Lipödem i Malmö

Lipödem

Vi hjälper dig som har lipödem

Våra erfarna specialister hjälper dig som har lipödem att få rätt behandling. Med omsorg och respekt för ett bättre välbefinnande.

Lipödem är en kronisk sjukdom som orsakar att kroppens fettceller ökar i storlek. Ofta skapar det en oproportionerlig kroppsform och ger upphov till bland annat smärta, tryckömhet i hud och tyngdkänsla. Sjukdomen kan även på lång sikt resultera i artrosutveckling.

Det finns tyvärr för tillfället ingen botande behandling mot sjukdomen, men det finns åtgärder du kan ta till för att minska de besvär du upplever. Den lösning vi på Estetikcentrum i Malmö kan erbjuda är fettsugning av lipödem. Vi har sett att operationen kan leda till mindre smärta och obehag, samtidigt som den minskar den visuella disproportion som sjukdomen ger kroppen. Då smärtan sitter i fettvävnaden avlägsnar vi så mycket som möjligt.

Fakta:

  • Lipödem drabbar främst kvinnor, men även män.
  • Sjukdomen bryter ut vid hormonella förändringar.
  • Det finns två behandlingar som visat sig lindra besvären, vi erbjuder ett av dem.

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som är vid dina sida ända fram tills du vaknar efter operationen.
  • Både manliga och kvinnliga kirurger.
  • Hög kundnöjdhet.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.

Vi på Estetikcentrum i Malmö vill hjälpa dig att bli av med de besvär som lipödem gett dig. Att ha disproportion mellan över- och underkropp kan negativt påverka självkänslan, och fettansamlingarna är i detta fall inte något du själv kan träna bort. Med hjälp av fettsugning av lipödem kan du få mindre smärta, uppleva bättre livskvalitet och ett förbättrat självförtroende!

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Lipödem operation

Om du börjar få svårt att röra på dig och smärtan växer i benen eller armarna, samt en viss disproportion mellan över- och underkropp framkommer, kan det vara annat än fetma – nämligen en kronisk sjukdom kallad lipödem. Sjukdomen påverkar både ditt inre och yttre – låt oss på Estetikcentrum hjälpa dig att reducera fettmängden och smärtan genom en fettsugning i Malmö. Vi vill ge dig en högre livskvalitet och självkänsla! 

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Vad är lipödem?

Lipödem är en kronisk förändring i fettvävnaden som främst drabbar dig som kvinna. Förändringar på kroppen sker framförallt vid höfter, lår och skinkor då kroppens fettceller ökar i storlek. Även armar kan påverkas i ett senare skede. Sjukdomen tros vara ärftlig och utvecklas ofta i samband med hormonella förändringar som vid puberteten, graviditet eller klimakteriet.

Symptom för sjukdomen kan vara att du känner viss tyngdkänsla i ben eller armar, ömhet vid lättare tryck mot huden eller att du har lätt för att få blåmärken. Mest tydligt symptom är en disproportion mellan över- och underkropp.

Det finns olika typer och stadier av lipödem som beror på fettvävnadens fördelning på kroppen och hur huden förändras då sjukdomen förändras. Om du som har lipödem inte behandlar sjukdomen ökas den drabbade kroppsdelens omfång – därför är det viktigt att en tidig diagnos ställs för att förebygga en försämring av lipödemet.  

Vi kommer nedan att informera om hur vi kan hjälpa dig att behandla lipödem genom plastikkirurgi i Malmö. 


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Plastikkirurgi i Malmö | Estetikcentrum

Behandling

Där finns inte riktigt någon botande behandling mot själva grundsjukdomen, men det finns åtgärder som kan minska och förebygga besvär, bland annat lymfterapi eller operation.

Lymfterapi utförs för att öka återflödet av vätska från vävnaderna, vilket aktiverar fettvävnaderna som kan arbeta mer effektivt. Lymfterapi består av fem delar för att träna upp kroppens rörlighet och hjälper dig att sköta svullnaden på egen hand. Denna behandling finns för tillfället inte på Estetikcentrum.

Operation med fettsugning som vi dock utför tar bort den ökade fettvävnaden och har visat sig ge långsiktigt goda resultat i form av minskad smärta samt förhindrande av tex belastnings besvär såsom artrosutveckling i knä- och fotleder. I samband med reduktionsplastik minskas volym och borttagna fettceller efter din fettsugning i Malmö kommer inte att komma tillbaka.


Lymfterapi eller operation?

Lymfterapi har visat sig lindra smärtan, men har ingen större effekt på fettvolymen eller ditt utseende – till skillnad från operation med fettsugning som anses vara den behandlingsmetod som ger bäst resultat. Eftersom smärtan sitter i fettet är det viktigt att så mycket fettväv som möjligt tas bort. Om det visar sig att det kosmetiska resultatet blir en förbättring är det bara en bonus! De allra flesta patienter känner dessutom en ökad livskvalitet efter operationen. Däremot är alla patienter unika och har olika förutsättningar när det gäller behandling av lipödem – därför kan resultatet av fettsugningen variera från person till person och man kan inte garantera samma resultat för alla.


Lorem ipusm

Varför du ska välja Estetikcentrum för din fettsugning

Med många års erfarenhet inom plastikkirurgi i Malmö kan du känna dig säker att vi på Estetikcentrum i Malmö levererar operationer av högsta kvalitet. Våra kirurger har en gedigen erfarenhet inom sitt specialistområde och utformar din behandling efter dina individuella förutsättningar.

Innan din operation eller behandling genomgår du en konsultation hos oss. Där kommer du att få bedömning, analys av eventuell problematik och få heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar just dig bäst. Samtidigt går vi igenom dina önskemål och förväntningar för att du ska känna dig så trygg som möjligt inför din fettsugning i Malmö.

Är du intresserad av en fettsugning? Tveka inte att boka konsultation hos oss på Estetikcentrum i Malmö.


Våra priser

Boka tid

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt val varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säker eller uppnåelig!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Mage / Rygg

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.