allurion group women
Woman joging

Allurion - Gå ner i vikt snabbt

Viktminskning med ballong

Gå ner från 10 till 15 kg inom 4 månader utan att vara hungrig! Allurion gastrisk ballong sväljs i en form av en kapsel och ger resultat snabbt utan operation eller ärr.

Allurion – Program för snabb viktminskning

Har du länge försökt gå ned i vikt utan att lyckas? Drömmer du om en hjälpande hand för att ändra din livsstil? Då borde du överväga Allurion ballong programmet, f.d. Elipse-ballong - en modern behandling med magballong för snabb viktminskning utan operation och ärr- med minimala risker. Placeringen av ballongen sker genom att svälja en kapsel, utan hjälp av gastroskopi. Visst låter det helt fantastiskt?

Numera finns det många olika behandlingar mot fetma och övervikt, både kirurgiska och icke-kirurgiska, men flera av dem kan medföra stora risker och andra metoder är ofta inte tillräckligt effektiva. Med hjälp av Allurion ballongen och dess moderna upplägg kan du uppnå snabb viktminskning och samtidigt ändra din livsstil med ett skräddarsytt dietprogram för dig och dina behov. I Allurion programmet ingår flera olika faktorer: En dietist som regelbundet kontaktar dig och dedikerat hjälper dig hela vägen med vägledning om kosten, din egen Allurion coach som dels är din kontaktperson och hjälper dig med stöttning och uppföljning under resan, en häftig digital klocka med avancerade funktioner som gör dig uppmärksam på din vikt och momenten kring din livsstilsförändring, en digital våg kopplad till klockan och till ditt personliga program för en hälsosam viktnedgång. Det fantastiska är att allt detta ingår helt utan extra kostnad i ditt Allurion program när du gör behandlingen!

Fakta:

  • Allurion-ballong f.d. Elipse, är en icke-kirurgisk behandling för snabb viktminskning där patient blir smalare utan operation, ärr eller gastroskopi med minimala risker.
  • Under Allurion behandlingen får du ett skräddarsytt dietprogram utformat för dig och dina behov av din kostrådgivare och en dedikerad Allurion coach som stöttar dig under vägen, för att långsiktigt leva ett mer hälsosamt liv.
  • I samband med att du går ner i vikt kan många kroniska sjukdomar förmildras - bland annat diabetes, högt blodtryck, sömnapné, ryggsmärta, depression och många andra sjukdomstillstånd.

Vi har:

  • Ett team med stor expertis som gärna hjälper dig förverkliga din dröm om en mer hälsosam livsstil. Alla våra behandlingar håller högsta kvalitet. Hög kundnöjdhet.
  • Allurion® och den medicinska anordningen är en reglerad hälso- och sjukvårdsprodukt som enligt europeiska föreskrifter är CE-märkt.
  • Behandlingen utförs alltid av sjukvårdspersonal som är väl utbildade i användningen av Allurion Ballong.
  • Kompetent personal tillgänglig för ditt personliga närings- och beteendemodifieringsprogram, då detta är en förutsättning för att nå långsiktigt hållbara resultat med Allurions viktminskningsprogram.

Boka din konsultation nu:

Här nedan ser du de första lediga tiderna. För fler tider klicka vidare på knappen nedan och välj den tid som passar dig.
Couple

Vad är en Allurion-ballong?

Allurion ballong programmet- tidigare kallat Elipse - är ett program vars viktigaste del är en mjuk gastrisk ballong, även kallad magballong, gjord av polyuretan som placeras i din magsäck genom att du sväljer en kapsel innehållande ballongen. När kapseln är placerad i magsäcken fylls den med vatten genom en tunn slang. Denna magballong kräver därmed varken kirurgi, endoskopi eller narkos för placering och borttagning tack vare sin smidiga placeringsmetod.

Den gastriska ballongen tar upp plats i din mage - vilket ökar mättnadskänslan och får maten att passera långsammare. På sätt uppnår du en snabb viktminskning – utan att behöva vara hungrig!

Efter cirka 4 månaders Allurion-behandling har flera kliniska studier visat att patienter i genomsnitt går ned 10 till 15 kg. Efter denna tid töms ballongen av sig själv med hjälp av en timer, och lämnar kroppen via naturlig väg. Allurion-ballongen är mycket effektiv och bekväm för dig som vill gå ned i vikt och göra hälsosammare val.


elipse balloon

Hur går ett Allurion-program till?

Inför

Din läkare vägleder dig genom processen och kommer då även att besvara alla eventuella frågor inför behandlingen. En bra idé kan vara att i förväg ta ledigt några dagar från jobbet efter placeringen, då vissa personer upplever bland annat illamående direkt efter placeringen, men som vanligtvis försvinner inom en vecka. Du kanske vill planera för att en vän eller familjemedlem hjälper dig dagarna efter behandlingens start.

Under

Allurion-ballongen placeras i magen under ett cirka 20 minuter långt läkarbesök. Du sväljer kapseln som innehåller ballongen som sitter fast i en tunn slang. Du röntgas för att se till att kapseln intar rätt position i magen.

