att bli av med dubbelhaka, medan andra vill bli av med fettvävnad runt exempelvis knäna eller höfterna som hänger sig kvar.

4. Åldersförebyggande ingrepp

I de senaste trenderna kan också vi se att just åldersförebyggande ingrepp ökar i popularitet. Att åldras naturligt är inte längre en självklarhet, och allt fler väljer att göra ingrepp för att föryngra sitt utseende. Det kan handla om allt från att släta ut rynkor med muskelavslappnande medel eller fillers, till att genomgå större ansiktslyft eller ögonlocksplastik. Nu senast är Hollywood Facelift på intåg – ett ansiktslyft som är lite mer diskret än det klassiska men som ger en fräsch och ungdomlig look.

5. Etniska anpassningar får ett större fokus

Skönhet finns i oss alla och den kommer i alla färger och former, och plastikkirurgi har på senare år breddat sitt fokus till att ta hänsyn till etniska anatomiska skillnader. Genom att förstå och respektera människors olikheter kan metoder och resultat anpassas efter patientens kropp – inte utefter ett smalt ideal. Syftet med detta är att kunna komplettera de ursprungliga drag som patienten har och på så vis få ett resultat som är mer naturligt och individuellt anpassat. 

Trender inom plastikkirurgi 2024: sammanfattning

Plastikkirurgi-världen är i ständig utveckling och att ha koll på nya trender och den senaste utvecklingen kan hjälpa dig att göra ett informerat val när det kommer till att förändra ditt utseende. Men oroa dig inte – våra kirurger håller dig uppdaterade på det allra senaste och kan ge dig sina expertrekommendationer när du är på plats på din konsultation. Allt du behöver veta är vad du vill åstadkomma.

Vill du veta mer om plastikkirurgi och konsultationer? Du är varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Liknande inlägg

Har du en fråga om 5 trender inom plastikkirurgi 2024?

Ställ din fråga nedan så kontaktar vi dig. Du kan välja om du vill bli kontaktad på telefon eller via email.
Hur vill du bli kontaktad?