Öronoperation i Malmö

Öronplastik

Öronplastik för en bättre självkänsla

Utstående öron kan påverka självkänslan negativt. Vi hjälper varje dag vuxna och barn mer öronplastik med rätt behandling enligt önskemål.

Öronplastik på Estetikcentrum i Malmö

Öronen är inte det första man lägger märke till i en persons utseende, men för dem som har utstående öron kan utseendet och även självkänslan påverkas negativt. Problemet kan åtgärdas med en örontillbakasättning i en s.k. öronplastik.

Öronplastik för infällning av utstående öron är särskilt vanligt hos skolbarn och genomförs ofta i landstingets regi. Vi välkomnar naturligtvis såväl barn som vuxna patienter. Vid operation av minderårig krävs målsmans godkännande.

Öronplastik

Exempel på hur före/efter kan se ut efter en öronplastik på grund av utstående öron.

Fakta:

  • En öronoperation sker antingen under narkos eller med lokalbedövning.
  • Du kan i regel gå hem redan samma dag som ingreppet!
  • Det är vanligt att vuxna som inte fick öronen åtgärdade som barn söker sig till privata kliniker för att nå utseendet dem drömt om.

Vi har:

  • Ett team med flera års erfarenhet som är med dig före, under och efter operationen.
  • Både manliga och kvinnliga kirurger.
  • Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Öronplastik i Malmö på Estetikcentrum

På Estetikcentrum i Malmö skräddarsyr vi din öronoperation utifrån dina förväntningar och förutsättningar. Vi har ett omtänksamt team med expertiskunskap inom estetisk kirurgi, som vill hitta den bästa lösningen för dig. Din bekvämlighet är något vi är väldigt måna om, och vi har inga problem med att ta till det lilla extra för att du ska vara avslappnad under ditt besök.

Öronen är kanske inte något man generellt lägger stor vikt vid, men för individer med utstående öron kan de bidra till obehag och dålig självkänsla tidigt i livet. Om ansiktet sägs vara det första man lägger märke till när vi träffar någon ny, så kan det kännas som att ens utstående öron snor det första intrycket man ger. Vi på Estetikcentrum vill vara din hjälpande hand inom öronplastik i Malmö och stå vid din sida då du tar steget att förminska öronen för att nå ett starkare självförtroende.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Förberedelser inför en öronoperation

Innan en öronoperation får du alltid träffa en kunnig plastikkirurg som analyserar dina örons utseende och form. Utifrån dina önskemål och individuella förutsättningar bestämmer kirurgen vilken korrigering som är lämplig.

Vanliga problem är att hörselgångsöppningen är för stor eller att det veck som finns vid ytterörat saknas. Öronsnibben kan också upplevas som för stor. Vi försöker alltid så långt som möjligt hitta en lösning som passar just dig optimalt. Du får självfallet också svar på alla de frågor du undrar över.


Hur går en örontillbakasättning till?

Vid ingreppet vinklar din plastikkirurg tillbaka öronen så att de kommer närmare in mot huvudet. Detta görs genom att öppna upp ett litet snitt vid örats baksida. Brosket viks sedan bakåt, eventuellt i kombination med skrapning av örats brosk centralt för optimalt resultat. Resultatet blir ett nytt och mer välformad öronveck som harmoniserar bättre ihop med ditt övriga utseende.

Snittets placering gör det i stort sett osynligt och de ärr som uppkommer försvinner oftast med tiden. Operationen tar cirka en timme.

Vid en öronplastik får du lokalbedövning eller narkos, beroende på hur omfattande operationen är. Eftersom kirurgen arbetar alldeles i anslutning till dina öron så kan ljudet upplevas som obehagligt och nedsövning kan vara föredra.

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Efter örontillbakasättning

Du kan vanligtvis gå hem redan samma dag som ingreppet äger rum. Under den första veckan efter operation får du bära ett bandage runt huvudet för att öronen ska fixeras i sin nya position. Därefter behöver du endast ha ett pannband nattetid under 3-4 veckor.

Du bör undvika fysisk träning under de första veckorna och i vissa fall kan det dröja upp till sex månader innan läkningsprocessen är helt avslutad. Du kan under första tiden uppleva en ömmande värk, men den kan lindras med vanliga värktabletter.

Efter cirka en vecka får du komma tillbaka till oss på Estetikcentrum för återbesök. Då granskar vi resultatet av operationen och säkerställer att läkningen fortskrider som den ska. Efter ytterligare 4-6 månader är det dags för ytterligare ett återbesök. Då gör vi en slutlig kontroll och bedömning av resultatet efter din öronplastik.

Har du problem med utstående öron eller tycker du att dina öron är för stora? Välkommen att ta en förutsättningslös kontakt med oss så tittar vi på hur vi kan hjälpa just dig. Vi på Estetikcentrum har stor erfarenhet av öronoperationer och du får alltid en dedikerad specialist vid örontillbakasättning hos oss.

Här bokar du tid online för konsultation till våra specialister. Operationen kan utföras av kvinnlig kirurg om det önskas.

Du kan också ringa oss på 040-65 66 660.

Varmt välkommen till oss på Estetikcentrum!

Lorem ipusm

Priser Öronplastik

För hjälp med finansering kontakta Resurs Bank.

Resurs Bank

Våra priser

Boka tid

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Kirurgen går igenom ingreppet med dig, vilka risker som finns och vilket resultat du kan förvänta dig. Vad som anses som rätt varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säkert eller uppnåeligt!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Öron

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.