När kapseln har hamnat i magen använder läkaren slangen för att fylla ballongen med vätska. Sedan röntgas du igen för att bekräfta att ballongen är fylld. Därefter tar läkaren försiktigt bort slangen och ingreppet är färdigt. Under behandlingen kommer du att ha regelbundna uppföljningar med både sjuksköterska, dietist och din Allurion coach. Allurion-ballongen används tillsammans med ett skräddarsytt dietprogram och analyseras både digitalt, med hjälp av dina digitala verktyg i form av Allurion klockan och vågen, samt manuellt av din dietist och personliga Allurion Coach för att övervaka ditt näringsintag och mående. Behandlingen bör för optimalt resultat kombineras med hälsosammare livsstilsvanor, som att träna regelbundet och minska ditt alkoholintag. Ett gott råd är att be dina vänner och familj hjälpa dig att äta bra och vara aktiv.

Ccaapsule

Efter

Omkring 4 månader efter placeringen, töms Allurion-ballongen automatiskt via den tidsaktiverade avluftningsventilen och lämnar kroppen genom naturlig väg. Viktigt är att du fortsätter med ditt nya hälsosamma dietprogram och upprätthåller livsstilsvanor, som att träna regelbundet och minska ditt alkoholintag. Kontakta din sjukvårdspersonal om du behöver ytterligare råd eller support. Fortsätt att påminn vänner och familj om att du fortfarande behöver äta ordentligt och vara aktiv. Efter godkännande från läkare kan du återgå till dina vardagliga aktiviteter.


Ett Besök
Ett Förändrat Liv

Woman

Få ett skräddarsytt dietprogram

I samband med behandlingen kommer du regelbundet att träffa en dietist. Tillsammans sätter ni upp ett skräddarsytt dietprogram som passar dig och dina förutsättningar för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Programmet gäller för tiden du har ballongen i magen och är till för att ge dig en ny livsstilsplan som ökar dina chanser att gå ned i vikt. Genom dietprogrammet får du bland annat hjälp att göra hälsosammare matval, och undviker med hjälp av ballongen det matsug som ofta följer vid bantning.

allurion group women

Är en Allurion-ballong rätt för mig?

Behandling med magballong är för dig som önskar snabb viktminskning med minimala risker. För att vara kvalificerad för behandlingen ska du vara över 18 år och ha ett BMI på minst 27. Allurion ballongen, f.d. Elipse ballongen, kan vara ett bra val för dig som snabbt och effektivt vill gå ned i vikt utan att genomgå operation, endoskopisk undersökning eller vill slippa lokalbedövning och lugnande läkemedel. För bästa resultat bör du vara motiverad och beredd på att följa programmet.


still_life_comp

Vad kan jag förvänta mig?

För dig som har tackat ja och känner dig trygg med behandlingen kan du förvänta dig snabb viktminskning tack vare att du äter mindre och slipper den jobbiga känslan av hunger under behandlingens 4 månader. Efter att ballongen lämnat kroppen är det är viktigt att du fortsätter följa dina nya hälsosamma vanor. Allurion-ballongen, f.d. Elipse, är varken en mirakelkur eller en quickfix. För att gå ned i vikt krävs långsiktiga livsförändringar med en hälsosam diet och sundare livsstilsvanor. Allurion är en välförtjänt kickstart för ditt hälsosamma liv, och hjälper dig genom att hålla mättnad och matintag i schack. Enligt en studie med 95 patienter har det visat sig att 72 % av den genomsnittliga viktminskningen med Allurion-ballongen bibehållits även efter 12 månader.


Fördelar med en Allurion-ballong

Som patient blir du smal utan operation, ärr eller gastroskopi med minimala risker. Allurion-ballongen ger i kombination med en 4 månaders intensiv närings- och träningsförändring en betydande viktminskning jämfört med vanlig bantning och träning. I samband med att du förlorar vikt kan många kroniska sjukdomar förmildras - bland annat diabetes, högt blodtryck, sömnapné, ryggsmärta, depression och många andra sjukdomstillstånd.

Våra priser

 
Lorem ipusm

Kontakta oss för en konsultation!

När en större livsförändring ska genomföras kan det vara pirrigt, men även skrämmande på samma gång! Vi på Estetikcentrum vill göra din resa mot ett förändrat liv så smidig som möjligt. En konsultation är till för att du ska kunna ställa frågor, prata om dina funderingar och tillsammans med din kirurg komma fram till det bästa beslutet för just dig. Vad som anses vara rätt varierar alltid utefter dina önskemål och din kropps anatomi, vilket gör konsultationen otroligt betydelsefull! På Estetikcentrum värdesätter vi ärlighet och är transparenta om processen så du kan känna dig trygg.

När du bokar en konsultation hos oss på Estetikcentrum får du ta del av heltäckande information av sakkunnig personal. Vi vägleder dig till ett bra beslut baserat på dina förutsättningar och det resultat du är ute efter. Det finns mycket att ha i åtanke vid varje operation och behandling, som rent kan påverka vad vi rekommenderar just dig. Vi skulle aldrig genomföra en operation eller behandling som vi själva inte upplever som säkert eller uppnåeligt!

Låt oss vara din trygga partner i resan mot ett förändrat liv!

Boka behandling: Allurion gastric balloon

Om du inte hittar en tid som passar dig, ring oss gärna på 040-65 66 660 eller maila oss på info@estetikcentrum.se så hjälper vi dig hitta en tid som passar.